Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εθελοντική αιμοδοσία με στόχο την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών

αιμοδοσία

Την 23η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιεί την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 το σχολικό συγκρότημα Τάλως, στο Ηράκλειο.
Η αξιέπαινη πρωτοβουλία προσφοράς στον συνάνθρωπο, θα πραγματοποιηθεί από την Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, από τις 9 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι. Η Μονάδα, θα έχει σταθμεύσει στον δημοτικό χώρο στάθμευσης, στην παραλιακή λεωφόρο, απέναντι από τα σχολεία. 
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 4ου και 50ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου απευθύνουν κάλεσμα στους γονείς να συμμετέχουν ενεργά και να ενισχύσουν τον θεσμό της αιμοδοσίας. Απαραίτητη προυπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την εγγραφή στο ηλεκτρονικό σύστημα αιμοδοτών είναι η ταυτότητα, μια έγχρωμη φωτογραφία και το ΑΜΚΑ.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σας ήρθε αυτό το μήνυμα στο κινητό σας; Δεν είναι αστυνομικός αλλά ...ιός!

αστυνομία

Τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται κάποιοι ασυνείδητοι, για να προκαλέσουν προβλήματα και να διασπείρουν την ανησυχία.

Κι αυτό γιατί πολλοί Ηρακλειώτες τις τελευταίες ώρες, έχουν λάβει στα κινητά τους τηλέφωνα ένα περίεργο μήνυμα. Σύμφωνα με το περιεχόμενό του, ο χρήστης του τηλεφώνου "προειδοποιείται" να "διαλύσει παράνομη συνεύρεση άνω των τριών ατόμων αλλιώς η αστυνομία θα προβεί σε συλλήψεις", ενώ ως αποστολέας εμφανίζεται η Ελληνική Αστυνομία.

Πολίτες που απευθύνθηκαν άμεσα στην τοπική ΕΛ.ΑΣ, ενημερώθηκαν πως όχι μόνο δεν αποστέλλονται μηνύματα από την υπηρεσία, αλλά και πως το συγκεκριμένο sms είναι ...ιός! Προσοχή λοιπόν...

Δείτε το μήνυμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Κρήτη - κορωνοϊός: 64 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Οργή πολιτών για τα rapid test που καλούνται να πληρώσουν!

Κορωνοϊός - Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία: Δίνουν εκτάκτως εξιτήρια για να αδειάσουν κλίνες