Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Διαμαρτυρία έξω από τη ΣΕΑΠ για τα δικαιώματα των στρατευμένων

διαμαρτυρία έξω από τη ΣΕΑΠ

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου του ΚΚΕ και οι Τομεακές Οργανώσεις Ηρακλείου της ΚΝΕ έξω στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (Σ.Ε.Α.Π.), στο πλαίσιο της πανελλαδικής παρέμβασης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα δικαιώματα των στρατευμένων.

Στη συγκέντρωση παρεβρέθηκε και ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των στρατευμένων και όλου του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, με εμβολιασμούς, δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ, αποσυμφόρηση και απολυμάνσεις των χώρων των στρατοπέδων.

Με την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες στο στρατό ξηράς, η κυβέρνηση φορτώνει ακόμα μεγαλύτερα βάρη στις πλάτες των στρατευμένων, αφού το κόστος είναι δυσβάσταχτο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η κοροϊδία του «μισθού» των 8,62 ευρώ το μήνα.

Σαν ΚΚΕ διεκδικούμε να δίνεται ουσιαστική οικονομική ενίσχυση στους στρατευμένους, να μην αυξηθεί η στρατιωτική θητεία, να επιστρέψουν πίσω το προσωπικό και τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων σε αποστολές του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είμαστε δίπλα στον αγώνα των στρατευμένων για τα δικαιώματά τους.»

 

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος 37χρονης εγκύου: Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Κορωνοϊός: Έκπληξη για τον Δήμο Φαιστού το "βαθύ κόκκινο"

Κρήτη

Ηράκλειο

Δακοτκονία το Σάββατο σε περιοχές του Ηρακλείου

Δακοκτονια

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας το Σάββατο 19 Ιουνίου στην Καλλονή, Άγιο Βασίλειο το Χουδέτσι, Αυγενική, Βενεράτο, Κεράσια και Σίβα.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Αυτοκίνητα κινητές "βόμβες" - Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τα λάδια

Ηράκλειο: Έδωσε δουλειά στο παιδί που πήγε να τον κλέψει - Το "ευχαριστώ" ήρθε 25 χρόνια μετά

Κρήτη: Ο καύσωνας έκαψε και το... λάδι - Τεράστια μείωση της παραγωγής

Ηράκλειο: Επίθεση σε πισίνα βίλας - Μεγάλη η ζημιά, λέει ο ιδιοκτήτης