Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Χωρίς μεροκάματο οι ταξιτζήδες - "Πώς θα ζήσουμε τις οικογένειές μας" λένε

Γεμάτες οι πιάτσες των ταξί

Δραματικό είναι το φετινό καλοκαίρι για τους ιδιοκτήτες ταξί στο Ηράκλειο καθώς ενώ βρισκόμαστε στον Αύγουστο η αναδουλειά φέρνει σε απόγνωση τους επαγγελματίες που ζητούν από την κυβέρνηση μέτρα στήριξής τους.

Αυτό δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη ο πρόεδρος του σωματείου τους κ. Λευτέρης Πετράκης.

Δεν είμαστε αποπαίδια τόνισε ο κ. Πετράκης και καλεί την πολιτεία να τους αντιμετωπίσει όπως τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

Περιγράφοντας την κατάσταση είπε ότι δεν υπάρχει μεροκάματο σήμερα στο Ηράκλειο και η πλειοψηφία δεν φέρνει ούτε ένα ευρώ στο σπίτι αφού το ημερήσιο κόστος λειτουργίας ενός ταξί φτάνει τα 50-60 ευρώ και οι κούρσες που παίρνουν οι ταξιτζήδες δεν ξεπερνούν τα 40 ευρώ.

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας θα μας βρει με σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης επεσήμανε ο κ.Πετράκης και στο μόνο μέτρο που μπορούμε να ενταχθούμε είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή που είναι δάνειο και το οποίο πολλοί θα χρησιμποιήσουν για να αντικαταστήσουν τα οχήματά τους βάσει του νόμου.

Οι συνάδελφοί μου συρρέουν, ανέφερε ο κ. Πετράκης σε αεροδρόμιο και λιμάνι αλλά δυστυχώς πελάτες δεν υπάρχουν.

 

Κρήτη

Κρήτη: Νέο τροχαίο - Στο νοσοκομείο μία γυναίκα

ΕΚΑΒ

Στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας μεταφέρθηκε πριν λίγη ώρα μία γυναίκα μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη.

Το τροχαίο σημειώθηκε μέσα στον αστικό ιστό και σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο επιχείρησε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία βοήθησε τη γυναίκα να βγει από το αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια, διασώστες του ΕΚΑΒ παρέλαβαν την γυναίκα η οποία ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, προκειμένου να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο.