Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έστησαν ...τσαντίρ μαχαλά στο θεατρικό σταθμό (Φωτογραφίες)

3.jpg

Σκηνές, παπλώματα και είδη ρουχισμού, μαγειρείο, απλωμένη μπουγάδα και για "τουαλέτα" ...στη φύση.

Αυτές οι εικόνες συνθέτουν το σκηνικό των τελευταίων ημερών στο θεατρικό σταθμό Ηρακλείου, με τον μαχαλά να έχει στηθεί και κανένας αρμόδιος να μην ενδιαφέρεται για την δημόσια υγεία, καθώς όπως καταγγέλλουν περαστικοί, ο χώρος χρησιμοποιείται ακόμα και για κάνουν την ανάγκη τους οι άνθρωποι που έχουν καταλάβει τους χώρους πέριξ του κτιρίου.

Οι φωτογραφίες, είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί:

 

 

Κρήτη

Κρήτη: Θετικός στον κορωνοϊό ένας άνδρας - Το 14ο κρούσμα

κορωνοϊός τεστ

Ένας άνδρας από τα Χανιά, είναι το 14ο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη. Πρόκειται για έναν 65χρονο, ο οποίος φέρει ήπια συμπτώματα και είναι σε κατ' οίκον νοσηλεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήρθε σε επαφή με άτομο που είχε έρθει από το εξωτερικό και σε συνεννόηση με τον γιατρό του, θέλησε να κάνει το τεστ, κάτι που έγινε σε ιδιωτική κλινική των Χανίων, η οποία διαθέτει ειδικό οικίσκο εκτός του κτιρίου, ώστε να λαμβάνονται δείγματα.

Το τεστ βγήκε θετικό, και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ επελέγη η κατ'οίκον νοσηλεία με την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή.

Θα ακολουθήσει η ιχνηλάτηση των ατόμων του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος του άνδρα.

Την ίδια ώρα, σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται στην κλινική covid του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου η γυναίκα από τη Σητεία, αλλά και ο ιερέας από το Ρέθυμνο, ο οποίος αναμένει τα αποτελέσματα των νέων εξετάσεων ώστε να επιστρέψει στο σπίτι του.

Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της 62χρονης επιβάτιδας του κρουαζιερόπλοιου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ν.Τζανάκης για κορωνοϊό: Η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει το μικρό "θαύμα" της Ευρώπης