Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αυτοσχέδια χωματερή ενός χιλιομέτρου (φωτογραφίες)

σκουπίδια φοινικιά 3

Mια αυτοσχέδια χωματερή ενός χιλιομέτρου, εντόπισε ο φακός του ekriti.gr στην Φοινικιά Ηρακλείου, στις οδούς Μικράς Ασίας και Μάνου Κατράκη.  Κάθε λογής σκουπίδια είναι πεταμένα στην άκρη κατά μήκος του δρόμου, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την αυθαιρεσία και την παντελή αδιαφορία για τη δημόσια υγεία και τους κινδύνους για το περιβάλλον.
 

σκουπίδια φοινικιά 9

σκουπίδια φοινικιά 9, by mpeka

 

σκουπίδια φοινικιά 10

σκουπίδια φοινικιά 10, by mpeka

Χαρτιά, κουτιά, μπουκάλια, κούτες, κλαδιά, τενεκέδες χρωμάτων, στρώματα και άλλα αντικείμενα προσβάλλουν την εικόνα της περιοχής και μολύνουν το φυσικό περιβάλλον.
 

σκουπίδια φοινικιά 11

σκουπίδια φοινικιά 11, by mpeka

 

σκουπίδια φοινικιά 7

σκουπίδια φοινικιά 7, by mpeka

σκουπίδια φοινικιά 8

σκουπίδια φοινικιά 8, by mpeka

«Η κατάσταση αυτή είναι χρόνια τώρα. Ενώ υπάρχουν 4 κάδοι ανακύκλωσης και 6 συμβατικοί οι άνθρωποι δυστυχώς δεν συμμορφώνονται και χωρίς να τους νοιάζει πετούν όπου βρουν τα σκουπίδια τους» αναφέρει στο erkiti.gr κάτοικος της περιοχής.
 

σκουπίδια φοινικιά 6

σκουπίδια φοινικιά 6, by mpeka

Όπως λέει το ρεπορτάζ ο δήμος Ηρακλείου δεν μένει αδιάφορος στην κατάσταση αυτή και σε τακτικά διαστήματα, στέλνει μπουλντόζες και μαζεύουν τα απορρίμματα και τα μπάζα.
 

σκουπίδια φοινικιά 4

σκουπίδια φοινικιά 4, by mpeka

σκουπίδια φοινικιά  2

σκουπίδια φοινικιά 2, by mpeka

Όμως δυστυχώς δεν αποτελεί από ότι φαίνεται ουσιαστική λύση…. Οι άνθρωποι δεν μαθαίνουν, διαιωνίζουν την κατάσταση και  συνεχίζουν  να μολύνουν το περιβάλλον.
 

σκουπίδια φοινικιά 1

σκουπίδια φοινικιά 1, by mpeka

σκουπίδια φοινικιά 5

σκουπίδια φοινικιά 5, by mpeka

Να επισημανθεί ότι στην περιοχή υπάρχουν αρκετές βιοτεχνίες και σπίτια.Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, ο όγκος των σκουπιδιών είναι μεγάλος, ο κίνδυνος πυρκαγιάς ελλοχεύει και ίσως κάνα δύο κοντέινερ, να βελτίωναν την εικόνα, έστω και προσωρινά...

Μάρα Μπέκα 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο σεισμός έριξε το παλιό κτίσμα - Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας

Οι σεισμοί που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες έχουν και συνέπειες ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια που βρίσκονται είτε εγκαταλελειμένα είτε έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα χωρίς όμως τις παρεμβάσεις που θα μειώσουν τον κίνδυνο για τους περαστικούς.

Σε διάφορα σημεία στο Ηράκλειο όπως την Αγία Τριάδα στην οδό Χάου απ όπου είναι και η ανάρτηση του Ηρακλείωτη Γιάννη Σκουλά υπάρχουν ετοιμόρροπα που αποτελούν κίνδυνο θάνατο όπως αυτό στις φωτογραφίες του Περιβαλλοντικού  Συλλόγου  Αγ. Τριάδας.

"Ο χθεσινός σεισμός στο Ηράκλειο ήταν μικρός όμως αρκετός και καθοριστικός για το συγκεκριμένο σπίτι που πολλοί λάτρεψαν και έχουν φωτογραφήσει στο πέρασμά τους από τα στενά της Αγίας Τριάδας. Δυστυχώς όταν ο ιδιοκτήτης αδυνατεί οικονομικά να το συντηρήσει, μοιραία έχει αυτή την εξέλιξη μιας και στην Ελλάδα η κατάληξη τέτοιων σπιτιών είναι προδιαγεγραμμένη. Αν δεν μπορεί ολόκληρος Δήμος να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία και την διατήρηση της φυσιογνωμίας τέτοιων ιστορικών συνοικιών, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για ανικανότητα. Το ευτυχές είναι που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες".

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια σήμανε συναγερμό

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Που ανιχνεύθηκαν τα περισσότερα