Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αυτοσχέδιο πάρκινγκ στο παλιό Υγειονομικό - Τι συμβαίνει με το έργο;

υγειονομικο οικοπεδο.jpg

Σε αυτοσχέδιο χώρο στάθμευσης έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες ο χώρος που στέγαζε μέχρι και πριν από λίγους μήνες το Υγειονομικό, στην οδό Μονής Καρδιωτίσσης στο Ηράκλειο.

Όπως είναι γνωστό, από τα μέσα της περασμένης χρονιάς, οι υπηρεσίες που στεγάζονταν για δεκαετίες εκεί, έχουν μετακομίσει στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στην οδό Μάρκου Μουσούρου (παλιό Απολλώνιο νοσοκομείο), ενώ προβλέπεται να επιστρέψουν στο νέο, σύγχρονο κτίριο που πρόκειται βάση σχεδιασμού να ανεγερθεί στο παλαιό, το οποίο και κατεδαφίστηκε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μελέτη για το παλιό Υγειονομικό στην περιοχή του Λάκκου, προβλέπει την ανέγερση ενός ενιαίου 4όροφου κτηρίου έκτασης περίπου 4.000 τετραγωνικών μέτρων με προϋπολογισμό περίπου 5,5 εκ. ευρώ όπου θα μπορέσουν να βρουν στέγη σχεδόν 200 εργαζόμενοι, υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης.

Μόνο που τις τελευταίες ημέρες, η περίφραξη που είχε τοποθετηθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατεδάφισης έχει απομακρυνθεί, με αποτέλεσμα ο χώρος να μετατραπεί μέσα σε λίγες ώρες σε αυτοσχέδιο πάρκινγκ.

Οι κάτοικοι της περιοχής είδαν με προβληματισμό αυτή την εξέλιξη, καθώς περιμένουν με αγωνία το νέο κτίριο και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν επιβεβαιωθεί το ρητό: Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού... Το σημείο όπου βρίσκεται σήμερα το πάρκο, μέσα στο οικόπεδο όπου πρόκειται να ανεγερθεί το νέο κτίριο, είχε για πάρα πολλά χρόνια αφεθεί στην τύχη του, ενώ ήταν τόπος διακίνησης ναρκωτικών και άλλων παρανομιών, με την αστυνομία συχνά - πυκνά να καλείται για να επιβάλει την τάξη, ή τα ασθενοφόρα για να παραλάβουν τοξικομανείς από το σημείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να συστήσουν επιτροπή και να ζητήσουν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, από τον οποίο θα ζητήσουν να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και να προχωρήσουν άμεσα τα έργα που προβλέπονται στο συγκεκριμένο οικόπεδο.

Γιώργος Λαμπράκης

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Νέα τραγωδία στην άσφαλτο - Τους βρήκαν μετά από πολλές ώρες

ΕΚΑΒ

Με τον πιο τραγικό τρόπο έπεσε η αυλαία στην αναζήτηση ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στη Ζάκρο Σητείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι, άνω των 80 ετών και οι δύο, αγνοείτο τουλάχιστον από χθες με τους οικείου τους να το αναζητούν. 

Σήμερα το μεσημέρι όμως, η κατάληξη που είχε η αναζήτηση δεν ήταν η αναμενόμενη.

Οι ηλικιωμένοι εντοπίστηκαν σε ελαιώνα της περιοχής μέσα στο αυτοκίνητό τους το οποίο εξετράπη της πορείας του.

Η γυναίκα ήταν νεκρή ενώ ο σύζυγος που παρελήθφθη από το ΕΚΑΒ, καθ' οδόν για το νοσοκομείο της Σητείας υπέστη ανακοπή καρδιάς. Ανατάχθηκε και διασωληνώθηκε ωστόσο sτη συνέχεια δεν άντεξε και άφησε και εκείνος την τελευταία του πνοή.

Για την ανάσυρση των δύο ανθρώπων, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από το Πυροσβεστικό Κλιμάμιο της Σητείας.

Ένα ακόμα τροχαίο που σε πολλά σημεία του θυμίζει την τραγωδία του Μπαλί.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - εστίαση: Σερβίρουν καφέ και φαγητό ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Δέσμευση Μπορμπουδάκη για μέσα προστασίας στους αστυνομικούς