Κρήτη

Ηράκλειο

Η Δημοτική Παράταξη "Νέοι Δρόμοι" για την Ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτης -Αττικής

δημαρχειο μαλεβιζιου

Η παράταξη "Νέοι Δρόμοι" εξέδωσαν ανακοίνωση για τη σύμβαση Αττικής-Κρήτης:

Χθες υπογράφηκε η  σύμβαση για την καλωδιακή διασύνδεση Αττικής-Κρήτης. Ένα έργο με τεράστιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα που εξασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια της Κρήτης. Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν θα μπορούσε να έχει αντίρρηση, αφού είναι γενικά αποδεκτό ότι μόνο οφέλη προσφέρει στην Κρήτη.

Ταυτόχρονα όμως είναι  και ένα έργο σταθμός για το Δήμο Μαλεβιζίου. Μια εξέλιξη-συνέχεια των ενεργειών που είχαν προηγηθεί, με βασικό πάντα στόχο την απομάκρυνση του εργοστασίου της ΔΕΗ από τα Λινοπεράματα.  Ενέργειες που γίνονται για πολλά χρόνια και έγιναν προσεκτικά και από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον Κώστα Μαμουλάκη.

Να υπενθυμίσουμε τις συνεχείς επαφές και παρεμβάσεις με τεκμηριωμένες προτάσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο, τον ΑΔΜΗΕ, την Περιφέρεια Κρήτης, την ΠΕΔ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τις αλλαγές που πετύχαμε στους αρχικούς σχεδιασμούς. Όπως την αλλαγή στην προσαιγιάλωση του καλωδίου που αρχικά προοριζόταν για  τα Λινοπεράματα, την αλλαγή στη χωροθέτηση του σταθμού μετατροπής που αρχικά προοριζόταν για τους Κουμπέδες, τη βοήθεια που προσέφερε ο Δήμος στην ΑΔΜΗΕ για την περιοχή της Κορακιάς.

Οι συνθήκες είχαν ωριμάσει και η εξέλιξη αυτή δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Η σημερινή Δημοτική Αρχή είχε να διαχειριστεί τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών.

Τα ανταποδοτικά που δόθηκαν είναι μια σημαντική και καλοδεχούμενη εξέλιξη. Βέβαια έχουμε μπερδευτεί με  τα  ποσά που δίνονται. ( 9 εκ. κατά τον κ. Υπουργό, 11 εκ. κατά τον Δήμο ). Περιμένουμε το τελικό ύψος του ποσού καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσο γρήγορα και σωστά αυτά τα χρήματα  θα αξιοποιηθούν.

Αν το ποσό που δίνεται ανταποκρίνεται στη βοήθεια που προσφέρει ο Δήμος μας στο project αυτό αλλά και στην υπαναχώρηση στις τελευταίες διαπραγματεύσεις για την Δαμάστα θα κριθεί με την πάροδο του χρόνου. Θεωρούμε ότι το ποσό αυτό πρέπει να σταθμιστεί στη λογική ότι είμαστε ο Δήμος που διαχρονικά προσέφερε διέξοδο στις κυβερνήσεις για το συγκεκριμένο έργο αλλά και του συνολικού προϋπολογισμού του.

Δε μπορούμε να μην αναφερθούμε και στην αλλαγή στάσης που είδαμε από φορείς της Δαμάστας από τους οποίους είχαμε δεχθεί σφοδρή κριτική. Δεν έχουμε όμως λόγο να παρέμβουμε στις αποφάσεις τους. Απλώς το σημειώνουμε.

Επισημαίνουμε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις της δημοτικής αρχής τόσο για το ύψος όσο και την εξειδίκευση των ανταποδοτικών, έγιναν σιωπηλά, χωρίς ενημέρωση και διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε με προτάσεις στη διαδικασία, όπως για παράδειγμα η υπογειοποίηση των γραμμών μεταφοράς στα Λινοπεράματα ή το ύψος του ποσού που δίνεται ή ανταποδοτικά για την Ροδιά που υποφέρει για δεκαετίες από τη ΔΕΗ και ήταν κατάλληλη στιγμή για μια τέτοια παρέμβαση.

Βασικός στόχος όμως παραμένει για εμάς η απομάκρυνση του εργοστασίου της ΔΕΗ και του σταθμού διανομής από τα Λινοπεράματα.

Ο στόχος αυτός σήμερα δεν είναι ξεκάθαρος. Ο σχεδιασμός για παραμονή του εργοστασίου σε ψυχρή εφεδρεία μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Από την πλευρά μας ως η αξιωματική αντιπολίτευση στο Δήμο Μαλεβιζίου, θα συνεχίσουμε να ασκούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόλο που μας ανέθεσαν οι πολίτες του Μαλεβιζίου, παρακολουθώντας στενά την υπόθεση και ασκώντας εποικοδομητική κριτική.

Το Μαλεβίζι και η ανάπτυξη του αποτελούν για μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.

Δε χρειάζεται επανάπαυση αλλά και πανηγυρισμοί από κανένα γιατί ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς.

Κρήτη

Ηράκλειο

17χρονος απο τροχαίο στο ΠΑΓΝΗ: Οι γιατροί θα επιχειρήσουν την "αφύπνισή" του

ανήλικος μηχανάκι

"Σταθερή" κρίνεται η κατάσταση της υγείας του 17χρονου αγοριού που χθες έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπου και διασωληνώθηκε. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ekriti.gr ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, η ομάδα γιατρών που παρακολουθεί τον ανήλικο είναι πολύ πιθανόν- κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας- να επιχειρήσει τη διαδικασία "αφύπνισής του". 

Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα στις Γωνιές Πεδιάδος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται. 

 

φώτο αρχείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Ο Δήμαρχος για την ψηφιακή απεικόνιση του Χάνδακα και τις έντονες αντιδράσεις

Κρήτη - κορωνοϊός: Αναρρώνει ο 35χρονος που εμβολιάστηκε και παρουσίασε θρόμβωση

Σητεία - κορωνοϊός: Ραντεβού στο συντριβάνι... για rapid test