Κρήτη

Ηράκλειο

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χερσονήσου κατά της κλειστής δομής προσφύγων

Λαικη συσπέιρωση

Για το ζήτημα της δημιουργίας Δομής Προσφύγων στις Γούβες, πήρε θέση η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χερσονήσου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χερσονήσου από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα της δημιουργίας από το Υπουργείο Άμυνας δομής φιλοξενίας προσφύγων στο χώρο του πεδίου Βολής Γουβών, έθεσε τα παρακάτω ζητήματα:

1. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην δημιουργία κλειστών δομών – φυλακών για τους ανθρώπου που φτάνουν στη χώρα μας κατατρεγμένοι από τους πολέμους και την φτώχεια.

2. Υπάρχει η ανάγκη να καταδικαστούν οι πολιτικές που δημιουργούν τους πρόσφυγες, που δεν είναι άλλες από τις Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους στις χώρες των προσφύγων. Επίσης, να καταδικαστεί η Αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ με τα “Δουβλίνα” της και η στάση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν στους πολέμους αλλά αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες που και αυτοί δημιουργούν.

3. Η όποια δημόσια τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χερσονήσου, θα πρέπει να είναι απέναντι σε κάθε ρατσιστικό και ξενοφοβικό παράγοντα που περιμένει την ευκαιρία για να εμφανιστεί χύνοντας το δηλητήριο του.

4. Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, ξενοδοχεία κ.α. Που θα λειτουργούν αποκλειστικά με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Να παρέχεται οργανωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν σίτιση και στέγαση, νομική αρωγή και προετοιμασία των εγγράφων που θα επιτρέψουν την ασφαλή συνέχιση του ταξιδιού όσων το επιθυμούν. Σίγουρα ένας τέτοιος χώρος δεν μπορεί να είναι ένα πεδίο βολής του στρατού!

5. Ο λαός της περιοχής μέσα από τους φορείς και τις οργανώσεις του να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους ξεριζωμένους από τους πολέμους πρόσφυγες. Τα παραπάνω καταθέσαμε στην συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου και σε αυτή τη βάση τοποθετούμαστε επί του ζητήματος. 

Κρήτη

Κρήτη: Ο καιρός στο νησί σήμερα (βίντεο)

συννεφιά

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα Κυριακή 13 Ιουνίου στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε το βίντεο του meteo.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Πέθανε 21χρονη!

Ηράκλειο: "Κάντε ησυχία για τα παιδιά που διαβάζουν"