Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έβαλαν "χέρι" στην επιδότηση για οφειλή στη ΔΕΗ!

ΔΕΗ

Απίστευτο και όμως αληθινό: Τώρα και κατασχέσεις επιδοτήσεων για οφειλές στη ΔΕΗ, κάτι που σύφωνα με όλες τις πληροφορίες, δεν είχε ξαναγίνει μέχρι σήμερα.
Tην ώρα που οι καταγγελίες αγροτών διαδέχονται η μία την άλλη, για κατασχέσεις των ποσών της επιδότησης από διάφορους... φορείς, η καταγγελία 85χρονης συνταξιούχου του ΟΓΑ στο Ράδιο Κρήτη από τις Μαλάδες Ηρακλείου προκάλεσε, αν μη τι άλλο αίσθηση.
Οπως είπε η ίδια στον Λευτέρη Βαρδάκη, η εφορία έβαλε χέρι στην επιδότησή της, και της κατέσχεσε ποσό 700 ευρώ, για μία οφειλή στη ΔΕΗ, κάτι απόλυτα παράνομο!
Η 85χρονη αγρότισσα, με τον 89χρονο σύζυγό της ο οποίος πάσχει από άνοια, έχουν το σπίτι και το χωράφι τους στις Μαλάδες. Στο χωράφι διαθέτουν μοτέρ για το πότισμα του χωραφιού με λογαριασμό στη ΔΕΗ ξεχωριστό από του σπιτιού τους.
Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο μοτέρ και από όσο φαίνεται, ενημέρωσε την εφοιρία, η οποία με τη σειρά της εξέδωσε οφειλή κατάσχεσης του ποσού!
Ο γιος της γυναίκας, πήγε στην εφορία, όπου οι υπάλληλοι του επιβεβαιώσαν την ενέργεια.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αρχανών - Αστερουσίων κ. Καρκαβάτσος, ο οποίος συμμετείχε στην εκπομπή, εξέφρασε την έκπληξή του για την υπόθεση, λέγοντας ότι οι αγρότες βλέπουν λιγότερα ποσά στα βιβιλιάριά τους, για διάφορους λόγους, και οι οφειλές στη ΔΕΗ αποτελούσαν  εξαίρεση, αλλά μετά το σημερινό, μάλλον, όχι πλέον...

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις μέσα σε λίγες ώρες για κλοπές

συλλήψεις

Εξιχνιάστηκαν την Κυριακή από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, δύο υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων, οι οποίες διαπράχθηκαν σε επιχείρηση και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο Έλληνες κατηγορούμενοι για κλοπή.

Συγκεκριμένα, άγνωστα άτομα τα μεσάνυχτα του Σαββάτου αφαίρεσαν από επιχείρηση  δύο Ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptop) συνολικής χρηματικής αξίας 900 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο άνδρες είχαν διαπράξει την κλοπή ενώ αστη συνέχεια διαστώθηκε ότι στις 22 Φεβρουαρίου, ένας εκ των δύο συλληφθέντων είχε διαπράξει ακόμα μία κλοπή από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ καθώς και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Έγιναν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του ο ένας εκ των δύο αφαιρεθέντων ηλεκτρονικών υπολογιστών. 
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Σύλληψη και από την Άμεση Δράση

Χθες τα μεσάνυχτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, συνελήφθη επίσης ένας Έλληνας κατηγορούμενος για κλοπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφαίρεσε από επιχείρηση ιδιοκτησίας ημεδαπού μεταλλικά αντικείμενα, συνολικής χρηματικής αξίας 3.000 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Εκείνη "έφυγε", ο σύζυγος και ο γιος, δίνουν μάχη

Ηράκλειο: Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τα rapid test στο νοσοκομείο

Ηράκλειο-κορωνοϊός: Το πιο δύσκολο 15νθήμερο - Νέα έκρηξη του ιικού φορτίου στα λύματα!