Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δυο μέρες μόνο και το σπίτι της άνεργης μητέρας μεταμορφώθηκε! (φωτο)

a1.jpg

Μολις δύο μέρες χρειάστηκαν από το κάλεσμα της Κίτρινης Αποστολής και η ανταπόκριση των Ηρακλειωτών αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά, συγκινητική. Η κ. Γεωργία είδε το παγωμένο σπίτι της να ζεσταίνεται χάρη στην αγάπη και την αλληλεγγύη.

a2.jpg

a2.jpg, by renas

Η μητέρα που μένει σε μια μικρή γκαρσονιέρα στο Ηράκλειο, αναγκάστηκε να στείλει τα κορίτσια της στους γονείς της στο χωριό για να πάνε στο σχολείο και να μην τους λείπουν τα βασικά.
 

a3.jpg

a3.jpg, by renas

Η ίδια, άνεργη, προσπαθεί να τα φέρει βόλτα, ψάχνοντας απεγνωσμένα για δουλειά, υπόθεση καθόλου εύκολη.
 

a6.jpg

a6.jpg, by renas

Το σπίτι με τα ελάχιστα έπιπλα γέμισε με έπιπλα, αντικείμενα, και ηλεκτρικές συσκευές και άλλα τόσα, αναμένονται τις επόμενες ημέρες και η δουλειά μάλλον έρχεται σε λίγους μήνες.

a5.jpg

a5.jpg, by renas

Ο Δημήτρης Αποστολάκης γράφει στη σελίδα της Κίτρινης Αποστολής:

Δύο μέρες μόνο!!!
Το μεγαλείο της ψυχής των πολιτών του Ηρακλείου ήταν αρκετό μέσα σε λίγες ώρες να δώσουν χαρά, ελπίδα και κουράγιο για ένα καινούργιο ξεκίνημα στη ζωή της κυρίας που ζητήσαμε πράγματα για το άδειο σπίτι της! Ότι ζητήσαμε βρέθηκε και με το παραπάνω ( οι καναπέδες θα πάνε σε 1-2 μέρες) και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους που πρόσφεραν, ακόμα και από αυτούς που θέλησαν να βοηθήσουν αλλά επειδή το σπίτι είναι μικρό δεν χωρούσαν πολλά πράγματα!! Το πρώτο βήμα έγινε. Αυτό που μένει τώρα για να έρθει σε ισορροπία η οικογένεια, είναι να βρεθεί μια δουλειά!! Και από κυρία που επικοινώνησε μαζί μας το πρωί προσφέρθηκε να την πάρει στο ξενοδοχείο να δουλέψει ως καμαριερα από αρχές Απριλίου !Και όπως λένε και στον αθλητισμό....τώρα η μπάλα είναι στο δικό της γήπεδο και η ζωή στα χέρια της, να πιάσει την ευκαιρία από τα «μαλλιά» !!

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε άτομα άνων των 85 ετών

εμβολιασμός για κορωνοϊό

Ξεκίνησε στις 8 το πρωί σήμερα η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού άνω των 85 ετών, σε όλα τα νοσοκομεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Η ροή του εμβολιαστικού προγράμματος και στα οκτώ νοσοκομεία του νησιού κυλάει ομαλά και η προσέλευση των εμβολιασθέντων είναι συνεχής.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Σχεδιασμό στις 20 του μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες εμβολιαστικές γραμμές σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των τεσσάρων Περιφερειακών ενοτήτων του νησιού.

Σταδιακά θα αναπτυχθεί το σύνολο των εμβολιαστικών γραμμών στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 510 νέα κρούσματα - 20 θάνατοι - 323 στις ΜΕΘ

Κρήτη - κορωνοϊός: 17 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Κρατούν "μικρό καλάθι" οι έμποροι - Κάλεσμα για στήριξη των ντόπιων επιχειρήσεων