Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αντιδράσεις στην Αλικαρνασσό για τις δεξαμενές υγραερίου

Παραλιακή Ηρακλείου

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Αλικαρνασσού η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση μονάδας ανεφοδιασμού πλοίων με υγραέριο, στην παραλιακή του Ηρακλείου, από την πλευρά της Αλικαρνασσού.

Όπως δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο επιχειρηματίας και πρώην δημοτικός σύμβουλος, Μανώλης Βουτσαλάς, οι αρχές θα μπορούσαν στην Αλικαρνασσό να φτιάξουν κάτι άλλο που θα έδινε υπεραξία και δεν θα επιβάρυνε την περιοχή. 

“Όχι πια όλα στην Αλκαρνασσό… Και αεροδρόμιο και φυλακές και ΒΙΠΕ...Ο κόσμος αντιδρά, δεν θα το επιτρέψουν οι δημότες, ας το κάνουν στον Κούλε, ή στο παλιό ΚΤΕΛ μπροστά. Υπάρχουν κι άλλα σημεία. Κι ας φτιάξουν εδώ μια μαρίνα, κάτι καλό για μας”, σημείωσε με νόημα ο κ. Βουτσαλάς.

Μάλιστα, για το λόγο αυτό, έχει γίνει Συνέλευση στην Αλικαρνασσό και οι δημότες θα αποφασίσουν πώς θα αντιδράσουν.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΟΛΗ, Γιάννης Βαρδαβάς, μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη” ξεκαθάρισε ότι  δεν είναι δεδομένο πως η χωροθέτηση θα γίνει στην Αλικαρνασσό αφού, όπως είπε, εξετάζονται κι άλλα σημεία και μάλιστα ένα από αυτά είναι στα δυτικά του Ηρακλείου.

Ο ίδιος αναγνώρισε την αγωνία του κόσμου στην Αλικαρνασσό, εξηγώντας ότι όλα γίνονται στην προσπάθεια για αλλαγές που επιβάλλει η κλιματική αλλαγή.

Ελένη Μπουρμά

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Τους "τσίμπησε" και τους τρεις η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ

Ηράκλειο: Γύρισε στο δωμάτιο και άρχισε να χτυπά τη σύντροφό του

Ηράκλειο - τροχαίο δυστύχημα: Οι απώλειες που βίωσαν οι δύο φίλοι

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - σεισμούς: Βουλευτές ζητούν τη δημιουργία Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων

Οι σεισμόπληκτοι συμπολίτες μας προσπαθούν να συνηθίσουν τη νέα πραγματικότητα. Από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν χωρίς στέγη και περιουσία.

Με κοινή τους επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ο βουλευτής Ηρακλείου και Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο βουλευτής Ηρακλείου και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Σενετάκης, ζητούν τη δημιουργία Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων, προκειμένου να επιτευχθεί πιο άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά και αποτελεσματική προώθηση του έργου αποκατάστασης των σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της κοινής επιστολής:

«Ο καταστροφικός σεισμός στο Αρκαλοχώρι του ν. Ηρακλείου, αλλά και οι συνεχείς –μέχρι και σήμερα- μετασεισμοί, έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής. Η κτηριακή αποκατάσταση των σεισμόπληκτων, καθώς και η αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής απαιτούν ένα καλά οργανωμένο και άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο.

Η απουσία διοικητικής δομής αποκατάστασης των σεισμόπληκτων στην περιοχή δημιουργεί προβλήματα και καθυστερήσεις, παρά τις υπεράνθρωπες, πράγματι, προσπάθειες του προσωπικού του Υπουργείου σας, αλλά και των άλλων αρμόδιων υπηρεσιών.

Το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο προβλέπει τη δημιουργία Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων για τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών, την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αποτελεσματική προώθηση του έργου αποκατάστασης.

Ως εκ τούτου, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η δημιουργία Υπηρεσίας Αποκατάστασης των Σεισμόπληκτων του ν. Ηρακλείου, προκειμένου να υλοποιηθεί άμεσα το έργο αποκατάστασης.

Παρακαλώ, κύριε Υπουργέ, όπως μεριμνήσετε για την άμεση δημιουργία και λειτουργία της Υπηρεσίας αυτής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν οικίσκοι στα χωριά που ισοπέδωσε ο Εγκέλαδος

28η Οκτωβρίου: Εκδηλώσεις και παρελάσεις στον σεισμόπληκτο Δήμο Μινώα Πεδιάδος

Σεισμός - σχολεία: Λυόμενα και εργασίες αποκατάστασης στα "πληγωμένα" κτίρια

ESPA BANNER