Κρήτη

Ηράκλειο

Ικανοποίηση στη Λότζια για την ρύθμιση των οφειλών της ΔΕΥΑΗ

λαμπρινος.jpg

Την ικανοποίησή του σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για την με ευνοϊκούς όρους  αποπληρωμή των οφειλών της ΔΕΥΑΗ εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου  Βασίλης Λαμπρινός.

Οι οφειλές αυτές ληξιπρόθεσμες ή μη, απαλλάσσονται πλήρως από κάθε είδους φόρους, πρόστιμα, τόκους και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Οι οφειλές προέρχονται από συναφθέντα δάνεια με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κατά τα έτη 1993-1996, μέσω του ελληνικού δημοσίου.

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του, μετά την ψήφιση της τροπολογίας,  ανέφερε σχετικά: «Διεκδικήσαμε και χάρις στην πολύτιμη αρωγή των  βουλευτών Ηρακλείου, πετύχαμε την εξάλειψη των προσαυξήσεων του δανείου της ΔΕΥΑΗ, η οποία αποτελεί μια σημαντική οικονομική ανάσα για την Επιχείρηση. Πλέον, απαλλαγμένοι από αυτό το βάρος, μπορούμε να κινηθούμε πιο δυναμικά για την υλοποίηση του σχεδιασμού μας όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων υδροδότησης της πόλης». 

ρασουλης.jpg

ρασουλης.jpg, by lamprakis

Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιάννης Ρασούλης

«Η ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή απαλλάσσει την ΔΕΥΑΗ από οικονομικά βάρη που  αποτελούσαν τροχοπέδη στον σχεδιασμό μας και μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε σημαντικά έργα προς όφελος των δημοτών» δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιάννης Ρασούλης.

Κρήτη

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη στη συνάντηση Κατσαρή - Αρναουτάκη

Ρομά Κατσαρής Αρναουτάκης

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη και την λειτουργία του συλλόγου τους, έκανε γνωστά σε επίσκεψη του στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου Θανάσης Κατσαρής.

Στη συνάντηση πού έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης ο Πρόεδρος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την οργάνωση, λειτουργία,τους στόχους του Παγκρήτιου συλλόγου Ελλήνων Ρομά και για τις ενέργειες τους με αφορμή τις συνθήκες διαβίωσης τους. 

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την συνάντηση, αλλά και για την ανταπόκριση του στην στήριξη της λειτουργίας του Παγκρήτιου συλλόγου, αλλά και για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του στην κοινωνική ομάδα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Ηρακλείου: Τηλεδιάσκεψη για τα θέματα των Ρομά στο Ηράκλειο

Ρομά ξυλοκόπησαν αστυνομικούς - Τους πέταξαν μέχρι και καρέκλες

"Οικονομικές Επιπτώσεις από την Πανδημία COVID-19 στην Κρήτη"