Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κυκλοφοριακό "έμφραγμα" και ένταση στους δρόμους

μποτιλιάρισμα

Εκνευρισμό στους οδηγούς που κινήθηκαν στην οδό Μελετίου Πηγά, στον Μασταμπά στο Ηράκλειο, έφερε το μεσημέρι το μποτιλιάρισμα που σημειώθηκε καθώς η διέλευση ενός φορτηγού ήταν αδύνατη λόγω των παρκαρισμένων οχημάτων.

Ο οδηγός του φορτηγού αναγκάστηκε να αφήσει το τιμόνι του ακινητοποιημένου οχήματός του, να κατέβει από αυτό και να χτυπάει … κουδούνια αναζητώντας τους ιδιοκτήτες των παρκαρισμένων αυτοκινήτων που είχαν κάνει αδύνατη τη διέλευσή του.

Ουρά αρκετών μέτρων και τα νεύρα ... τσιτωμένα από το σημερινό κυκλοφοριακό έμφραγμα στην οδό Μελετίου Πηγά
Ουρά αρκετών μέτρων και τα νεύρα ... τσιτωμένα από το σημερινό κυκλοφοριακό έμφραγμα στην οδό Μελετίου Πηγά

Η προσπάθεια του, ωστόσο, δεν στέφθηκε με επιτυχία ενώ η ουρά από τα ΙΧ στον δρόμο όλο και μεγάλωνε, μαζί με τη δυσφορία των οδηγών που ερχόταν να προστεθεί σε μια ημέρα που τα είχε σχεδόν όλα: ισχυρό σεισμό αλλά και καταιγίδα για την πόλη του Ηρακλείου πυροδοτώντας τοπικά κυκλοφοριακά εμφράγματα...

Εν τέλει με τη βοήθεια περιοίκων μετατοπίστηκαν ορισμένες μηχανές που κι αυτές έκλειναν τη δίοδο και με τη “μαεστρία” του οδηγού του φορτηγού που κατέφυγε σε μανούβρες “ακριβείας”, το ογκώδες όχημα απελευθερώθηκε από τις "συμπληγάδες" και μαζί με αυτό μεγάλος αριθμός οχημάτων! 

ΜΖ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Συγκλονιστικά βίντεο από τη στιγμή του ισχυρού σεισμού!

Σητεία - σεισμός: Κατέρρευσε το εκκλησάκι - Βράχοι στη μέση του δρόμου (φωτο)

Παπαζάχος στο Ράδιο Κρήτη: Είναι πολύ νωρίς να ξέρουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό

Κρήτη

Κακοκαιρία: Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας - Τα φαινόμενα στην Κρήτη

ηράκλειο κακοκαιρία

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού αύριο και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους. Ειδικά για την Κρήτη, τα φαινόμενα αναμένονται από τη νύχτα της Παρασκευής (3/12) έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (4/12).

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

* Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

* Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

* Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

* Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

* Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Παρασκευής (03-12-2021) και του Σαββάτου (04-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέκκας στο Ράδιο Κρήτη: Μειωμένα αλλά όχι απογοητευτικά τα ύψη βροχής ως τώρα στο νησί

Λιμεναρχείο Ηρακλείου: Νέα προειδοποίηση για θυελλώδεις νοτιάδες

Κρήτη - meteo.gr: Ελάχιστες οι βροχές τον Νοέμβριο

ESPA BANNER