Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έχασε 12.000 ευρώ από την κάρτα του... μέσα σε 2 ώρες!

διαδικτυακή απατη.jpg

Μία απίστευτη υπόθεση διαδικτυακής απάτης αποκάλυψε στον αέρα του Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, πρώην Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ και νυν πρόεδρος του CSI institute, Μανώλης Σφακιανάκης.

Όπως είπε ο έμπειρος Κρητικός αξιωματικός στη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ηρακλειώτης εργαζόμενος στον χώρο της οικοδομής, έπεσε πριν από λίγε ημέρες θύμα απατεώνων μέσω του διαδικτύου, με τους άγνωστους δράστες να του αποσπούν από τον τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό των 12.000 ευρώ.

Όλα έγιναν όταν τα άγνωστα άτομα εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι της τράπεζας με την οποία συναλλάσσεται ο μεροκαματιάρης Ηρακλειώτης και του ζήτησαν να τους δώσει τους κωδικούς της κάρτας του προκειμένου να του εκδόσουν μία νέα.

Ανυποψίαστος ο Ηρακλειώτης, ακολούθησε την διαδικασία που του ζητήθηκε με συνέπεια μέσα σε δύο ώρες, να κάνουν φτερά από τον τραπεζικό του λογαριασμό, 12.000 ευρώ.

Το θύμα απευθύνθηκε στην τράπεζά του και στην Δικαιοσύνη με την ελπίδα ότι θα δικαιωθεί.
Σύμφωνα πάντως με τον κ. Σφακιανάκη, στο Ηράκλειο τον τελευταίο μήνα, έχουν καταγραφεί περίπου τέσσερις παρόμοιες περιπτώσεις απάτης. 

Ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ συνέστησε μεγάλη προσοχή στους χρήστες του διαδικτύου και να μην δίνουν πουθενά τα προσωπικά τους στοιχεία και φυσικά ούτε τους κωδικούς των καρτών τους. 

 

Κρήτη

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Ηλίας Μόσιαλος

Ηλίας Μόσιαλος

Μετά από πρόταση του Πρύτανη και του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης ενέκρινε ομόφωνα την αναγόρευση του Ηλία Μόσιαλου, καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics (LSE), ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρύτανης Γιώργος Κοντάκης, δήλωσε ότι στο πρόσωπο του Ηλία Μόσιαλου το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τον επιστήμονα, αλλά και την συνεισφορά του στην επιστήμη και την χώρα.

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Μόσιαλου ως επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με τον Πρύτανη του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ο Captain Covid τηλεκπαιδεύεται!

Κορωνοϊός: Βίντεο για τον εμβολιασμό από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα πρώτα αποτελέσματα της οροεπιδημιολογικής μελέτης