Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άδειασαν οι κλινικές covid - Καλύτερη η κατάσταση και στις ΜΕΘ

κορωνοϊός νοσηλευτής νοσοκομείο

Αισιόδοξα είναι τα νέα που έρχονται από τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου αναφορικά με τις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα στο ekriti ο Διοικητής του Βενιζελείου, Κώστας Τερζάκης, η κλινική covid του νοσοκομείου είναι άδεια ενώ στη ΜΕΘ Covid , νοσηλευόνται τρεις ασθενείς.

Ίδια εικόνα και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και εκεί, σύμφωνα με τον Διοικητή, Γιώργο Χαλκιαδάκη, η κλινική covid είναι άδεια ωστόσο πέντε ασθενείς με τον ιό συνεχίζουν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία του Ηρακλείου παρουσιάζουν σταδιακή μείωση, σύμφωνα με τους Διοικητές, οι οποίοι στέλνουν το μήνυμα ότι αν προσέξουμε τώρα που είναι γιορτές, η καλή εικόνα στα νοσοκομεία θα συνεχίσει να υπάρχει.

Γ.Π.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Στο αυτόφωρο επιχειρηματίας... για τα τραπεζοκαθίσματα

Ηράκλειο: Η μουσική στη διαπασών... και ο έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ

Χανιά: Την βρήκαν νεκρή έξω από το σπίτι της

Οδηγός παρέσυρε δυο άνδρες και σκυλάκι και τους εγκατέλειψε

Κρήτη

Ηράκλειο

ΕΑΣΗ: Η απάντηση Αλμπαντάκη στις καταγγελίες Γαβαλά περί νοθευμένου ελαιολάδου

ελαιόλαδο 3

Πόλεμο” κατήγγειλε ο ιδιώτης που διαχειρίζεται το τυποποιητήριο της ΈΑΣΗ, στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, απαντώντας στον πρόεδρο της συνεταιριστικής οργάνωσης Σταύρο Γαβαλά μετά τις καταγγελίες του δεύτερου στο “Ράδιο Κρήτη”  και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, για νοθευμένο ελαιόλαδο, καταγγελίες που προκάλεσαν αίσθηση!

Ο κ. Μιχάλης Αλμπαντάκης, μιλώντας σήμερα στο σταθμό, κατήγγειλε από την πλευρά του ότι η διοίκηση της ΕΑΣΗ θέλει να “σπάσει” τη συμφωνία μαζί του και γι’ αυτό επιδίδεται σε έναν “πόλεμο”, όπως είπε, εναντίον του.

Αναφορικά με τις πολύ σοβαρές αυτές καταγγελίες περί νοθείας και μάλιστα σε ποσότητα του έξτρα παρθένου ελαιολάδου "Κρητικό Κονάκ"ι, ο κ. Αλμπαντάκης, εξήγησε δε ότι ελάχιστη ποσότητα πυρηνελαίου, από ανθρώπινο λάθος, μπήκε στη δεξαμενή του έξτρα παρθένου προϊόντος, το Νοέμβριο του 2019, αλλά αμέσως έγινε αντιληπτή και δεν βγήκε εκτός τυποποιητηρίου. Δηλαδή δεν πουλήθηκε αλλά το προϊόν αποσύρθηκε και πετάχτηκε.

Επισήμανε πως έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα δικαιωθεί ενώ τόνισε με νόημα: “Έχουμε κάνει μόνον καλό στο ελαιόλαδο. Από τη συμφωνία μαζί μας, η ΕΑΣΗ είναι πολλαπλώς κερδισμένη. Θα δικαιωθούμε”!

Ο ίδιος μίλησε και για την κατάσταση που παρέλαβε το 2015 όταν ξεκίνησε δηλαδή η συνεργασία με την συνεταιριστική οργάνωση, επισημαίνοντας ότι οι εγκαταστάσεις της ήταν εγκαταλελειμμένες, τα σήματα απλήρωτα όπως και το προσωπικό και οι δομές της ΕΑΣΗ υπό διάλυση. 

“Τώρα το τυποποιητήριο σφύζει από ζωή. Σε πέντε χρόνια ο τζίρος έφτασε το 1,5 εκατομμύριο…

Πριν αναλάβουμε ήταν μηδενικός! Επενδύσαμε πάνω από μισό εκατομμύριο στις υποδομές της ΕΑΣΗ και φτιάξαμε ένα δίκτυο πωλήσεων σε όλο τον κόσμο η αξία του οποίου μπορεί και να ξεπερνά τα 2 εκ. ευρώ!”, σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Τάχθηκε υπέρ των εξονυχιστικών ελέγχων που διενεργεί ο ΕΦΕΤ και πρόσθεσε ότι τα προϊόντα του τυποποιητηρίου είναι άριστης ποιότητας με πάνω από 40 βραβεία διεθνώς!

Ο κ. Αλμπαντάκης, πάντως, ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία με την Ένωση είναι δεσμευτική και η ΕΑΣΗ δεν μπορεί να συμμετάσχει σε άλλον Φορέα για την προώθηση του ελαιολάδου.

Ειδήσεις σήμερα 

Ο Κουράκης στη συνεδρίαση για το Εδαφικό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης των νήσων και Κρήτης

Η απάντηση της ΔΕΠΑΝΑΛ στην καταγγελία πολίτη για την μπάρα του πάρκινγκ

Ηράκλειο: Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τα rapid test στο νοσοκομείο