Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Πάνω από 650 μονάδες αίματος στον Σταθμό Αιμοδοσίας

Σημαντικό κοινωνικό έργο επιτελεί ο Σταθμός Αιμοδοσίας στην πλατεία Ελευθερίας

Η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, λειτουργεί τον τελευταίο μήνα Σταθμό Αιμοδοσίας στην Πλατεία Ελευθερίας, για τη διασφάλιση της επάρκειας στα αποθέματα αίματος των τμημάτων Αιμοδοσίας του ΠαΓΝΗ και του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Ο Σταθμός Αιμοδοσίας λειτουργεί, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τις Διοικήσεις των δυο νοσοκομείων, καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 9:30 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι, καθώς και τα απογεύματα της γενικής εφημερίας του ΠαΓΝΗ, από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 8:00 το βράδυ. Ο Σταθμός Αιμοδοσίας έχει επιτελέσει ήδη σημαντικό έργο, έχοντας συλλέξει από την έναρξη λειτουργίας του μέχρι σήμερα, περισσότερες από 650 μονάδες αίματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης Λάμπρος Ν. Βαμβακάς και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη, επισκέφθηκαν το Σταθμό Αιμοδοσίας για να δώσουν τις ευχές τους στους εργαζομένους του Σταθμού και να τους ευχαριστήσουν για την πολύτιμη συνεισφορά τους. Επίσης, ευχαρίστησαν θερμά τους πολίτες του Ηρακλείου και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και συλλόγων, που επέδειξαν για ακόμη μια φορά υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, προσφοράς και αλληλεγγύης. Οι εθελοντές παρά την συγκυρία προσέρχονται στο Σταθμό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, δίνοντας  αίμα για συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Ο Σταθμός Αιμοδοσίας στην Πλατεία Ελευθερίας θα συνεχίσει τη λειτουργία του και το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να απευθύνονται για τον προγραμματισμού ραντεβού στο τηλέφωνο 2810-225708, από Δευτέρα έως Παρασκευή κι από τις 8:30 το πρωί έως τις 4:30 το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη - κορωνοϊός: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία των νοσηλειών

Κρήτη: Κατήγγειλε τον εφιάλτη που έζησε στο φωτογραφείο

Ηράκλειο: Νέος θάνατος από κορωνοϊό

 

Κρήτη

Ηράκλειο

ΕΑΣΗ: Η απάντηση Αλμπαντάκη στις καταγγελίες Γαβαλά περί νοθευμένου ελαιολάδου

ελαιόλαδο 3

Πόλεμο” κατήγγειλε ο ιδιώτης που διαχειρίζεται το τυποποιητήριο της ΈΑΣΗ, στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, απαντώντας στον πρόεδρο της συνεταιριστικής οργάνωσης Σταύρο Γαβαλά μετά τις καταγγελίες του δεύτερου στο “Ράδιο Κρήτη”  και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, για νοθευμένο ελαιόλαδο, καταγγελίες που προκάλεσαν αίσθηση!

Ο κ. Μιχάλης Αλμπαντάκης, μιλώντας σήμερα στο σταθμό, κατήγγειλε από την πλευρά του ότι η διοίκηση της ΕΑΣΗ θέλει να “σπάσει” τη συμφωνία μαζί του και γι’ αυτό επιδίδεται σε έναν “πόλεμο”, όπως είπε, εναντίον του.

Αναφορικά με τις πολύ σοβαρές αυτές καταγγελίες περί νοθείας και μάλιστα σε ποσότητα του έξτρα παρθένου ελαιολάδου "Κρητικό Κονάκ"ι, ο κ. Αλμπαντάκης, εξήγησε δε ότι ελάχιστη ποσότητα πυρηνελαίου, από ανθρώπινο λάθος, μπήκε στη δεξαμενή του έξτρα παρθένου προϊόντος, το Νοέμβριο του 2019, αλλά αμέσως έγινε αντιληπτή και δεν βγήκε εκτός τυποποιητηρίου. Δηλαδή δεν πουλήθηκε αλλά το προϊόν αποσύρθηκε και πετάχτηκε.

Επισήμανε πως έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα δικαιωθεί ενώ τόνισε με νόημα: “Έχουμε κάνει μόνον καλό στο ελαιόλαδο. Από τη συμφωνία μαζί μας, η ΕΑΣΗ είναι πολλαπλώς κερδισμένη. Θα δικαιωθούμε”!

Ο ίδιος μίλησε και για την κατάσταση που παρέλαβε το 2015 όταν ξεκίνησε δηλαδή η συνεργασία με την συνεταιριστική οργάνωση, επισημαίνοντας ότι οι εγκαταστάσεις της ήταν εγκαταλελειμμένες, τα σήματα απλήρωτα όπως και το προσωπικό και οι δομές της ΕΑΣΗ υπό διάλυση. 

“Τώρα το τυποποιητήριο σφύζει από ζωή. Σε πέντε χρόνια ο τζίρος έφτασε το 1,5 εκατομμύριο…

Πριν αναλάβουμε ήταν μηδενικός! Επενδύσαμε πάνω από μισό εκατομμύριο στις υποδομές της ΕΑΣΗ και φτιάξαμε ένα δίκτυο πωλήσεων σε όλο τον κόσμο η αξία του οποίου μπορεί και να ξεπερνά τα 2 εκ. ευρώ!”, σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Τάχθηκε υπέρ των εξονυχιστικών ελέγχων που διενεργεί ο ΕΦΕΤ και πρόσθεσε ότι τα προϊόντα του τυποποιητηρίου είναι άριστης ποιότητας με πάνω από 40 βραβεία διεθνώς!

Ο κ. Αλμπαντάκης, πάντως, ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία με την Ένωση είναι δεσμευτική και η ΕΑΣΗ δεν μπορεί να συμμετάσχει σε άλλον Φορέα για την προώθηση του ελαιολάδου.

Ειδήσεις σήμερα 

Ο Κουράκης στη συνεδρίαση για το Εδαφικό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης των νήσων και Κρήτης

Η απάντηση της ΔΕΠΑΝΑΛ στην καταγγελία πολίτη για την μπάρα του πάρκινγκ

Ηράκλειο: Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τα rapid test στο νοσοκομείο