Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αυξήθηκε η κίνηση στα πλοία της γραμμής με τους εκδρομείς του Αυγούστου

πλοία

Με πληρότητα που στη γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο προσεγγίζει το 100%, σύμφωνα με το προβλεπόμενο όριο που έχει τεθεί βάση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του κορωνοϊό, αναχωρούν τα πλοία από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας για την Κρήτη.

Οι αδειούχοι του Αυγούστου, εγκαταλείπουν από σήμερα την πρωτεύουσα, με την κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, να είναι αυξημένη, με πολλούς από αυτούς να επιλέγουν το νησί μας ως τουριστικό προορισμό. Η κίνηση σε αυτούς τους αριθμούς καταγράφεται για το επόμενο τριήμερο, Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή, ενώ στη συνέχεια τα στοιχεία για την κίνηση την ερχόμενη εβδομάδα δεν θυμίζουν σε τίποτα τα κύματα των εκδρομέων των προηγούμενων χρόνων.

Οι επιβάτες τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, φορούν τις μάσκες, των οποίων η χρήση είναι υποχρεωτική και κρατούν ανά χείρας τα προβλεπόμενα έγγραφα με τα απαραίτητα στοιχεία για το ταξίδι τους.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το μέτρο της πληρότητας των πλοίων που σήμερα ανέρχεται στο 65% της συνολικής χωρητικότητας σε επιβάτες, παραμένει σε ισχύ, βάση του ΦΕΚ, έως και τις 4 Αυγούστου. Μέχρι και αυτή την ώρα, δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για αλλαγή του ποσοστού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα πλοία των Μινωϊκών Γραμμών, παρατηρείται σημαντική αύξηση στους επιβάτες που θα ταξιδέψουν από και προς το Ηράκλειο το επόμενο τριήμερο, προς το νησί.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της κοινοπραξίας ΑΝΕΚ LINES/BLUE STAR FERRIES, κ. Δημήτρη Γιαλεσάκη, η μείωση που παρατηρείται στην κίνηση των επιβατών, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο φτάνει στο 40%. Ήδη καταγράφονται μεγάλες πληρότητες, στα δρομολόγια προς Ηράκλειο, μια εικόνα που θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα του μήνα, έστω και με χαμηλότερους ρυθμούς, οπότε και σταδιακά θα αρχίσουν οι επιστροφές των εκδρομέων.

Κρήτη

Ηράκλειο

Το Δημαρχείο φωτίστηκε ροζ για την Παγκόσμια ημέρα πρόληψης καρκίνου του μαστού

Το Δημαρχείο Μαλεβιζίου

Με μια συμβολική κίνηση ο Δήμος Μαλεβιζίου θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου ημέρα σηματοδοτεί την  παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Το Δημαρχείο φωτίστηκε ροζ, σήμα κατατεθέν της ημέρας,καθώς όλες οι γυναίκες πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους.

Να αγαπήσουν και να φροντίσουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους, να αντικαταστήσουν το φόβο για την ασθένεια με επιλογές που προάγουν την υγεία. Ο καρκίνος του μαστού ΔΕΝ είναι πια αθεράπευτη ασθένεια!