Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ανέλαβε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στο Τεχνικό Επιμελητήριο

vrentzoy-tee-tak-1-620x330.jpg

Σελίδα γυρίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηρακλείου/ Παράρτημα ανατολικής Κρήτης, το ΤΕΕ/ΤΑΚ, καθώς ο Γιάννης Χαρωνίτης, μετά από 5 χρόνια θητείας, παρέδωσε τα... σκήπτρα, όπως είχε γραψει το ekriti.gr.

Τα ηνία της συγκεκριμένης θέσης αναλαμβάνει ένα πρόσωπο, με το οποίο ο απερχόμενος πρόεδρος είχε συμφωνήσει και δεν είναι άλλο από την κ. Ειρήνη Βρέντζου, από την παράταξη της ΑΜΑΚ. Η συμφωνία είχε να κάνει με τη χρονική διάρκεια της θητείας κάθε προσώπου. Το πρώτο μισό ολοκληρώθηκε και πλέον η νέα πρόεδρος αναλαμβάνει να οδηγήσει το Τεχνικό Επιμελητήριο για το υπόλοιπο της θητείας.

Η κ Βρέντζου, σημειώνεται πως είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία του Τεχνικού Επιμελητηρίου, σε μια περίοδο που το ΤΕΕ/ΤΑΚ καλείται να βγει ακόμη πιο μπροστά στις εξελίξεις, εν μέσω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.
Η κ. Βρέντζου μιλώντας στο ekriti.gr είπε πως μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε ανέλαβε και ουσιαστικά τα νέα της καθήκοντα.

«Νιώθουμε ότι μπορούμε να παίξουμε σημαντικό ρόλο ως φορέας. Προτεραιότητα μας είναι να φέρουμε ξανά κοντά τους μηχανικούς πίσω στο Επιμελητήριο. Να το νιώσουν σαν το σπίτι τους. Θέλουμε να «αναστήσουμε» το κύρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ που έχει πληγεί. Να πάρουμε θέση σε αναπτυξιακά ζητήματα και σε θέματα της περιφέρειας μας», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε λέγοντας: «Στόχος μας είναι να δώσουμε και πάλι ένα όραμα στους μηχανικούς, καθώς ο τόπος τους έχει ανάγκη. Είναι μια δουλειά πολύ δημιουργική και έχουμε σπουδαίο ρόλο στην κοινωνία. Είναι ένα «στοίχημα» για όλους μας αυτή η θητεία», τόνισε η νέα πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Σημειώνεται ότι η αλλαγή σκυτάλης έφερε και περαιτέρω αλλαγές στο Επιμελητήριο. Και αυτό γιατί μετά την παραίτηση του Γιάννη Χαρωνίτη από τη θέση του προέδρου αλλά και από τη θέση του μέλους της Διοίκησης, τη θέση του αναλαμβάνει ο Γιάννης Αναγνώστου από την ΑΠΡΟΣΥΜΗ.
Παράλληλα τη θέση της Γενικής Γραμματέως που κατείχε η κ. Βρέντζου, αναλαμβάνει ο Δημήτρης Ρομπογιαννάκης.

Επίσης παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου ο κ. Κώστας Μπάκιντας από την ΑΜΑΚ, ο οποίος παραμένει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Γιάννης Αναγνώστου. Παραίτηση δήλωσε και ο αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΑΚ Νίκος Ορφανός από την ΑΜΑΚ, με το Μαν.Βοσκάκη της ΑΠΡΟΣΥΜΗ να τον διαδέχεται.
Συμφωνα με την ανακοινωση:

Η σύνθεση των οργάνων του ΤΕΕ/ΤΑΚ έχει ως εξής :

Προεδρείο Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΑΚ:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ :  Χαράλαμπος Κουτρούλης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Εμμανουήλ Βοσκάκης, Πολιτικός Μηχανικός

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Ιωάννης Σχινάς, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός

Διοικούσα Επιτροπή ΤΕΕ/ΤΑΚ:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ειρήνη Βρέντζου, Πολιτικός Μηχανικός

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ιωάννης Αναγνώστου, Πολιτικός Μηχανικός

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Δημήτριος Ρομπογιαννάκης, Πολιτικός Μηχανικός

ΜΕΛΗ : Γεώργιος Αγαπάκης, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός

       Μιχαήλ Βασιλείου, Πολιτικός Μηχανικός

       Μιχαήλ Γολοβάνης, Πολιτικός Μηχανικός

       Ευαγγελία (Εύα) Κοκκινίδου, Αρχιτέκτων

       Κωνσταντίνος Μπάκιντας, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός

       Χαρά Τριαματάκη, Πολιτικός Μηχανικός 

 
 
Ανδρέας Κριτσωτάκης

 

Κρήτη

Κρήτη: Κακοκαιρία «εξπρές» προ των πυλών - Πότε θα χτυπήσει

βροχή

Επιδεινώνεται ο καιρός από σήμερα το πρωί. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «εξπρές», σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάνουν μέχρι τα 8 μποφόρ.

Ήδη από την Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για Παρασκευή (3/12) και Σάββατο (4/12) προκειμένου να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από δήμους και Περιφέρειες για την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων.

Πότε θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία την Κρήτη 

Σην Κρήτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους από τη νύχτα της Παρασκευής έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και τους θυελλώδεις άνεμους.

Στην υπόλοιπη χώρα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α. Από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής έως και το μεσημέρι του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. β. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία. γ. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως και τη νύχτα του Σαββάτου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. δ. Από τη νύχτα της Παρασκευής έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στις Κυκλάδες.

Παράλληλα, θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη θα πνέουν σήμερα Παρασκευή, που βαθμιαία το Σάββατο θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Meteo: Αστατος καιρός με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, αρχικά στα δυτικά και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, και μέχρι το βράδυ σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Οι σημαντικότερες χαλαζοπτώσεις εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα, σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού και Βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Μάλιστα στα νησιά του Ιονίου και στα δυτικά ηπειρωτικά  το χαλάζι ενδέχεται να έχει τοπικά σχετικά μεγάλο μέγεθος.

Τοπικές βροχές και, τις βραδινές κυρίως ώρες σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε στην Αττική και στην πόλη της Αθήνας, φαινόμενα που θα συνεχιστούν κατά διαστήματα μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου.

Οδηγίες για την κακοκαιρία από την Πολιτική Προστασία

Την ίδια ώρα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη - κορωνοϊός: Κατέληξαν 5 ασθενείς!

Κρήτη - κορωνοϊός: Μπήκε στο Αστυνομικό Τμήμα χωρίς μάσκα και το πλήρωσε ακριβά

Ηράκλειο: Άφησαν το παιδί τους σε μία χαρτόκουτα, στο πάρκο

ESPA BANNER