Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έμποροι ναρκωτικών στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ - Στη μεγάλη επιχείρηση βρέθηκαν και όπλα

dscn8696_1.jpg

Ισχυρό χτύπημα εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών χαρακτηρίζεται η ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη οκτώ ατόμων με πλούσια δράση όπως αποκαλύφθηκε απο τις έρευνες ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης ,κάνναβης καθώς και όπλα.
Οι συλληφθέντες οχτώ 4 Έλληνες και 4 αλλοδαποί παραπέμπονται στον εισαγγελέα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και της Νομοθεσίας περί Όπλων  
Για τη σύλληψη τους οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση 
Μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο βρέθηκαν εγκατεστημένα 37 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούνταν με τη μέθοδο της υδροπονίας
Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν 3.348 ευρώ, ως προερχόμενα από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και 5.200 ελβετικά φράγκα

dscn8689.jpg

dscn8689.jpg, by lefterv

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ κατά των εμπόρων ναρκωτικών

Η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ομάδας Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκειά της διενεργήθηκαν έρευνες στις κατοικίες  των συλληφθέντων  και σε άλλους χώρους που κατέχουν και  χρησιμοποιούν  59χρονος και 38χρονος, σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.
Συνελήφθησαν,οι τέσσερις Έλληνες  ηλικίας 59, 60 ετών και δύο 38χρονοι και τέσσερις αλλοδαποί ένας 35χρονος υπήκοος Συρίας,ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας και δύο 25χρονες υπήκοοι Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών και Όπλων. 

dscn8693.jpg

dscn8693.jpg, by lefterv

Ο "προμηθευτής" των ναρκωτικών

Στο πλαίσιο, συστηματικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 59χρονος, ως βασικός προμηθευτής ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, με τον 38χρονο και τον 35χρονο υπήκοο Συρίας, διοχέτευαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην αγορά του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι, ο 59χρονος προέβαινε στην εμπορία και διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, με την συνδρομή της 25χρονης υπηκόου Ρουμανίας, η οποία ενεργούσε καθ' υπόδειξη του ως προς την κατοχή και απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών καθώς και στη συγκέντρωση χρηματικών ποσών προερχόμενα από την εν λόγω δραστηριότητα. Τον 59χρονο συνέδραμε επίσης και η 55χρονη ως προς την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε ο 35χρονος υπήκοος Συρίας προμηθεύοντας ποσότητες κοκαΐνης από τον 59χρονο, τον 38χρονο, και στη συνέχεια τις διέθετε περαιτέρω σε τελικούς χρήστες (38χρονο, 60χρονο,43χρονο), έναντι χρηματικού ποσού.
Από τη συνολική δραστηριότητα των παραπάνω δραστών, κατά το χρονικό διάστημα από την 19-07-2015 έως 16-10-2016, διαπιστώθηκαν συνολικά (40) περιπτώσεις αγοραπωλησιών κοκαΐνης. 
 

dscn8694.jpg

dscn8694.jpg, by lefterv

Η πλούσια "συγκομιδή" των αστυνομικών

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
•    37 δενδρύλλια κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας, τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς μέσα σε γλάστρες 
•    εξοπλισμός καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας,
•    ποσότητα κοκαΐνης,
•    ποσότητα κάνναβης,
•    περίστροφο,
•    το χρηματικό ποσό των 3.348 ευρώ ως προερχόμενα από την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών,
•    5.200 ελβετικά φράγκα,
•    μεταλλική ράβδος, 
•    10 κινητά τηλέφωνα
Η προανάκριση διενεργείται από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν  στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

 

Κρήτη

Κρήτη - καύσωνας: Το ΕΚΑΒ ενεργοποιεί το σχέδιο «Περσέας»

ΕΚΑΒ

Ενεργοποιείται και στην Κρήτη - όπως και σε όλη τη χώρα - το σενάριο «Καύσωνας» του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης «ΠΕΡΣΕΑΣ» με εντολή του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Νίκου Παπαευσταθίου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όλες οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) πρέπει να ενεργοποιήσουν τα ειδικά σχέδια εκτάκτων αναγκών των Μονάδων ευθύνης τους, δηλαδή Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία κ.α., ώστε οι δομές να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν ως απόρροια του καύσωνα.

Επίσης, ζητείται η συνεργασία περιφερειακών ενοτήτων και δήμων με τις δημόσιες δομές υγείας ώστε να εντατικοποιηθεί η παροχή βοήθειας σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αλλά και η διευκόλυνση όλων των πολιτών -όχι μόνο των ατόμων που παρουσιάζουν συμπτώματα από τις υψηλές θερμοκρασίες- και δεν έχουν τις προϋποθέσεις αντιμετώπισης των υψηλών θερμοκρασιών στον τόπο που διαμένουν στην πρόσβαση σε κλιματιζόμενους χώρους.

Τέλος, το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ ζητά τον έλεγχο και την πιστοποίηση της ομαλής λειτουργίας όλων των απαραίτητων υποδομών (κλιματιστικές μονάδες, ηλεκτρικές γεννήτριες και εφεδρείες αυτών, σύστημα ύδρευσης, ψυκτικοί θάλαμοι) στις δομές των ΥΠΕ και τη διασφάλιση αποθεμάτων απαραίτητου φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού (οροί, ευπαθή φάρμακα, κ.α.) και προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία τους συνυπολογιζόμενου και του ενδεχόμενου έκτακτων μεταβολών στα ωράρια λειτουργίας των διαφόρων αρμοδίων υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρυσοχοϊδης για καύσωνα: Εκκληση στους πολίτες για στοχευμένη χρήση του ηλεκτρικού και νερού

Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους - Τι προβλέπει η εγκύκλιος του υπ. Εργασίας

Καύσωνας: Έκκληση από τον Δήμο Ηρακλείου για τα αδέσποτα