Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: 379 κενά στα σχολεία λένε οι εκπαιδευτικοί

8ο δημοτικο σχολειο φθορες 3.jpg

Την ώρα που η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζουν ότι το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς βρήκε τις εκπαιδευτικές μονάδες χωρίς κενά, ο  Σύλλογος  Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού  Ηρακλείου  "Νίκος  Καζαντζάκης"  κάνει λόγο για 379 ελλείψεις εκπαιδευτικών σε τοπικό επίπεδο.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Είχαμε  επισημάνει επίσης  ότι  για  την  λειτουργία των  σχολείων  στο  Νομό  Ηρακλείου με  βάση  τα  στοιχεία που  έχουμε  ως  Σύλλογος απαιτείται ο  διορισμός μεγάλου αριθμού αναπληρωτών. Δυστυχώς  ακόμα και  μετά τις  αλχημείες της  πολιτικής  ηγεσίας  του  Υπουργείου Παιδείας  και  τις  αλλαγές που  πραγματοποίησε στο  Δημοτικό  και το  Νηπιαγωγείο σε  βάρος  της  ποιότητα της  εκπαίδευσης  τα  προβλήματα παραμένουν. Τα τεχνάσματα  του  Υπουργού  Παιδείας  και η  κατάργηση του  Ενιαίου  Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος το  οποίο εξοικονόμησε 60  διδακτικές ώρες  από  κάθε  σχολείο  και την πρόσληψη 3500 λιγότερων εκπαιδευτικών,   σε  συνάρτηση  με  τις  αλλαγές  στο  Νηπιαγωγείο και  το  Γυμνάσιο  έχει  ως  συνέπεια  την φετινή  σχολική χρονιά   6000 συνάδελφοι  μας  εκπαιδευτικοί  να  οδηγηθούν  στην  ανεργία. 

Την  ίδια στιγμή βιώνουμε την  Κυβερνητική  προπαγάνδα που  πανηγυρίζουν για το  αυτονόητο, το  άνοιγμα  δηλαδή  των  Σχολείων την  ημέρα  του  αγιασμού. Η  απάντηση  μας στην  Πολιτική  Ηγεσία  του  Υπουργείου  Παιδείας , στους  τοπικούς  εκπροσώπους  της  αλλά και στους  κάθε  λογής συνδικαλιστικούς  χειροκροτητές  έρχεται  από  την  ίδια  την πραγματικότητα  η  οποία λέει:

Απουσιάζουν  ακόμα  από  τον  Νομό  Ηρακλείου 379  εκπαιδευτικοί και  συγκεκριμένα:
162 Δάσκαλοι Παράλληλης  στήριξης
41 Νηπιαγωγοί Παράλληλης Στήριξης
21  Δάσκαλοι  Ειδικής Αγωγής
7 Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής
37 Γυμναστές
39 Αγγλικών
24 Εικαστικών
29 Μουσικής
19 Πληροφορικοί

Όσον αφορά  τα  Ολιγοθέσια  σχολεία που  άνοιξαν  για  τον  Αγιασμό, δεν  έχουν  καλυφτεί πλήρως αφού στα  3/θέσια  τοποθετήθηκαν 2  εκπαιδευτικοί  και  στα  2/θεσια  ένας.

Επίσης  η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου χώρισε τους αναπληρωτές  σε κατηγορίες ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής τους (ΕΣΠΑ, ΠΔΕ, τακτικός προϋπολογισμός) και περιορίζοντάς τους σε συγκεκριμένες κατηγορίες σχολείων τα οποία μπορούν να επιλέξουν για να τοποθετηθούν. Αποτέλεσμα, συνάδελφοι με πάρα πολλά μόρια και υψηλή θέση στους πίνακες να μη μπορούν να τοποθετηθούν σε σχολεία που επιθυμούν (και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα τοποθετούνταν) γιατί τα σχολεία αυτά απορροφούν αναπληρωτές από συγκεκριμένη κατηγορία τρόπου πληρωμής. Το ίδιο πρόβλημα θα υπάρχει και με τα νηπιαγωγεία, αφού οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου προβλέπονται για τα τμήματα που έχουν προνήπια, και οι υπόλοιποι για τα άλλα!

Καλά θα  κάνει  η  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να  μην  θριαμβολογεί  για  τα  αυτονόητα αλλά  να  προβληματίζεται  για την  επόμενη  ημέρα και  για τις  συνέπειες  των  αλλαγών  που προγραμματίζει,  για  το  αν  και  κατά πόσο κινούνται  στην  κατεύθυνση  της  ποιότητα  και της  αναβάθμισης  της  εκπαίδευσης".

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Φωτιά σε υπόστεγο κινητοποίησε την πυροσβεστική

πυροσβεστικό όχημα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το πρωί σήμερα Δευτέρα 29 Νοεμβρίου μετά από ειδοποίηση για φωτιά που ξέσπασε στον Μοχό Ηρακλείου. 

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε ένα υπόστεγο με μπάλες τριφυλιού, το οποίο δεν γειτνιάζει με άλλα σπίτια οπότε δεν υπήρχε κίνδυνος επέκτασής της. 

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις πυρόσβεσης και συγκεκριμένα 3 οχήματα με 8 πυροσβέστες.

 

Ειδήσεις

Ηράκλειο: Θρίλερ με τις εκλογές στο Δικηγορικό σύλλογο - Ποιοι πάνε στο δεύτερο γύρο

Ηράκλειο: Τους συνέλαβαν την ώρα που παραλάμβαναν την ηρωίνη από τη μεταφορική (φωτο)

ESPA BANNER