Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Και τις Κυριακές δωρεάν rapid test στην Πλατεία Ελευθερίας

rapid test Πλατεία ελευθερίας

Επεκτείνεται και τις Κυριακές ο δωρεάν έλεγχος rapid test στο κιόσκι του ΕΟΔΥ στην πλατεία Ελευθερίας. Το γεγονός ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί πρέπει να κάνουν το self test την Κυριακή ώστε να μπορούν να μπουν τη Δευτέρα στα σχολεία, οδήγησε στην επέκταση της λειτουργίας του, 6 ημέρες την εβδομάδα, εκτός Σαββάτου, καθώς μετά από ένα τυχόν θετικό self test, πρέπει να γίνει το rapid test για την επιβεβαιώση.

Το ωράριο λειτουργίας είναι όπως και τις καθημερινές δηλαδή 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο Παναγιώτη Μαματζάκη, από τις 12 Απριλίου, οπότε και λειτούργησε για πρώτη φορά, πέρασαν κατά μέσο όρο 350 άτομα την ημέρα, με έναν μέσο όρο 10 θετικών τεστ.

Καθώς από αύριο Δευτέρα, self test θα πρέπει να κάνουν και εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο, την εστίαση τα κομμωτήρια κτλ, αναμένεται να λειτουργήσει και ένα δεύτερο σημείο για τη διενέργεια δωρεάν rapid test, που θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Θλίψη για τον θάνατο του Νάθαν - Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η σύζυγός του

Κρήτη: Άνοιξε την ταβέρνα και σέρβιρε πελάτες

Κουράκης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών: Το "αποτύπωμα" της πανδημίας στην Κρήτη

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Πικρός" καφές για τον ιδιοκτήτη καφενείου

καφενείο

Μπορείς να sms για τις μετακινήσεις μας να μην ισχύουν πλέον, μετά την άρση των απαγορεύσεων, ωστόσο η μη χρήση μάσκας, και η υπέρβαση ωραρίου μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα, αλλά και οι όποιες παρατυπίες στη λειτουργία των καταστημάτων, τιμωρούνται, και μάλιστα αυστηρά.

Ο ιδιοκτήτης καφενείου στο Ηράκλειο, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 2.000 ευρώ, καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το εσωτερικό του καταστήματος σέρβιρε τρεις καθήμενους πελάτες.

Το κατάστημα θα βάλει λουκέτο για δύο εβδομάδες, ενώ και οι πελάτες θα πληρώσουν από 300 ευρώ.

Για υπέρβαση ωραρίου μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις, από τις οποίες, 4 στο Ρέθυμνο και 1 στο Ηράκλειο.

Για μη χρήση μάσκας, βεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Κρήτη, 11 πρόστιμα, εκ των οποίων, 4 στα Χανιά, 1 στο Ρέθυμνο και 6 στο Ηράκλειο.

(φωτο αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Θλίψη για τον γνωστό καλλιτέχνη - Σπαρακτικά τα μηνύματα των φίλων του

Κρήτη: "Έσβησε" μόνη, μέσα στο σπίτι...

Κρήτη - κορωνοϊός: 75 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ