Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κερνούν γλυκά και... αγάπη οι παππούδες και οι γιαγιάδες (φωτο)

Όρεξη και μεράκι στα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η

Με εντυπωσιακή συμμετοχή, υπέροχες δημιουργίες, αφηγήσεις γεμάτες από αγάπη και συγκίνηση συνεχίζονται οι δράσεις από τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η) της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» (https://www.xristougenniatikokastro.gr/) καθώς και στις χριστουγεννιάτικες  εκδηλώσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηρακλείου.

Μοιράζονται ιστορίες και συνταγές και μιλούν για ήθη και έθιμα
Μοιράζονται ιστορίες και συνταγές και μιλούν για ήθη και έθιμα

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η) της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης, σκορπίζουν απλόχερα την αγάπη τους, μοιράζονται ιστορίες και συνταγές, μιλούν για ήθη και έθιμα με στόχο την προβολή και διάδοση του πλούτου της λαϊκής παράδοσης.

 

Δημιουργία λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα
Δημιουργία λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα

Ανατρέχουν σε μνήμες των παιδικών τους χρόνων, τραγουδούν παραδοσιακά κάλαντα, παρασκευάζουν και κερνούν παραδοσιακά γλυκά και κατασκευάζουν χειροποίητα στολίδια για μικρούς και μεγάλους.

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες φτιάχνουν χειροποίητα θαύματα
Οι γιαγιάδες και οι παππούδες φτιάχνουν χειροποίητα θαύματα

Όλα αυτά πραγματοποιούνται μέχρι και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στα σπιτάκια του  «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»: «Οι καλεσμένοι των ξωτικών – Το σπίτι της γιαγιάς και του παππού» και «Τα κεράσματα των ξωτικών» καθώς και στις χριστουγεννιάτικες  εκδηλώσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου. Παράλληλα προβάλλονται μαγνητοσκοπημένες αφηγήσεις μελών των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. που πραγματοποιήθηκαν από το οπτικοακουστικό τμήμα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

 

Κρήτη

Κρήτη: Οι περιοχές που απαγορεύεται η κυκλοφορία με δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς 4 και 5

Το δάσος της Κέρης βρίσκεται σε υψόμετρο 300μ., 9 χλμ δυτικά του Ηρακλείου.

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τις πυρκαγιές που ήδη έχουν εκδηλωθεί, όλες οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης  βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Σε επίπεδο πληροφόρησης, μπορείτε πλέον μέσω της υποδομής GIS Crete να ενημερώνεστε για τις ζώνες απαγόρευσης κυκλοφορίας για όλη την Κρήτη, σε δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς 4 & 5 (υψηλός και πολύ υψηλός). Συγκεκριμένα η οδηγία αφορά 8 περιοχές στην Π.Ε. Χανίων, 9 στην Π.Ε. Ρεθύμνης, 5 στην Π.Ε. Ηρακλείου και μία περιοχή στην Π.Ε. Λασιθίου. 

Οι ευπαθείς περιοχές του Ηρακλείου είναι οι εξής: «Σύμης, Δήμου Βιάννου, Ρούβα-Ζαρού, Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού, Κέρης, Δήμου Μαλεβιζίου, Φουρνί, Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και Γιούχτα, Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων».

Πρόκειται για σημεία ενδιαφέροντος του νησιού που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link και αφορούν τις 4 Περιφερειακές ενότητες (ανοίγει στο χάρτη της Κρήτης και επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα):

http://gis.crete.gov.gr/sdi/?tab=viewport_maptab&loader=map6_loader_public&lon=2762281.3274306&lat=4192035.9414224&zoom=10

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν θέματα πολιτικής προστασίας αλλά και στοιχεία των υποδομών του νησιού, βρίσκονται διαθέσιμες στους χάρτες στην ιστοσελίδα www.gis.crete.gov.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Προσοχή, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα με ξερόχορτα

Κρήτη: Συνεχείς περιπολίες και φύλαξη "πνευμόνων πρασίνου"

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οργή για την ανάρτηση Μαμουλάκη - Την "έσβησε" και ...απολογήθηκε