Κρήτη

Ηράκλειο

Η λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου μετά την καραντίνα

αρχαιολογικο μουσειο ηρακλειου-Φωτογραφία αρχείου

Το θερινό ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου διαμορφώνεται ως εξής: Δευτέρα και Τετάρτη ως Κυριακή: 08:00-20:00, Τρίτη: 10:00-20:00.

Η επαναλειτουργία του Μουσείου γίνεται με την εφαρμογή των οδηγιών των αρμόδιων αρχών για την αποτροπή της διασποράς του COVID-19:

- Η πορεία εισόδου και εξόδου των επισκεπτών οριοθετούνται με περισχοίνιση και σήμανση στο δάπεδο. Η ροή της κίνησης των επισκεπτών εντός και εκτός των εκθεσιακών χώρων εποπτεύεται από το φυλακτικό προσωπικό.

- Η χρήση μάσκας ή προσωπίδας για τους επισκέπτες και το προσωπικό του Μουσείου είναι υποχρεωτική. Οι επισκέπτες οφείλουν να προσέρχονται με την προσωπική τους μάσκα.

- Ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών ανά αίθουσα του εκθεσιακού χώρου υπαγορεύεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Οι επισκέπτες που προσέρχονται σε οργανωμένες ομάδες δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 8 άτομα και οφείλουν να στέκονται στα αριθμημένα σημεία τα οποία έχουν σημανθεί στο δάπεδο, τηρώντας τις προκαθορισμένες αποστάσεις.

- Κατά την είσοδο και έξοδο των επισκεπτών, καθώς και σε συγκεκριμένα σημεία εντός των εκθεσιακών χώρων έχουν τοποθετηθεί συσκευές με αντισηπτικό χεριών για την προστασία των επισκεπτών και του προσωπικού.

- Προστατευτικά διαχωριστικά πετάσματα έχουν τοποθετηθεί σε σημεία άμεσης εξυπηρέτησης των επισκεπτών (εκδοτήριο εισιτηρίων, ακυρωτικά μηχανήματα, βεστιάριο, πωλητήριο κλπ).

- Το Μουσείο εναρμονίζεται πλήρως με τις υποδείξεις ασφαλούς λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού.

-  Ενθαρρύνονται οι συναλλαγές με ανέπαφες χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.

- Η ξενάγηση πραγματοποιείται αποκλειστικά με ασύρματα φορητά συστήματα (whisper systems), έτσι ώστε να αποφεύγονται η ηχορύπανση και η όχληση στους άλλους  επισκέπτες.

Αναλυτικές οδηγίες για τους κανόνες ασφαλείας και τα έκτακτα μέτρα λειτουργίας του Μουσείου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αποτροπή της της διασποράς του COVID-19, έχουν αναρτηθεί στους χώρους του Μουσείου καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου (https://heraklionmuseum.gr/ ).

Κρήτη

Ρέθυμνο

Συνάντηση Πέτσα με Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους για τα θέματα του Ρεθύμνου

Πέτσας Ρέθυμνο

Τα θέματα υποδομής, ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και των Δήμων, με έμφαση στα προς ένταξη έργα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην έδρα της Π.Ε Ρεθύμνης με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή και τους Δημάρχους Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό, Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη και Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινο.

Στη συνάντηση τέθηκαν στον κ. Πέτσα και στο Γενικό Γραμματέα Μιχάλη Σταυριανουδάκη, οι προτεραιότητες της Περιφερειακής ενότητας και των δήμων για τα προς ένταξη έργα στο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης, όπως η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων, η μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε Περιφέρεια, Δήμους και η ανάγκη επαρκούς στελέχωσης των υπηρεσιών, ο εκλογικός νόμος, κ.α.

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κρήτης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη σύσκεψη, σημειώνοντας πως έγινε σε καλό κλίμα, αναδεικνύοντας την πολιτική βούληση του υπουργού για λύσεις. «Μέσα από τη συνεργασία και τις σωστές προτάσεις που έχουν γίνει από τους Δήμους και την Περιφέρεια μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα το επόμενο χρονικό διάστημα. Εκ μέρους της Περιφέρειας θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό για την διάθεσή του να στηρίξει τις αναπτυξιακές προτάσεις και να δώσει λύσεις στα προβλήματα», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέτσας: Προς χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης» τα μεγάλα έργα του Δήμου Ηρακλείου

ΠΕΔ Κρήτης - Πέτσας: Έργα, στήριξη και μεταρρυθμίσεις ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον υπουργό

Πέτσας από Λασίθι: Προς αντιμετώπιση το θέμα της υποστελέχωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση