Κρήτη

Ηράκλειο

Ηγουμενίδης: Δεν μπορεί άλλο να παίζει με την ελαιοπαραγωγή της Κρήτης η Κυβέρνηση

ηγουμενίδης

Σχετικά με όλες τις πρόσφατες ζημιές της ελαιοπαραγωγής της Κρήτης και την συνεχή απαξίωση της Κυβέρνησης να απαντήσει στις εκκλήσεις των αγροτών, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή Κυβέρνηση γυρνάει επιδεικτικά την πλάτη στα επανειλημμένα αιτήματα του αγροτικού κόσμου της Κρήτης που όλους τους τελευταίους μήνες εκπέμπει μια κραυγή αγωνίας για την ελαιοπαραγωγή του νησιού.

Την ώρα που τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν την ελαιοπαραγωγή, η Κυβέρνηση απαξιώνει να απαντήσει στις εκκλήσεις των αγροτών για αποζημιώσεις. Αυτή η στάση δεν προξενεί καμία έκπληξη. Δεν πέρασε άλλωστε πολύς καιρός από τότε που τόλμησε να σηκώσει μέχρι και…χέρι απέναντι στους αγρότες έξω από το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Σήμερα χρειαζόμαστε συγκεκριμένες απαντήσεις και ένα χρονοδιάγραμμα πάνω σε μια συνεκτική Εθνική Στρατηγική για το λάδι και για την στήριξη της ελαιοπαραγωγής. Δεν μπορεί άλλο να παραπέμπεται στις καλένδες ο βίος των παραγωγών. Δεν μπορεί άλλο να παίζει η Κυβέρνηση με τους αγρότες και την ελαιοπαραγωγή της Κρήτης».

Κρήτη

Οδηγοί τουριστικών λεωφορείων Κρήτης: Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση

Οι οδηγοί θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 1 Ιουλίου

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους τα μέλη του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης "Ο Ερμής".

Με αφορμή τη συνάντησή τους με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και την εργοδοτική πλευρά οι οδηγοί όπως τονίζουν δεν θα κάνουν πίσω καθώς όπως λένε, τους έγιναν προτάσεις που θα επιφέρουν ακόμα μεγαλύτερη μείωση στο εισόδημά τους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Την Δευτέρα, 13/7/2020, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη έγινε συνάντηση των εκπροσώπων του Σωματείου μας με την εργοδοτική πλευρά. 
Εκεί τέθηκαν προς συζήτησιν οι προτάσεις των δύο πλευρών, για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η δική μας πρόταση ήταν να υπογραφεί μια νέα σύμβαση, με περιεχόμενο και όρους ίδιους με την περυσινή. Η άλλη πλευρά έδωσε προτεραιότητα σε περικοπές, για τις οποίες αναφέρεται το τελευταίο διάστημα. 
Στην συνέχεια, συγκλήθηκε η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη μας εφ’ όλης της ύλης. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε αποφασίστηκε να γίνουν δεκτές δύο από τις προτάσεις, και η τρίτη πρόταση να συζητηθεί μεταξύ των νομικών των δύο πλευρών. 
Ακολούθησε νέα συνάντησή μας όπου η εργοδοτική πλευρά, μετέβαλε και πάλι την στάση της, αξιώνοντας νέες αλλαγές - προτάσεις, οι οποίες βέβαιο είναι ότι θα επιφέρουν ακόμα μεγαλύτερη μείωση στο εισόδημά μας, αλλά και στην αξιοπρέπειά μας, αιτία για την οποία δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές από τους συναδέλφους μας. 
Η μεταστροφή αυτή, αλλά και η εν γένει τακτική εξουθένωσης, που ακολουθεί η εργοδοτική πλευρά, μας αναγκάζει να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και αντί να επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας μας να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας από το δρόμο. 
Οι κινητοποιήσεις του σωματείου μας έχουν τη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας μας (Ο.Σ.Μ.Ε.) και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Κ.Η.).
Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση.