Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο... ιππότες με την Ελένη Μπετεινάκη

μπετεινακη
Τι θα συμβεί αλήθεια σαν η Μάγισσα Χρωματούσα μπει στο παραμύθι της Δασκάλας των Χρωμάτων; Ποιο είναι το μυστικό του βασιλιά Μονόχρωτου που έχει μετατρέψει τον τόπο  του σε μια Γκρίζα και Λυπημένη Πολιτεία; Μήπως ο Μάγος Αταίριαστος έχει πάλι βάλει το …χεράκι του σε όλα αυτά; Κι η Καμέλια η κατακόκκινη γάτα της Χρωματούσας τι θα κάνει μαζί με τον Παπαγάλο της Δόνας  Ανεζίνα όταν τα πράγματα κοντεύουν να γίνουν …κατάμαυρα!

Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης» η Ελένη Μπετεινάκη αφηγείται μια ιστορία μοναδική … Η  Μάγισσα Χρωματούσα συναντά την Δασκάλα των Χρωμάτων την Δόνα Ανεζίνα και μαζί προσπαθούν να μαλακώσουν την καρδιά του βασιλιά Μονόχρωτου και του Μάγου Αταίριαστου με βοηθούς την γάτα Καμέλια και τον Παπαγάλο Γκιγιόμ!
Το τι θα γίνει εκείνη την ημέρα με τόσους ήρωες να ξεπηδούν από τα παραμύθια δεν ξέρουμε… Σίγουρα θα έχουμε πινέλα πολλά και χρώματα και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να  κάνουμε την Γκρίζα πολιτεία ….Χρωματιστή!
Να είστε εκεί γιατί τα παιδιά αγαπούν πολύ τα χρώματα, το ουράνιο τόξο και …τις εκπλήξεις!

Την Κυριακή το απόγευμα, 27 Νοεμβρίου, με αφορμή το μεγάλο Bazaar βιβλίων που διοργανώνεται από το Opus Wine Bar και το βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης»,  στις 17.30  τα «Παραμύθια του Σαββάτου», εκτάκτως, θα είναι στον υπέροχο χώρο του OPUS wine bar  και η Ελένη Μπετεινάκη παρέα με μπόλικους ιππότες καλούς και «κακούς», θα ζωντανέψει  το παραμύθι «Ζητείται Ιππότης»*. Θα  μάθουμε όλοι την περιπέτεια του Αντώνιου και όχι μόνο, και αν τελικά οι ιππότες φοβούνται ή όχι το σκοτάδι!

Κι όσοι παραβρεθούν θα μάθουν να φτιάχνουν ιπποτικά σπαθιά και …πολλά άλλα…
 

 
 

Κρήτη

Κρήτη: Ένοχος ο 38χρονος για την εξαφάνιση της 17χρονης Μάγιας

Ο άνθρωπος με τον οποίο ήταν η κοπέλα όλο αυτό το διάστημα, κάνει το σήμα της νίκης, βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο.

Ένοχο έκρινε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου,τον 38χρονο άνδρα από τη Σλοβακία, για την εξαφάνιση της 17χρονης Μάγιας, η οποία τελικά βρέθηκε χθες Παρασκευή σε χωριό του Ηρακλείου και ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της.

Το Δικαστήριο, επέβαλε στον 38χρονο ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή, για την κατηγορία αρπαγής ανηλίκου.

Υπενθυμίζεται ότι και ο 38χρονος Σλοβάκος, αλλά κι ένας ακόμα άνδρας νορβηγικής καταγωγής, στον οποίο άνηκε το κατάλυμα στο οποίο είχαν καταφύγει αυτό το διάστημα η Μάγια και ο 38χρονος, οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί  ενώπιων του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Ο δεύτερος εμπλεκόμενος στην πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης, ο Νορβηγός,  ζήτησε αναβολή και αναμένεται να δικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου παραμένοντας όμως κρατούμενος.