Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δημόσια διαβούλευση για τη δημιουργία προσωρινών διαδρομών ποδηλάτου

ποδηλατοδρομος

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου συνήλθε σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, χθες, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 προκειμένου να συζητήσει το θέμα «Δημόσια Διαβούλευση για έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη δημιουργία προσωρινών διαδρομών ποδηλάτου στην πόλη του Ηρακλείου».

Ο Πρόεδρος έθεσε υπόψη των μελών της επιτροπής την εισήγηση του Τμήματος Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου, με θέμα: «έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη δημιουργία προσωρινών διαδρομών ποδηλάτου στην πόλη του Ηρακλείου», ακολούθησε σχετική συζήτηση μεταξύ των μελών της επιτροπής και o Πρόεδρος πρότεινε να τεθεί σε διαβούλευση για 10 ημέρες,
προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις-παρατηρήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και αρμόδιοι φορείς.

Η πρόταση του Προέδρου έγινε ομόφωνα δεκτή από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που θέτει σε δημόσια διαβούλευση για δέκα (10) ημέρες το θέμα: «έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη δημιουργία προσωρινών διαδρομών ποδηλάτου στην πόλη του Ηρακλείου».

Αναλυτικότερα, η Τεχνική Έκθεση αναφέρει την οριοθέτηση διαδρομών μεικτής χρήσης:

- Από την περιοχή του Αγίου Νεκταρίου στη Νέα Αλικαρνασσό έως τον κόμβο της παραλιακής με την οδό Στ. Καζαντζίδη, η μία λωρίδα ανά κατεύθυνση μετατρέπεται σε μεικτής χρήσης.

- Από τον κυκλικό κόμβο, στο κτίριο του ΟΛΗ μέχρι τον κυκλικό κόμβο στη συμβολή της παραλιακής οδού με την Λ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου (συμπεριλαμβανομένης της οδού Μητσοτάκη λόγω διαχωρισμού των κατευθύνσεων κυκλοφορίας) χαρακτηρίζεται λωρίδα μεικτής χρήσης η εκάστοτε δεξιά λωρίδα από τις δύο υφιστάμενες. Σε τμήματα αυτής της διαδρομής η δεξιά λωρίδα της οδού διαχωρίζεται από την αριστερή με πλαστικά επαναφερόμενα κολωνάκια διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη παράλληλη κυκλοφορία στις δύο λωρίδες.

- Τον καθορισμό ορίου ταχύτητας τα 30χιλμ./ώρα στο τμήμα της παραλιακής οδού από τον οικισμό Αγίου Νεκταρίου Νέας Αλικαρνασσού έως τον ισόπεδο κόμβο στη συμβολή με την οδό Στ. Καζαντζίδη.

Μετά την προθεσμία, το θέμα με τις παρατηρήσεις και τις απόψεις που θα κατατεθούν, θα συζητηθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου που θα προχωρήσει στη λήψη σχετικής απόφασης.

Κρήτη

Κρήτη: Σεισμικές δονήσεις στο Αρκαλοχώρι και ανοιχτά της Ζάκρου

Σεισμογράφος

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 06.51 το πρωί της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου, στον θαλάσσιο χώρο, 29 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 20 χιλιόμετρα.

νέος σεισμός στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης
νέος σεισμός στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης

Λίγο αργότερα, στις 07.14 σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση με επίκεντρο το πολύπαθο Αρκαλοχώρι, με ένταση, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, 3,1 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 2 χιλιόμετρα ν/δ του Αρκαλοχωρίου και το εστιακό βάθος στα 12,4 χιλιόμετρα.

νέα σεισμική δόνηση στο Αρκαλοχώρι
νέα σεισμική δόνηση στο Αρκαλοχώρι

Ο σεισμός, αν και μικρής έντασης, έγινε αισθητός και στο Ηράκλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Συννεφιά και βροχές ανήμερα της εθνικής επετείου (βίντεο)

Ηράκλειο: Παράσυρση έξω από τον Άγιο Μηνά - Μποτιλιάρισμα σε όλο το κέντρο (βίντεο)

ESPA BANNER