Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Διανομή προϊόντων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη

τρόφιμα ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, θα πραγματοποιήσει διανομή προϊόντων (είδη παντοπωλείου, τυρί & φέτα), ως εξής:

  1. Για το σημείο διανομής Α1 - Εργατικές Κατοικίες Αγ. Αικατερίνης (Σ. Σολωμού 14): από Πέμπτη 26 Νοεμβρίου ως και Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, από 08.30 – 14.00
  2. Για το σημείο διανομής Α2 - Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου  (θύρα 3), από Πέμπτη 26 Νοεμβρίου (09.00 - 14.00) ως και Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, από 08.30 – 14.00
  3. Για το σημείο διανομής Α3 – Τάλως (Μάχης Κρήτης & Ελύρου, περιοχή Τάλως), από Τετάρτη 25 Νοεμβρίου ως  και Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, από 08.30 – 14.00 .
  4. Για το σημείο διανομής Α4 – ΑΣΙΤΕΣ :  Πέμπτη 26 Νοεμβρίου (10.00 – 14.00) & Παρασκευή 27 Νοεμβρίου (09.00 – 12.30).
  5. Για το σημείο διανομής Α5 – ΔΑΦΝΕΣ : Πέμπτη 26 Νοεμβρίου από 10.00 – 14.30.
  6. Για το σημείο διανομής  A6 – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ : Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, 09.00– 14.00.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιούνται σταδιακά (ανά ημέρα) και θα ενημερώνονται ατομικά με τηλεφωνική κλήση ή & SMS ή MAIL από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για το σημείο διανομής, την ημερομηνία και την ώρα παραλαβής των προϊόντων. Η ειδοποίηση είναι προσωπική και ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, ώρα και σημείο διανομής.

Οι δικαιούχοι είναι απαραίτητο να προσέρχονται λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (& δικό του στυλό για υπογραφή). Επίσης, στο πλαίσιο αυτό και για την αποφυγή συνωστισμού θα πρέπει να προσέρχεται στο σημείο διανομής μόνο ένα άτομο ανά αίτηση (ο ίδιος ο δικαιούχος). Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση είναι σκόπιμο να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Για την παραλαβή των προϊόντων οι δικαιούχοι απαιτείται να έχουν μαζί τους:  

  1. Το βιβλιάριο κοινωνικής ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. των ίδιων και των μελών της οικογένειάς τους.
  2. Την απόφαση έγκρισης συμμετοχής στο πρόγραμμα.
  3. Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορεί να παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο που επιπρόσθετα των ανωτέρω εγγράφων προσκομίζει εξουσιοδότηση για την παραλαβή.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πρεμιέρα χωρίς προβλήματα για την λαϊκή της Ν. Αλικαρνασσού

λαική αγορά

Από τις 5.30 το πρωί οι δημοτικοί αστυνομικοί έδωσαν το παρών σήμερα στη Νέα Αλικαρνασσό για να επιβλέψουν τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς καθώς, τις προηγούμενες ημέρες, είχαν διατυπωθεί ισχυρές αντιρρήσεις από μερίδα των κατοίκων για τη νέα- προσωρινή- χωροθέτησή της.

Ωστόσο, όλα κύλησαν ομαλά, όπως ανέφερε στο ekriti o διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργος Τρούκης, με παραγωγούς και εμπόρους να αναπτύσσουν τους πάγκους τους και τους καταναλωτές να προχωρούν στις αγορές τους ανεμπόδιστα.

Να θυμίσουμε ότι, το προηγούμενο διάστημα, η λαϊκή χωροθετούνταν στις οδούς Αρτεμισίας και Διονυσίου με την πρόθεση μετακίνησή της από τη δημοτική αρχή στις οδούς Αναπαύσεως και Αναγέννησης να σηκώνει μια ...μικρή θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους των οδών αυτών.

Μάλιστα, σε αυτές τις δύο οδούς προστέθηκε και τμήμα της οδού Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κ. Καρυωτάκη για εξυπηρετηθούν και πάγκοι εμπόρων πέραν των παραγωγών. Η επέκταση αυτή ήταν σύννομη με τις νέες ρυθμίσεις λόγω κόβιντ που δίνουν τη δυνατότητα ίδρυσης παράλληλων αγορών για την αποφυγή του συνωστισμού στα συστήματα των λαϊκών.

Να σημειωθεί ότι, ειδικά για την οδό Αναπαύσεως- τμήμα της οποία οδηγεί στην είσοδο του νεκροταφείου- οι κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού πρόβαλλαν το ζήτημα της … άβολης, ταυτόχρονης λειτουργίας της λαϊκής με την πομπή κηδείας...

Πάντως, η σημερινή πρεμιέρα της λαϊκής στο νέο σύμπλεγμα οδών πριν την οριστική χωροθέτηση της στο δημοτικό οικόπεδο μπροστά από το Σωφρονιστικό Κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού, έγινε εύρυθμα, ομαλά και τακτοποιημένα εξυπηρετώντας περίπου 80 παραγωγούς και 50 εμπόρους.

 

ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΙΑ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ο Captain Covid τηλεκπαιδεύεται!

Αχτσιόγλου: Τα χρέη απειλούν την επιβίωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εργαζομένων

Η πόλη φάντασμα στην Ισπανία που χτίστηκε και δεν κατοικήθηκε ποτέ