Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η πρώτη βροχή έφερε προβλήματα - Πετάχτηκαν καπάκια φρεατίων και ξέβρασαν λύματα!

Ανάστατοι οι κάτοικοι σε σπίτια που γέμισαν βοθρολύματα

Ο μεγάλος όγκος νερού που έπληξε το Ηράκλειο κατά το πέρασμα του Ιανού πάνω από την πόλη, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στις υποδομές με πολλούς δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια, με διακοπές ηλεκτροδότησης, αλλά και με περιπτώσεις υπερχείλισης φρεατίων όμβριων υδάτων.

Το βράδυ του Σαββάτου,στην Πλατεία 18 Άγγλων, στον παραλιακό δρόμο του Ηρακλείου, εκτινάχθηκε το καπάκι από ένα φρεάτιο λόγω υπερχείλισης.

Όπως αναφέρουν στο ekriti αυτόπτες μάρτυρες, από τον συγκεκριμένο αγωγό όβριων υδάτων αναδύθηκε πίδακας,  που αντί να διοχετεύσει απόνερα όπως ήταν αναμενόμενο,  ξέβρασε βοθρολύματα.

Το φρεάτιο της
Το φρεάτιο της "18 Άγγλων"

 Στην περιοχή  επικράτησε πανικός λόγω των αναθυμιάσεων, ενώ το περιστατικό εγείρει σοβαρά ερωτήματα,για το  αν και κατά πόσο έχει γίνει σύνδεση μεταξύ αγωγών οβριων υδάτων και αγωγών λυμάτων, εντός της πόλης, αλλά και εν συνεχεία για το που καταλήγουν τελικά αυτά.

Όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Κρήτη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιώργος Βουρεξάκης, σε κάποια σημεία της παραλιακής, έχει πράγματι υπάρξει διασύνδεση μεταξύ των δικτύων. 

Σε περιπτώσεις υπερχείλισης των αγωγών λυμάτων, προκειμένου να μην γεμίσουν με ακαθαρσίες οι δρόμοι, διοχετεύονται στο δίκτυο οβριων υδάτων, τα προϊόντα του οποίου ξεβράζονται στη θάλασσα, δηλαδή στο Λιμάνι του Ηρακλειου.

Επικράτησε πανικός από τις αναθυμιάσεις
Επικράτησε πανικός από τις αναθυμιάσεις

Σύμφωνα πάντως με τον κο Βουρεξάκη, θα διενεργηθεί έρευνα από την αρμόδια υπηρεσία, στο σημείο, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο δρόμος γέμισε λύματα
Ο δρόμος γέμισε λύματα

Την τραγική κατάσταση πάντως που διαμορφώθηκε σε περιοχές του Ηρακλείου λόγω του φαινομένου, αναδεικνύει με φωτογραφίες του αναγνώστης του ekriti, συνοδευόμενες με το εξής σχόλιο: 

"Τα φρεάτια των αποχετεύσεων γέμισαν νερό με αποτέλεσμα να επιστρέφουν όλα μέσα στα σπίτια μας. Λήμματα, κατσαρίδες και τρωκτικά!! Όλα έβγαιναν από τα σιφώνια, τις μπανιέρες και τις λεκάνες των σπιτιών!! Αρκετά από τα σπίτια στη Σάκη Καράγιωργα και Φώτη Αϊδινλή (πίσω από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στο τέρμα της Θερίσου) είχαν αυτό το πρόβλημα. Αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες δεν είναι απλά βρόχινο νερό...."

Απίστευτες εικόνες από ακαθαρσίες που ξέβρασαν τα σιφόνια
Απίστευτες εικόνες από ακαθαρσίες που ξέβρασαν τα σιφόνια
Τα λύματα πλημμύρισαν τα σπίτια!
Τα λύματα πλημμύρισαν τα σπίτια!

 

Κρήτη

Αναπτυξιακά θέματα και έργα του Δήμου Ανωγείων στη συνάντηση Περιφερειάρχη και Δημάρχου

dimarhos_anogeion_perifereiarhis.jpg

Αναπτυξιακά θέματα και έργα που αφορούν τον Δήμο Ανωγείων συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι εξελίξεις των έργων που έχει εντάξει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης από το πρόγραμμα της και αποτελούν σημαντικής αξίας υποδομές για τον πολιτισμό, την ιστορία και την ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και τη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας Κρήτης.