Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη γυναικεία χειραφέτηση

7_1.png

Το Σάββατο 6/4 στο Πολύκεντρο Νεολαίας η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οργανώνει εκδήλωση για τη γυναικεία χειραφέτηση.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

Στο δρόμο, στο σπίτι, στη δουλειά: η πάλη για τη γυναικεία χειραφέτηση είναι πάντα παρούσα σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Από την ελαστική εργασία που θύματά της είναι κατά βάση οι γυναίκες, τις απολύσεις εγκύων και τον κυρίαρχο σεξιστικό λόγο μέχρι τα τόσα περιστατικά έμφυλης βίας, κακοποιήσεων, βιασμών και γυναικοκτονιών, την απαγόρευση των εκτρώσεων και την εκμετάλλευση των μεταναστριών και προσφυγισσών γυναικών, καμία γυναίκα δεν πρέπει να μένει μόνη.
Στεκόμαστε δίπλα σε όλες τις γυναίκες και τις θηλυκότητες που υφίστανται πολλαπλή καταπίεση, σε κάθε γυναίκα που σπάει τη σιωπή της, σε κάθε γυναίκα που διεκδικεί τα δικαιώματά της. Σας καλούμε στην εκδήλωση της που διοργανώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ της Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου να
συζητήσουμε για την πάλη για τη γυναικεία χειραφέτηση.

Τη συζήτηση θα ανοίξουν

Δαφέρμου Ειρήνη (μέλος φεμινιστικών ομάδων)
Κυριακίδη Σοφία (μέλος επιτροπής φύλου του ΝΑΡ)
Χαραλαμπάκη Αγγέλα (ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου)

Κρήτη

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Περιφέρειας Κρήτης με τον Υπουργό Εσωτερικών

Χνάρης Βορίδης

Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα Μανώλης Χνάρης με τον Υπουργό Εσωτερικών Μαυρουδή Βορίδη και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στρατάκο όπου συζητήθηκαν αναπτυξιακά θέματα που αφορούν τον Πρωτογενή τομέα της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού όπως κτηνιάτρων, γεωπόνων, με σκοπό την παραγωγικότερη λειτουργία του πρωτογενή τομέα. Επιπλέον, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του προγράμματος δακοκτονίας στο νησί το 2020 και η υλοποίηση του την φετινή χρονιά.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ελαιοκαλλιέργεια, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος αναμπέλωσης, την καταβολή ενισχύσεων που εκκρεμούν από τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί κηπευτικών το 2020, οι κτηνοτρόφοι, αλλά και οι μελισσοκόμοι. Τα παραπάνω, αποτελούν κυρίαρχα θέματα για τους παραγωγούς της Κρήτης όσο και για την οικονομία της λόγω και των συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου ο κ. Χνάρης θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιέζουν να εξισωθεί διατροφικά το κρητικό ελαιόλαδο με τα αναψυκτικά!

Εξώδικο του Αστικού ΚΤΕΛ στον Δήμο Ηρακλείου

Μελέτη Κέιμπριτζ: Η μετάλλαξη του κορωνοϊού εξαπλώνεται 8 φορές πιο γρήγορα.