Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Κρούσμα σε Γυμνάσιο - Θετική μία μαθήτρια

μαθήτρια

Νέο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σήμερα σε σχολική μονάδα του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti πρόκειται για μαθήτρια της Γ' τάξης στο 2ο Γυμνάσιο.

Την είδηση επιβεβαιώσε στο ekriti και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, Γιάννης Καραγιαννίδης.

Όπως είπε, η μαθήτρια βρέθηκε θετική σε έλεγχο ταχείς ανίχνευσης αντιγόνου covid - 19 (rapid test) ενώ το τμήμα όπου φοιτά θα παραμείνει αύριο κλειστό. Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται η γνωμοδότηση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανόλη Λουμπούνη, για το εάν το τμήμα θα αναστείλει τη λειτουργία του μόνο για αύριο ή και για περισσότερες ημέρες. 

Να σημειωθεί ότι κλειστά θα είναι από αύριο και για 14 ημέρες όλα τα τμήματα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου μετά την επαλήθευση της θετικότητας στον κορωνοϊό ενός εκπαιδευτικού και μιας μαθήτριας του σχολείου μέσω μοριακού τεστ.

Να σημειωθεί ότι κρούσμα κορωνοϊού έχει εντοπιστεί και σε δημοτικό σχολείο του Δήμου Χερσονήσου με το τμήμα να αναστέλλει τη λειτουργία του έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Γ.Π.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Αλλάζουν όλα για τους οδηγούς στην Αγίου Μηνά και την Καλοκαιρινού

Κορωνοϊός – Εξαδάκτυλος: Τα σχολεία φταίνε για την αύξηση των κρουσμάτων

Κρήτη

Ιεράπετρα: Παρουσίαση της προμελέτης ανάπλασης του παραλιακού μετώπου

eikona_anaplasis.jpg

Πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή, 23.07.2021, ως αποτέλεσμα μιας σειράς συντονισμένων ενεργειών του τελευταίου διαστήματος, η παρουσίαση της Προμελέτης για την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας από τον Μελετητή- Αρχιτέκτονα Χωροτάκτη, κ. Γεώργιο Πετράκη. Στην παρουσίαση συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής  παρατάξεων, ο Σύλλογος Ξενοδόχων, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Μηχανικών ΕΣΕΕΜ Ιεράπετρας, ο Σύλλογος Καφέ Εστίασης κ.α.

Πρόκειται για μια εκτεταμένη ανάπλαση η οποία, ύστερα και από την έγκριση της επέκτασης της Χερσαίας Ζώνης λιμένα της Ιεράπετρας, θα αλλάξει η όψη της περιοχής από το παραλιακό Γυμναστήριο έως το Φρούριο «Καλές».

Μετά τη δημοπράτηση και την έναρξη των εργασιών του μεγάλου έργου του ύφαλου- κυματοθραύστη και της αναπλήρωσης της παραλίας, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας ως Δημοτική Αρχή για να αλλάξουμε την όψη του παραλιακού μετώπου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των Γεραπετριτών.

Στο πλαίσιο αυτό, εκπονήθηκε η προμελέτη της Ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου της Ιεράπετρας από τον κ. Πετράκη, ο οποίος επιλέχθηκε μέσα από το «Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία», στο οποίο είναι μέλος και ο Δήμος Ιεράπετρας, προκειμένου να επιτύχουμε την επιτάχυνση των διαδικασιών. Στόχος μας είναι ολοκλήρωση της μελέτης, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις απόψεις δημοτών και φορέων και η άμεση χρηματοδότηση του έργου. Παρόλο το ασφυκτικό χρονικό περιθώριο που έχει τεθεί, ύστερα και από την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης περί υλοποίησης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης τον Οκτώβριο, εργαζόμαστε μεθοδικά και οργανωμένα, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, αλλά όσο το δυνατόν γρηγορότερα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και να προχωρήσουμε στην ανάπλαση προς όφελος των δημοτών.

Καλούνται όσοι φορείς και πολίτες επιθυμούν να υποβάλλουν προτάσεις και παρατηρήσεις ως προς το γενικό πλαίσιο της προμελέτης, να τις αποστέλλουν στο e-mail ty.antidimarxos@0448.syzefxis.gov.gr έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Πόσες οικογένειες πρέπει να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω του σεισμού

Στην Κρήτη ο πρωθυπουργός την Παρασκευή

Ηράκλειο: Μετά τη διάσωση, το ζευγάρι πρέπει να πληρώσει το Λιμενικό!