Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εργάτες πληρώνουν τον λογαριασμό του συνταξιούχου που ήθελε να αυτοκτονήσει

χέρι βοήθειας

Πολύτιμη κοινωνική ισορροπία αποτελεί η αλληλεγγύη που δείχνουν άνθρωποι σε άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο συνταξιούχος των 230 ευρώ, που κάλεσε χθες στο Ράδιο Κρήτη και μίλησε για τη "μαύρη" ζωή του, λέγοντας ότι δεν αντέχει άλλο και θέλει να αυτοκτονήσει, συγκίνησε το πανελλήνιο.
Καρδιοπαθής, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, πήραν ειδοποίηση ότι η ΔΕΗ, στην οποία οφείλουν 2.500 ευρώ, θα τους κόψει το ρεύμα στις 28 Οκτωβρίου.
Εργαζόμενος από το Ηράκλειο, μαζί με άλλους 6 συναδέλφους του, κάλεσαν στο Ράδιο Κρήτη και ανακοίνωσαν στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη την απόφασή τους να μαζέψουν χρήματα και βοηθήσουν τον συνταξιούχο. "Πλούσιοι δεν είμαστε, και εμείς αντιμετωπίζουμε προβλήματα, αλλά δε μπορούμε να αφήσουμε χωρίς ρεύμα δύο ανήμπορούς ανθρώπους", είπαν.
Αξίζει να τονίσουμε ότι το τηλεφωνικό κέντρο του Ράδιο Κρήτη δεν σταματά να δέχεται τηλεφωνήματα από ακροατές, που δήλωσαν πρόθυμοι να βοηθήσουν, με όποιον τρόπο μπορούν.

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Βρήκαν τη χασισοφυτεία - Στο κυνήγι του καλλιεργητή η Αστυνομία

dscf8156.jpg

Σχηματίστηκε δικογραφία σήμερα (227/10) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, σε βάρος ημεδαπού κατηγορούμενο για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχή του Δήμου Ανωγείων..

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου και Ρεθύμνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ρεθύμνης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν σε υπαίθριο χώρο πλησίον ποιμνιοστασίου, ιδιοκτησίας ενός 35χρονου και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο συνολικά:

  • Πέντε (5) κιλά και 900 γραμμάρια κάνναβης,
  • 290 γραμμάρια αποξηραμένα φύλλα κάνναβης και
  • 8 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρων, ευρισκόμενα στο στάδιο της συγκομιδής  τα οποία και εκριζώθηκαν.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης