Κρήτη

Ηράκλειο

Το 1ο Ετήσιο «Γκαλά Χορού» στο Ηράκλειο

γκαλά χορού

Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζει ο Δήμος Ηρακλείου με ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Κρήτη στις 29 και 30 Απριλίου 2017, με την παρουσία διεθνούς φήμης χορευτών από τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου.

Η εταιρία «CST Productions» η οποία εξειδικεύεται στον τομέα του θεάματος, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την υποστήριξη των Δήμων Ρεθύμνου και Χερσονήσου, οργανώνει στην Κρήτη το 1ο Ετήσιο «Γκαλά Χορού», με ονομασία “International Grand Gala étoiles du ballet”, στο Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο «Τα δύο Αοράκια» στη Ν. Αλικαρνασσό Ηρακλείου Κρήτης.

Το μοναδικό χορευτικό θέαμα θα παρουσιαστεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της διεθνούς κύρους χορεύτριας, χορογράφου και νυν καλλιτεχνικής διευθύντριας του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Χριστιάνας Στεφάνου.

Με την συμμετοχή πολλών καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως οι Υen Han και Filipe Portugal από το Μπαλέτο της Όπερας της Ζυρίχης, Mai Kono και Maxim Chashchegorov της Όπερας του Μονάχου, Ayako Nakano, Jorge Garcia Perez, και Tana Rosas Sune της Όπερας της Βασιλείας της Ελβετίας, Rin Okuno και Valentin Stoicα του Εθνικού Μπαλέτου του Βουκουρεστίου, Marcia Jaquelina και Moacir Emanoel του Θεάτρου Colon της Βραζιλίας, Antonella Albano και Federico Fresi από το Εθνικό Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου, θα έρθουν να μας μαγέψουν και να μας μεταφέρουν στον κόσμο του κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, χορεύοντας διαφορετικές χορογραφίες, Solo και Pa de deux οι οποίες προέρχονται από τις  πιο διάσημες variations του μπαλέτου (Swan Lake - Giselle -Sleeping Beauty - Don Quixote – Carmen - Le Corsaire κλπ).
Πρεμιέρα 29 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Χορού
Ώρα έναρξης Γκαλά: 21.00’
 

αφίσα χορού

αφίσα χορού, by mpeka

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια (workshops) σε ενδιαφερόμενους μαθητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές του κλασσικού χορού, με σκοπό οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και να μοιραστούν μεταξύ τους αυτή την ξεχωριστή εμπειρία, με καθηγήτρια χορού την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Gala, Χριστιάνα Στεφάνου.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν 28, 29 και 30 Απριλίου 2017, σε δύο επίπεδα  Intermediate: 28, 29 και 30 Απριλίου 2017 από 15,00 εως  16,30
Advanced: 28, 29 και 30 Απριλίου 2017 από 17,00 εως  18,30

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η εκδήλωση εντάσσεται στα γενικότερα πλαίσια πολιτιστικής και τουριστικής αναβάθμισης του τόπου. Το μεγάλο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός θα προσδώσει πολιτιστική αξία όχι μόνο στην πατρίδα μας αλλά και σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Σύντομο Βιογραφικό της Χριστιάνα Στεφάνου

Πτυχιούχος της Ανώτατης Κρατικής Ακαδημίας του Μονάχου και Σολίστ του Μπαλέτου  της  Κρατικής  Όπερας  της Βαυαρίας στο Μόναχο, όπου, μεταξύ άλλων, ερμήνευσε ρόλους σημαντικών  χορογράφων στα μπαλέτα όπως Giselle (Wright/Adam), Κυρία με τις Καμέλιες (Noimagier/Chopin), Καρυοθραύστης (Noimagier/Tchaikovsky), Συμφωνία σε ντο (Balanchine/Bizet) κά, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε περιοδείες σε Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα, Ουκρανία,  Ελβετία,  Γερμανία,  Ισπανία,  Ιταλία,  Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Πολωνία.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους καθηγητές χορού όπως η Όλγα Lepetsinskagia Marius  Liepa, Alexandre Prokofiev, Valntina Savina κ.λπ.  Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς χορογράφους, όπως τους John Noimagier, Peter Wright, Ray Barry, William Forsythe, Maurice Béjart, Touil Tharp, Jiří Kylián, Loutsinta Childs κ.ά.

Έχει διδάξει σε Όπερες και συγκροτήματα μπαλέτου σε όλο τον κόσμο, όπως το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, της Βαυαρίας, της Στουτγάρδης, της Ελβετίας, της Βοστώνης, της Ρουμανίας, του Βουκουρεστίου, το Εθνικό Μπαλέτο του Θεάτρου της Καρλσρούης και το Μπαλέτο του Θεάτρου «Opera di Roma».

Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Χορού. Από το 2000 εργάζεται ως maître de ballet στο συγκρότημα μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ως καθηγήτρια μπάλετου στην Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΕΛΣ και στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης (ΚΣΟΤ).
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία