Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Φόβοι για καθυστέρηση έναρξης της 2χρονης προσχολικής αγωγής στη ΓΓ του Υπ.Παιδείας

Σύσκεψη στη Λότζια για την δίχρονη προσχολική αγωγή

Σύσκεψη με την Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ κ. Αναστασία Γκίκα είχε σήμερα, Σάββατο 11 Ιουλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Ελ. Βενιζέλος», στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Παιδείας Νίκου Αγγελάκη, του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα Δημοτικής Περιουσίας Μανόλη Βασιλάκη, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Εμμανουήλ Καρτσωνάκη και του Βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Σενετάκη.Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου ο πρόεδρος Πολύδωρος Κουτσαυτάκης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Σκεπάρνης και το μέλος Κώστας Φανουράκης ενώ αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η πορεία υλοποίησης της Δίχρονης  Προσχολικής Αγωγής και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει για την εφαρμογή της.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός με την ΓΓ του Υπ. Παιδείας Αναστασία Γκίκα
Ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός με την ΓΓ του Υπ. Παιδείας Αναστασία Γκίκα

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός εξήγησε στην Γενική Γραμματέα ότι ο σχεδιασμός του Δήμου υποβλήθηκε έγκαιρα (Οκτώβριος 2019) στο Υπουργείο Παιδείας και περιελάμβανε 32 αίθουσες για την στέγαση των 550 και πλέον μαθητών στο Ηράκλειο καθώς και ότι «το θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόζεται για την προμήθεια των αιθουσών προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, και υποχρεωτικά στάδια ελέγχων που θέτουν εν αμφιβόλω την έγκαιρη τοποθέτηση των απαραίτητων αιθουσών διδασκαλίας». 

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας επεσήμανε ότι «το Υπουργείο Παιδείας θα φροντίσει για την επίσπευση των διαδικασιών που είναι αναγκαίες για την προμήθεια των αιθουσών, ενώ έχουν ήδη διασφαλιστεί τόσον οι εκπαιδευτικοί όσον και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απαιτούνται για την εφαρμογή του μέτρου. «Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε με υπομονή και επιμονή να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και εμπιστευόμαστε απόλυτα τη Δημοτική Αρχή. Έχουμε παράσχει κάθε εργαλείο για να μπορέσει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα και να δημιουργηθούν οι αίθουσες με τους οικίσκους που έχουν παραγγελθεί. Επιμένουμε και θα εφαρμόσουμε την Δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας» δήλωσε σχετικά.

Κρήτη

"Φοράμε μάσκα" το μήνυμα της Περιφέρειας Κρήτης (βίντεο)

φοράμε μάσκα περιφέρεια κρήτης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με δήλωσή του, υπενθυμίζει την ανάγκη να μείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στις καθημερινές ενέργειες που μας προστατεύουν από τον κορωνοϊό, υπογραμμίζοντας την επιβεβλημένη χρήση της μάσκας.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Περιφερειάρχη Κρήτης:

«Κάθε αγώνας κρύβει μεγάλες συγκινήσεις και ευχάριστες στιγμές όταν κερδίζεται. Ο αγώνας, όμως, που δίνουμε όλοι μαζί τους τελευταίους μήνες είναι συνεχής, είναι πρωτόγνωρος, είναι αγώνας για τη ζωή.

Με την αποφασιστικότητα της κοινωνίας, τη θέληση των συνανθρώπων μας για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, με την επιστημονική επάρκεια των ανθρώπων στις υγειονομικές ομάδες κερδίσαμε μεγάλες μάχες το
τελευταίο διάστημα.

Η Περιφέρεια Κρήτης αξιοποιώντας την ψυχική δύναμη δύο μικρών παιδιών, το φως από τα μάτια τους, το χαμόγελο και την αισιοδοξία τους, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα. Ένα μήνυμα που πρέπει να φτάσει σε κάθε γωνιά της Κρήτης και της Ελλάδας.

Η χρήση μάσκας είναι επιβεβλημένη. Είναι απαραίτητη. Όλοι μαζί θα υψώσουμε ξανά το τείχος προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό. Το οφείλουμε στον εαυτό μας, στους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν». Κάθε αγώνας κρύβει μεγάλες συγκινήσεις και ευχάριστες στιγμές όταν κερδίζεται. Ο αγώνας, όμως, που δίνουμε όλοι μαζί τους τελευταίους μήνες είναι συνεχής, είναι πρωτόγνωρος, είναι αγώνας για τη ζωή.

Με την αποφασιστικότητα της κοινωνίας, τη θέληση των συνανθρώπων μας για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, με την επιστημονική επάρκεια των ανθρώπων στις υγειονομικές ομάδες κερδίσαμε μεγάλες μάχες το τελευταίο διάστημα.

Η Περιφέρεια Κρήτης αξιοποιώντας την ψυχική δύναμη δύο μικρών παιδιών, το φως από τα μάτια τους, το χαμόγελο και την αισιοδοξία τους, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα. Ένα μήνυμα που πρέπει να φτάσει σε κάθε γωνιά της Κρήτης και της Ελλάδας. Η χρήση μάσκας είναι επιβεβλημένη. Είναι απαραίτητη. Όλοι μαζί θα υψώσουμε ξανά το τείχος προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό. Το
οφείλουμε στον εαυτό μας, στους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν.