Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Λογιστής και πολιτευτής εμπλέκονται στον εκβιασμό γνωστού δικηγόρου

1.jpg

Στη φάκα φαίνεται πως "πιάστηκαν" ένας λογιστής και ένας πολιτευτής, καθώς φέρονται να εκβίασαν κορυφαίο δικηγόρο του Ηρακλείου!

Το «κουβάρι» της υπόθεσης ξετυλίχτηκε λίγα 24ωρα πριν, όταν ο δικηγόρος που διατηρεί γραφείο στο κέντρο του Ηρακλείου και αναλαμβάνει τρανταχτές υποθέσεις, δέχτηκε την πρόταση από τους δύο άνδρες, να μεσολαβήσουν για την τακτοποίηση, μέσω γνωριμιών τους, οικονομικών εκκρεμοτήτων... με το αζημίωτο.

Ηρθαν σε επαφή με το δικηγόρο και του ζήτησαν 2000 ευρώ, για να του κλείσουν τις οικονομικές υποθέσεις του. Εκείνος όμως, κατήγγειλε το περιστατικό στις αστυνομικές Αρχές, ενημερώνοντας παράλληλα και τις δικαστικές. 

Ετσι, χθες από απόγευμα- εχοντας συνεννοηθεί με την Αστυνομία - έκλεισε το ραντεβού με το λογιστή στο γραφείο του, εχοντας το ποσό μαζί του, με προσημειωμένα όμως χαρτονομίσματα.

Μόλις έδωσε τα χρήματα, άνδρες της Ασφάλειας, έκαναν την εμφάνιση τους, συλλαμβάνοντας το λογιστή. Στο πλαίσιο μάλιστα της επιχείρησης, αστυνομικοί έλεγξαν και έναν ακόμη πολίτη, ο οποίος φάνηκε ύποπτος, χωρίς όμως να προκύπτει κάποια εμπλοκή του στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση ήταν αστραπιαία μεν, αλλά έγινε αντιληπτή από περίοικους και καταστηματάρχες της γειτονιάς, καθώς είδαν την... κινητικότητα που είχε αναπτυχθεί.

Λογιστής με... πλούσια δράση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο λογιστής, είναι γνώριμος των Αρχών για πολλές υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τη Νύχτα του Ηρακλείου, μάλιστα στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για τέτοιου είδους υπόθεση.

Ερευνες

Ο δικηγόρος μόλις δέχτηκε την... προσέγγιση από τον πολιτευτή και το λογιστή, μετέβη στις Αρχές, όπου κατήγγειλε το περιστατικό με κάθε λεπτομέρεια, με τους αστυνομικούς να φτάνουν στη σύλληψη του ενός εκ των δύο, μιας και το πολιτικό πρόσωπο ακόμη αναζητείται.  Οι ανδρες της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν την εμπλοκή ενός ακόμη ατόμου τουλάχιστον, ενώ ερευνούν και τη συμμετοχή των παραπάνω και σε άλλες υποθέσεις.

Η υπόθεση είναι πολύ πιθανό να έχει ακόμη «ψωμί», με τα επόμενα 24ωρα να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και οι αποκαλύψεις που ειναι πιθανό να γίνουν, εφόσον οι έρευνες από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. εχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα προκαλέσουν πολλές περισσότερες συζητήσεις, από το σάλο που ήδη έχει κάνει η συγκεκριμένη υπόθεση...

 

Κρήτη

Παρέμβαση ΠΕΔ Κρήτης για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών

ναυαγοσωτης

Την αναστολή του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ 81/2020) που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών από τους ΟΤΑ, ζητά με επιστολή της προς τα υπουργεία Ναυτιλίας και Εσωτερικών, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης.

Μεταξύ άλλων η ΠΕΔ Κρήτης τονίζει ότι σε περίπτωση που δεν ανασταλεί για τη φετινή σεζόν η ισχύς του ΠΔ, τότε λόγω της μεγάλης αύξησης τους κόστους της ναυαγοσωστικής κάλυψης αλλά και της σημαντικής υστέρησης των δημοτικών εσόδων εξαιτίας της πανδημίας, θα απαιτηθεί η κρατική χρηματοδότηση των Δήμων προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα.

Στην επιστολή που υπογράφεται από τους κκ. Γ. Κουράκη και Γ. Μαλανδράκη, Πρόεδρο και Γραμματέα της ΠΕΔ Κρήτης αντίστοιχα, αναφέρονται τα εξής:

«Με βάση το άρθρο 7 του ΠΔ 81/2020 «Σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη, υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες» οι ΟΤΑ υποχρεούνται να παρέχουν ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραλίες δικαιοδοσίας τους.

Δεδομένης όμως της μεγάλης αύξησης του κόστους της ναυαγοσωστικής κάλυψης με βάση τις προβλέψεις του νέου  ΠΔ σε σχέση με το  προηγούμενο ΠΔ (31/2018) αλλά και της καθίζησης των δημοτικών εσόδων, συνυπολογίζοντας και την κατακόρυφη μείωση του οικονομικού ανταλλάγματος που εισπράττουν οι ΟΤΑ από την παραχώρηση χρήσης του αιγιαλού, λόγω των συνεπειών της πανδημίας, οι Δήμοι της Κρήτης αδυνατούν να καλύψουν το οικονομικό κόστος για την παροχή της υπηρεσίας ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών.

Κύριοι Υπουργοί,

Κατόπιν των ανωτέρω και έχοντας ως μοναδική μέριμνα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την ασφάλεια των λουτρικών εγκαταστάσεων προτείνουμε άμεσα:

Α) να ανασταλεί η ισχύς του ΠΔ 81/2020 για το έτος 2021 και να εφαρμοστούν οι διατάξεις του ΠΔ 31/2018.

Β) να επαναπροσδιοριστεί η διαδικασία για τον χαρακτηρισμό παράλιων χώρων ως πολυσύχναστων λαμβάνοντας υπόψη όσα προβλέπονταν στο άρθρο 11 του ΠΔ 31/2018 ώστε να μην προκύψει αύξηση των ναυαγοσωστικών πύργων. 

Γ) να χρηματοδοτηθούν οι ΟΤΑ από το Κράτος προκειμένου να καλυφθεί το επιπλέον κόστος που προκύπτει και το οποίο οι Δήμοι αδυνατούν να καλύψουν, σε περίπτωση μη αναστολής του ΠΔ 81/2020.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κουράκης σε Σκρέκα για δασικούς χάρτες: Να διασφαλιστούν οι ιδιοκτησίες πολιτών και ΟΤΑ

ΠΕΔ Κρήτης: Εξορθολογισμός του τέλους 5% για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

Κρήτη: Δύο παραλίες του νησιού στη λίστα με τις 25 δημοφιλέστερες παγκοσμίως