Κρήτη

Ηράκλειο

Ηγουμενίδης:Ανησυχία από την απάντηση του ΥΠΕΞ για τις γερμανικές αποζημιώσεις

εγκαινια ηγουμενιδης

Σχετικά με την απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σχεδόν ένα μήνα μετά την απόρριψη της ρηματικής Διακοίνωσης από την Γερμανική πλευρά, το ελληνικό ΥΠΕΞ επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζουμε.

Απαντώντας για πρώτη φορά – και με μεγάλη καθυστέρηση – στην κοινοβουλευτική ερώτηση 34 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, το ελληνικό ΥΠΕΞ επιβεβαιώνει έμμεσα αυτό που είναι γνωστό όλο αυτό το διάστημα, δηλαδή η άρνηση της Γερμανίας, και μάλιστα όχι ευθέως, αλλά με μια έμμεση αναφορά, μιλώντας για την «από 18/10/2019 απορριπτική Ρηματική Διακοίνωση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας».

Με μια πολύ σύντομη και ασαφή απάντηση επιβεβαιώνει αυτό που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο, ότι δηλαδή «οι αξιώσεις της Ελλάδας περί αποπληρωμής του κατοχικού δανείου και επιστροφής των πολιτιστικών θησαυρών και των εκκλησιαστικών κειμηλίων εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής και αντανακλούν την επιθυμία του ελληνικού λαού».

Μεγάλη εντύπωση και ανησυχία προκαλεί όμως και η ανάγκη του Υπουργού  - στα πλαίσια απάντησης για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα - να σημειώσει τις άριστες σχέσεις με την Γερμανία και το ενδιαφέρον για ανάπτυξης τους σε όλους τους τομείς.

Βεβαίως, αποτυπώνεται και η επισήμανση ότι αυτές «παραμένουν έγκυρες, ενεργές και διεκδικήσιμες και ότι η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει να τις προβάλλει με κάθε πρόσφορο μέσο». Ωστόσο, χωρίς να υπάρχει καμία διευκρίνιση για τους τρόπους με τους οποίους αυτό θα πραγματοποιηθεί.

Δεν χρειάζεται σήμερα να λέμε τα αυτονόητα.

Χρειάζεται σήμερα να καθοριστούν με κάθε λεπτομέρεια οι ενέργειες της ελληνικής πλευράς μετά τη ρηματική διακοίνωση και το πόρισμα της ελληνικής Βουλής. Γι’ αυτό και επιμένουμε ότι όλοι οι δρόμοι που έχουν ανοίξει θα πρέπει πλέον να αξιοποιηθούν στο έπακρο.

Παρακολουθούμε το θέμα με ιδιαίτερη ανησυχία και περιμένουμε από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να ξεκαθαρίσει άμεσα τη στάση του».

Επισυνάπτεται και το κείμενο της απάντησης από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό των συναδέλφων τους μέσα στο ξενοδοχείο

λέσβος

"Με θλίψη και αποτροπιασμό τόσο τα εκατοντάδες μέλη μας και το σύνολο των συναδέλφων μας στην Επικράτεια όσο και οι ευνομούμενοι πολίτες είδαμε στις οθόνες μας τον ανηλεή και άνανδρο προπηλακισμό συναδέλφων μας από δεκάδες άτομα που εισέβαλαν στα δωμάτιά τους την ώρα που αναπαύονταν στο ξενοδοχείο τους στην Χίο", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Και η ανακοίνωση σημειώνει:

    "Για άλλη μία φορά στο πρόσωπο του απλού αστυνομικού, που απλά  εκτελεί διαταγές, βρήκαν κάποιοι το εύκολο εξιλαστήριο θύμα για να παίξουν τα πολιτικά τους παιχνίδια και μάλιστα με εκδηλώσεις ακραίας βίας.

    Και ρωτάμε πού είναι τώρα συγκεκριμένες ομάδες που με την κάθε ευκαιρία φωνάζουν για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Οι αστυνομικοί δεν έχουμε δικαιώματα ή δεν είμαστε καν άνθρωποι και εργαζόμενοι; Ή είμαστε ‘’γουρούνια’’ όπως πολλοί αρέσκονται να μας αποκαλούν και σαν τέτοια αντιμετώπισαν τους συναδέλφους μας στην συγκεκριμένη περίπτωση;

   Σας πληροφορούμε ότι και προσωπικότητα έχουμε και αξιοπρέπεια έχουμε και οικογένειες έχουμε και δικαιώματα έχουμε.  Ζητάμε τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των άμεσων αλλά και ηθικών αυτουργών της επίθεσης αλλά και από την πολιτική και φυσική ηγεσία μας να πάρει επιτέλους άμεσα θέση και μέτρα για την προστασία του αστυνομικού.

   Ή Ένωσή μας εκφράζει την συμπαράστασή της στους τραυματίες συναδέλφους μας και δηλώνει παρούσα στις ενέργειες που τόσο η Ομοσπονδία μας όσο και οι λοιπές πρωτοβάθμιες Ενώσεις, μέλη των οποίων τραυματίστηκαν, αποφασίσουν να προβούν.     

   Για το Δ.Σ. της  Ένωσης  Αστυνομικών Yπαλλήλων N. Ηρακλείου.