Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - δασικοί χάρτες: Η ΕΑΣΗ θα διορθώσει τα σφάλματα - Τι θα γίνει με την ενεργοποίηση

φωτο αρχείου

Ένα βήμα πριν από την ανάληψη της διόρθωσης των λαθών στους δασικούς χάρτες σε όλο το νομό Ηρακλείου, βρίσκεται η Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών, όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Μύρωνας Χιλετζάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά τη συνάντηση που είχαν τα στελέχη της ΕΑΣΗ με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ.Κώστα Σκρέκα, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν ζητήσει η διόρθωση των Δασικών χαρτών να γίνει από τις Ενώσεις των νομών όλης της Κρήτης που γνωρίζουν πολύ καλά και έχουν καταγράψει γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις

"Θεωρούμε βέβαιο ότι θα μας ανατεθεί αυτό το σημαντικό έργο και τα προβλήματα που έφεραν οι δασικοί χάρτες και αναμένουμε μόνο την επίσημη πρόσκληση από το υπουργείο" ανέφερε ο κ. Χιλετζάκης. 

Μάλιστα είπε ότι η ΕΑΣΗ έχει προσλάβει και δασολόγο που θα ασχοληθεί με την αποσφαλμάτωση, διαδικασία αλλά και το προσωπικό των υποκαταστημάτων της Ένωσης σε όλες τις περιοχές. 

"Ο ιδιώτης από τη Θεσσαλονίκη, επεσήμανε χαρακτηριστικά (εννοώντας την εταιρία που έχει αναλάβει την κατάρτιση των δασικών χαρτών), δεν γνωρίζει την κάθε περιοχή από κοντά παρά μόνο από τους χάρτες ενώ οι Ενώσεις έχουν και την τεχνογνωσία και τα μέσα για να αναλάβουν το έργο αυτό".

Δεν θα χάσουν την ενεργοποίηση οι παραγωγοί

Αναφορικά με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων απέδωσε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον υπεργολάβο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τόνισε ότι σύντομα αυτά θα ξεπεραστούν και θα ξεκινήσει να λειτουργεί η σχετική πλατφόρμα.

"Η ΕΑΣΗ θα κάνει ότι πρέπει για να γίνει σωστά η ενεργοποίηση στην ώρα της και κανένας αγρότης δεν πρέπει να φοβάται ότι θα χάσει την προθεσμία", τόνισε ο κ.Χιλετζάκης

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Αυτό είναι το πρόγραμμα των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας

Κρήτη: Ερωτήματα για τους θανάτους 68 γερόντων - Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του Γηροκομείου

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

τρόφιμα ΤΕΒΑ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες δικαιούχους του ΤΕΒΑ  ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840», θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών παντοπωλείου (φέτα, γραβιέρα, κρεμμύδια, πατάτες, πελτές ντομάτας, μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη) στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα  28/06/2021.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Τη Δευτέρα 28/06/2021 θα παραλάβουν οι Φορείς των  Π.Ε. Χανίων, Π.Ε. Ρεθύμνου και ο Δήμος Χερσονήσου.
  • Την Τρίτη 29/06/2021 οι Φορείς της  Π.Ε. Λασιθίου.
  • Την Τετάρτη 30/06/2021 οι λοιποί Φορείς της Π.Ε. Ηρακλείου.
  •     Από Δευτέρα 28/06/2021 έως Παρασκευή 02/07/2021 θα παραλάβει τμηματικά ο Δήμος  Ηρακλείου.

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τους συμπραττόμενους φορείς της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, μετά την παραλαβή τους από τον Επικεφαλής της Σύμπραξης και οι συμπραττόμενοι φορείς υποχρεούνται να ενημερώσουν με μήνυμα όλους τους δικαιούχους για τη διάθεση των προϊόντων.

Τυχόν ποσότητες που δεν παραληφθούν από τους ωφελούμενους θα επαναδιανεμηθούν σε ωφελούμενους δικαιούχους.

Κατά τη διαδικασία της διανομής στα σημεία διανομής ενημερώνουμε τους πολίτες ότι θα τηρούνται όλα τα μέτρα και οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Δήμος Ηρακλείου: Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές λόγω COVID-19

Ηράκλειο: Συναγερμός για το σκυλάκι που έπεσε στη θάλασσα (Φωτογραφίες)