Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε άνεργους ναυτικούς

ναυτικος

Ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου:

1. Το Παράρτημα Οίκου Ναύτου Ηρακλείου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την αριθ. 2242.10-1.1/16055/2020/20 (ΦΕΚ 790 Β/11-3-2020) Κ.Υ.Α. χορηγείται έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ορισμένες κατηγορίες ανέργων ναυτικών, λόγω Εορτής Πάσχα έτους 2020 (Δώρο Πάσχα). 

2. Με την αριθ. Πρωτ: 2950/27-03-2020 Εγκύκλιο Οίκου Ναύτου (ΑΔΑ: ΩΨΜΑ469ΗΞΞ-ΣΞΔ, καθώς και στην ιστοσελίδα του Οίκου Ναύτου: www.oikosnautou.gr.  παρέχονται λεπτομερείς οδηγίες και διευκρινήσεις αναφορικά με τη χορήγηση της εν λόγω έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

3. Επισημαίνεται ότι λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊου θα πρέπει οι δικαιούχοι να αποστείλουν δικαιολογητικά για την χορήγηση της εν λόγω ενίσχυσης, απευθείας προς την Κεντρική Υπηρεσία του Οίκου Ναύτου και όχι μέσω του οικείου Παραρτήματος. Ομοίως όσοι δεν πληρούν σήμερα τις προϋποθέσεις ώστε να δικαιούνται Δώρο Πάσχα παρότι είχαν λάβει Δώρο Χριστουγέννων το 2019, οφείλουν να το γνωρίσουν αποστέλλοντας   υπεύθυνη δήλωση, απευθείας προς την Κεντρική Υπηρεσία του Οίκου Ναύτου. 

4. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Παράρτημα Οίκου Ναύτου Ηρακλείου, στο τηλέφωνο 2810224239.   

Κρήτη

Ηράκλειο

Έπεσε στη θάλασσα από τον Κούλε - Νοσηλεύεται στην Εντατική

ΕΚΑΒ νύχτα

Συναγερμός σήμανε στη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, για πτώση ατόμου στη θάλασσα, στο Ενετικό Λιμάνι.

Στο σημείο έσπευσαν λιμενικοί, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ένας άνδρας, 58 ετών, ανασύρθηκε από περαστικούς χωρίς τις αισθήσεις του και διεκομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Π.Α.Γ.Ν.Η., όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εισήχθη στη Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου, για νοσηλεία όπου και παραμένει σε καταστολή.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.