Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αυτοκίνητα κινητές "βόμβες" - Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τα λάδια

φωτο αρχειου

Η οικονομική κρίση της δεκαετίας, η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί και τους τελευταίους μήνες η πανδημία είναι οι κύριες αιτίες που οι Κρητικοί δεν συντηρούν τα αυτοκίνητά τους.

Είναι γεγονός πως η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και πολύ μάλιστα τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που δυστυχώς έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην επιβίωση της οικογένειά τους και κατά δεύτερο στη συντήρηση των οχημάτων τους.

Το μεγάλο αυτό θέμα ανέδειξε το Ράδιο Κρήτη και η εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο πολλά οχήματα να μένουν στο δρόμο από μηχανικές βλάβες.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών συνεργείων αυτοκινήτων και καθηγητής στα ΕΠΑΛ κ.Μιχάλης Παπουτσάκης επιβεβαίωσε το γεγονός τονίζοντας ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα για τη συντήρηση ακόμη και για την αλλαγή λαδιών,αναφέροντας ώς παράδειγμα περίπτωση που ένας ιδιοκτήτης δεν είχε αλλάξει λάδια για 18.000 χιλιόμετρα.

Οι Ηρακλειώτες δεν συντηρούν τα οχήματά τους

"Δυστυχώς η κατάσταση, είπε, είναι δύσκολη καθώς πολλοί έρχονται στα συνεργεία και ζητούν να τους πούμε το κόστος,ζητούν εκπτώσεις και τελικά επιλέγουν ακόμη και να καθυστερήσουν την αποκατάσταση της όποιας ζημιάς ή τις υποδείξεις των ΚΤΕΟ καθώς δεκάδες οχήματα κόβονται για διάφορους λόγους" ακόμη και για τα λάστιχα.

Ο ίδιος είπε ότι σύμφωνα με υπολογισμούς του 30 με 40% των αυτοκινήτων στο Ηράκλειο δεν έχει συντηρηθεί με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια όσων επιβαίνουν σε αυτά αλλά και την ασφάλεια των υπολοίπων.

Γερασμένα αυτοκίνητα

Ο στόλος των αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα γερασμένος ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή και ο συνεργάτης του Ράδιο Κρήτη και πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης τονίζοντας ότι η περιοδική συντήρηση είναι απαραίτητη σε αυτοκίνητα κάθε ηλικίας.

Πολλά τροχαία είπε ο κ.Λιονάκης οφείλονται και στην κακή συντήρηση.

"Η οικονομική κρίση έχει αναγκάσει τους Έλληνες να διατηρούν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το παλαιό αυτοκίνητο τους, αφού δυστυχώς οι μισθοί δεν βοηθούν ώστε να αλλάζουμε αυτοκίνητο με γρηγορότερους ρυθμούς" κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Έδωσε δουλειά στο παιδί που πήγε να τον κλέψει - Το "ευχαριστώ" ήρθε 25 χρόνια μετά

Στο Ηράκλειο κλιμάκιο το ΕΟΔΥ για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

 

Κρήτη

Ο καιρός στην Κρήτη: Στο "κόκκινο" ο υδράργυρος- ΒΙΝΤΕΟ

Καύσωνας

Θα ξεπεράσει και σήμερα τους 40 βαθμούς στον νότο ο υδράργυρος, με την ΕΜΥ να χαρακτηρίζει αίθριο τον καιρό που θα επικρατήσει σήμερα Κυριακή στο νησί μας.

Υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν χθες στις νότιες περιοχές, ενώ το ίδιο αίσθημα δυσφορίας θα είναι διάχυτο και σήμερα στην επικράτεια του νησιού.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 36 με 38 και στην Κρήτη τοπικά έως 41 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Αρκαλοχώρι: Απαντήσεις από τους επιστήμονες για τους σεισμούς