Δευτέρα 23 ΣΕΠ 2019 14:21
 • Ηρακλειο
  25°C
 • Χανια
  24°C
 • Ρεθυμνο
  24°C
 • Λασιθι
  24°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Έμπαιναν από τα παράθυρα και δεν υπολόγιζαν τίποτα

Ηράκλειο: Έμπαιναν από τα παράθυρα και δεν υπολόγιζαν τίποτα

διάρρηξη

Τον φόβο και τον τρόμο είχαν σκορπίσει σε Ηρακλειώτες τρεις νεαροί αλλοδαποί στα ίχνη των οποίων έφτασαν μετά από συστηματική έρευνα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti ο ένας εξ αυτών συνελήφθη τώρα, για παραβάσεις του νόμου περίο ναρκωτικών καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν 9 γραμμάρια κάνναβης, ενώ οι άλλοι δύο έχουν ταυτοποιηθεί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Για εκείνον που συνελήφθη με την κάνναβη, σχηματίστηκε επίσης δικογραφία για κλοπές. 

Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι οι τρεις νεαροί έμπαιναν στα σπίτια από τα παράθυρα και στη συνέχεια άρπαζαν διάφορα αντικείμενα και χρήματα.

Μάλιστα, κατά την ίδια πηγή, το χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι έμπαιναν χωρίς να υπολογίζουν αν είναι μέσα οι ιδιοκτήτες ή όχι.

Οι τρεις νεαροί κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε 13 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων οι οποίες έγιναν τους πρώτους δύο ήνες μήνες του 2019 με τη συνολική τους λεία να ξεπερνά τις 14.000 ευρώ. 

H επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας.
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση δεκατριών (13) υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες (8 τετελεσμένες και 5 απόπειρες), οι οποίες διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων και συγκεκριμένα τριών αλλοδαπών ηλικίας από 24 έως 41 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. 
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα και την εμπεριστατωμένη προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και  ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί κατά το χρονικό διάστημα από 05.02.2019 έως και την 27.03.2019 είχαν διαπράξει συνολικά δεκατρείς (13) κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και διάφορα προσωπικά έγγραφα συνολικής χρηματικής αξίας 14.730 ευρώ. 

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου .

 

Διαβάστε επίσης. . .

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικόλαο Καλογερή, πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019...
Έξι πτήσεις -όσες ήταν προγραμματισμένο να γίνουν- αναμένεται να πραγματοποιηθούν αύριο το βράδυ από το αεροδρόμιο Ηρακλείου...