Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κυριακή στο Μουσείο «Με τη μηχανή του χρόνου»

μουσείο κώστας κοτσανάς

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστα Κοτσανά» σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο Exploration προσκαλεί γονείς και παιδιά να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο για να γνωρίσουν και να ανακαλύψουν τις τεχνολογικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων!

Και πώς θα ταξιδέψουμε πίσω στο παρελθόν; Μα φυσικά… με μία χρονομηχανή! Και που θα την βρούμε αυτήν; Μα φυσικά… μέσα στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας!

Μία χρονομηχανή μας ταξιδεύει πίσω στην Αρχαία Ελλάδα, τότε που ο ελληνικός πολιτισμός αρχίζει να αναπτύσσεται. Κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, θα συναντήσουμε τον Ηρόδοτο να μας μιλάει για τον ιστορία, το Δημοσθένη να ρητορεύει και τον Πλάτωνα να διδάσκει τον Αριστοτέλη. Ανάμεσα στους αρχαίους Έλληνες, όμως, θα γνωρίσουμε και τον εφευρέτη των google maps, ενώ θα ανακαλύψουμε την αρχή της ιδέας του πρώτου αυτόματου πωλητή. Αλήθεια… ποιος είναι ο πρόγονος του κινητού τηλεφώνου; Ποιος εφηύρε τα πρώτα sms στον κόσμο; Πώς ήταν το ρομπότ της αρχαιότητας;

Με αφορμή ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, εξερευνούμε την ιστορία της τεχνολογίας από τον αρχαίο κόσμο έως και σήμερα. Παρατηρούμε σημερινά gadgets και χρησιμοποιούμε αρχαίες εφευρέσεις, πειραματιζόμαστε και ανακαλύπτουμε όλα τα μυστικά της ελληνικής τεχνολογίας. Ελάτε να γνωρίσουμε την υπηρέτρια του Φίλωνος, το ξυπνητήρι του Πλάτωνα, τον υδραυλικό τηλέγραφο του Αινεία και άλλες πολλές τεχνολογικές εφευρέσεις του αρχαίου ελληνικού κόσμου!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Με τη μηχανή του χρόνου» απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 7 έως 12 ετών και θα υλοποιηθεί τις παρακάτω μέρες και ώρες:

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, 12.00μμ – 13.30μμ

Κυριακή 22 Μαρτίου, 12.00μμ – 13.30μμ

Κυριακή 5 Απριλίου, 12.00μμ – 13.30μμ

Κυριακή 24 Μαΐου, 12.00μμ – 13.30μμ
 

Διαλέξτε την Κυριακή που σας αρέσει και ελάτε οικογενειακώς να παίξουμε στο Μουσείο!

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας "Κώστας Κοτσανάς” και στο mail crete@kotsanasmuseum.com ή στο τηλέφωνο (+30) 2810220610 και (+30) 6934557648.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Ψηφιακό μουσείο και βιβλιοθήκη σε ένα ιστορικό κτίριο

kalantzakis-palio-dhmarxeio_5.jpg

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου στο κέντρο της Ιεράπετρας που φιλοξενούσε για χρόνια τις δημοτικές υπηρεσίες.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 92.244€ που αφορούσε τη διαμόρφωση του κτιρίου του παλιού δημαρχείου Ιεράπετρας για τη φιλοξενία του Ψηφιακού Μουσείου και της Βιβλιοθήκης της Ιεράπετρας.

Το σημείο επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με την συνεργάτιδά του κα. Νίκη Σαμπροβαλάκη και τον  προϊστάμενο του Τμήματος Προγραμματισμού και Διαφάνειας του Δήμου κ. Λευτέρη Δραγασάκη.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης:

«Ανακαινίσαμε το κτίριο όπου στεγαζόταν το Δημαρχείο Ιεράπετρας υλοποιώντας εκτεταμένες κτιριακές εργασίες σεβόμενοι ταυτόχρονα την ιστορικότητά του.

Αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική του κτιρίου και την κομβική του θέση καθώς στους χώρους του θα φιλοξενηθεί του ένα καινοτόμο ψηφιακό μουσείο και μία σύγχρονη βιβλιοθήκη που είχε ανάγκη ο Δήμος Ιεράπετρας.

Συνεχίζουμε με τον εξοπλισμό των χώρων και με κάποιες τελευταίες παρεμβάσεις που θα προσδώσουν το τελικό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα και θα καταστήσουν το κτίριο επισκέψιμο στο κοινό.»