Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Λάδια και απόβλητα στους δρόμους; - Βαριά πρόστιμα

βιοαπόβλητα

Κανόνες και όρια σε σχέση με τη διαχείριση των βιοαποβλήτων των επιχειρήσεων επισιτισμού, βάζει ο Δήμος Ηρακλείου, ο οποίος συγκάλεσε άλλη μία σύσκεψη, τη μεγαλύτερη έως τώρα, με διανομή ενημερωτικού υλικού, στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης, θέλοντας να στείλει «ηχηρό» μήνυμα ότι όποιος ρυπαίνει θα πληρώνει.
 
Ουσιαστικά με σημαντικά κίνητρα, όπως μεταξύ άλλων η μείωση των δημοτικών τελών, αλλά και με «τσουχτερά» πρόστιμα, εκείνο το οποίο ξεκαθαρίστηκε, στο πλαίσιο της σύσκεψης όπου έδωσαν το «παρών» κι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ήταν ότι πρέπει να μπει ένα οριστικό τέλος στα λάδια και τις πάσης φύσεως βρωμιές στους πεζόδρομους από όπου περνούν καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες.
 
Ο κ. Μαμουλάκης κατέστησε σαφές ότι θα επιβληθούν πρόστιμα και θα τιμωρηθούν όσοι δε συμμορφωθούν ενώ θα ζητηθεί και η συνδρομή της δημοτικής Αστυνομίας.
 

Αρκεί, όπως τόνισε, να υπάρξει πρώτα μία συμφωνία  σε ένα πλαίσιο διαχείρισης των βιοαποβλήτων με τους επιχειρηματίες του κέντρου, στους οποίους, όπως σημείωσε, θα δοθούν όλες οι αναγκαίες διευκολύνεις ώστε η πρωτοβουλία να επιτύχει.
 
Και η συνάντηση αυτή έγινε στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος A2U FOOD, μία πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Ηρακλείου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστικές Καινοτόμες Δράσεις», κι επιλέχθηκε ως η 2η καλύτερη στην Ευρώπη ανάμεσα σε 312 προτάσεις
 
Από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις του προγράμματος είναι να λειτουργήσουν στο κέντρο της πόλης υπερσύγχρονοι κομποστοποιητές για τα βιοαπόβλητα των επιχειρήσεων επισιτισμού,
 
Στη συνάντηση κλήθηκαν και συμμετείχαν οι καταστηματάρχες του κέντρου του Ηρακλείου, εκπρόσωποι του Δήμου Ηρακλείου, του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης ν. Ηρακλείου, του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και του Επιμελητηρίου 

Ελένη Μπουρμά
 

Κρήτη

Κρήτη: Συνεχίστηκαν οι έλεγχοι - "Έπεσαν" πρόστιμα

έλεγχοι ΕΛΑΣ

Συνεχίστηκαν και το περασμένο 24ωρο οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη, φτάνοντας τους 3.458, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και βεβαιώθηκαν 77 πρόστιμα

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 64 πρόστιμα, εκ των οποίων 4 στα Χανιά, 6 στο Ρέθυμνο, 41 στο Ηράκλειο, 6 στο Λασίθι και 7 επί του ΒΟΑΚ.

Για μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 13 πρόστιμα, εκ των οποίων, 4 στα Χανιά, 2 στο Ρέθυμνο, 6 στο Ηράκλειο και 1 στο Λασίθι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεσπά η μητέρα της άτυχης Κορίνας που "χάθηκε" στη Γαύδο

Κρήτη: Νεκρός στο αυτοκίνητό του ο Διοικητής

Κρήτη: Ο ιατροδικαστής για την απίστευτη τραγωδία με το ζευγάρι