Κρήτη

Ηράκλειο

Η απάντηση της ΔΕΠΑΝΑΛ στην καταγγελία πολίτη για την μπάρα του πάρκινγκ

μπάρα πάρκινγκ

Απάντηση σε δημοσιεύμα του ekriti, μετά από καταγγελία πολίτη, έδωσε η ΔΕΠΑΝΑΛ . Η καταγγελία αφορούσε στις ζημιές που υπέστη το αυτοκίνητό του, όταν η μπάρα του υπόγειου πάρκινγκ στην παλιά Λαχαναγορά, έπεσε πάνω στο όχημα, προκαλοώντας του ζημιά εκατοντάδων ευρώ.

Στην απάντηση της ΔΕΠΑΝΑΛ που διαχειρίζεται το πάρκινγκ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο οδηγός προσπάθησε να εξέλθει από την μπάρα στην συνέχεια προπορευόμενου οχήματος και ενώ η μπάρα είχε ήδη αρχίσει την κάθοδο της χωρίς προφανώς να την αντιληφθεί. Ωστόσο θα ερευνηθούν οι ρυθμίσεις του συστήματος ώστε να αποφευχθεί παρόμοιο ατύχημα.

Η απάντηση της ΔΕΠΑΝΑΛ την οποία υπογράφει ο Γιώργος Βλαχάκης, μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος για τους χώρους στάθμευσης:

"Αξιότιμε Αρχισυντάκτη.

Αναφορικά με το άρθρο που δημοσιεύσατε στις 26.02.2021 σχετικά με την λειτουργία του συστήματος ελέγχου εισόδου-εξόδου οχημάτων στον δημοτικό σταθμό αυτοκινήτων της παλαιάς λαχαναγοράς, θα ήθελα να σας αναφέρω τα παρακάτω:

Το σύστημα ελέγχου εισόδου- εξόδου των οχημάτων (μπάρες) έχει τοποθετηθεί στον συγκεκριμένο χώρο ήδη από τον Νοέμβριο του περασμένου χρόνου με σκοπό να βελτιώσει την ασφάλεια και την λειτουργικότητα του χώρου, άρα και την ασφάλεια των χρηστών, του προσωπικού  και φυσικά των οχημάτων που σταθμεύουν εντός του παρκινγκ.

Πριν ακόμη από την έναρξη λειτουργίας του συστήματος και αδιάλειπτα για διάστημα 2 εβδομάδων, πραγματοποιήθηκε γραπτή ενημέρωση σε όλους τους χρήστες του σταθμού μόνιμους και μη. Προφορική ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία του σταθμού (τρόπος λειτουργίας, τιμολογιακή πολιτική, προσφορές, κτλ) συνεχίζει να πραγματοποιείται και σήμερα από το προσωπικό του σταθμού, ενώ γραπτές οδηγίες έχουν τοποθετηθεί σε εμφανή σημεία στην είσοδο και έξοδο του σταθμού.

Φυσικά η μπάρα δεν «ανεβοκατεβαίνει κατά… βούληση» όπως αναφέρεται στο άρθρο. Οι μπάρες ελέγχονται τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο των οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα:

Η μπάρα εισόδου ελέγχεται μαγνητικά, δηλαδή “αντιλαμβάνεται” την παρουσία του οχήματος κατά την προσέγγιση του στο σημείο εισόδου και ανοίγει αυτόματα ώστε να εισέλθει το όχημα, ενώ κλείνει μετά την διέλευση του οχήματος.

Η μπάρα εξόδου λειτουργεί επίσης αυτόματα για τους μόνιμους χρήστες τους σταθμού οι οποίοι διαθέτουν για το σκοπό αυτό ειδική μαγνητική κάρτα, ενώ για τους χρήστες βραχυχρόνιας στάθμευσης το άνοιγμα της μπάρας γίνεται με τηλεχειρισμό από το προσωπικό του σταθμού.

Και στις δύο περιπτώσεις (δηλαδή  και για την είσοδο και για την έξοδο), οι μπάρες επιτρέπουν την διέλευση ενός οχήματος την φορά και κλείνουν με χρονοκαθυστέρηση 10 δευτερολέπτων από την πλήρη διέλευση του οχήματος. Καθ’ όλη δε την διάρκεια  κίνησης τους τόσο κατά την άνοδο όσο και κατά την κάθοδο, υπάρχει χαρακτηριστική  φωτεινή και ηχητική σήμανση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση στην οποία αναφέρεστε στο δημοσίευμα σας, ο οδηγός (με βάση και την γραπτή αναφορά του υπαλλήλου) προσπάθησε να εξέλθει από την μπάρα στην συνέχεια προπορευόμενου οχήματος και ενώ η μπάρα είχε ήδη αρχίσει την κάθοδο της χωρίς προφανώς να την αντιληφθεί.

Βεβαίως το συμβάν δεν είναι ευχάριστο για κανέναν και ήδη ερευνούμε ρυθμίσεις του συστήματος ώστε να αποφευχθεί παρόμοια περίπτωση, όμως οφείλουμε και οι οδηγοί να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τις οδηγίες όπως συμβαίνει σε όλους τους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης.

Υπενθυμίζω ότι ο  δημοτικός σταθμός της παλαιάς λαχαναγοράς διαθέτει 120 περίπου στεγασμένες θέσεις στάθμευσης, λειτουργεί με φύλαξη σε 24ωρη και καθημερινή βάση και προσφέρει ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές στους δημότες και επισκέπτες της πόλης μας. Ο σταθμός αυτοκινήτων της παλαιάς λαχαναγοράς, όπως και ο σταθμός αυτοκινήτων έναντι του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» διαχειρίζεται από την δημοτική επιχείρηση ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Έκκληση Κιούλπαλη - "Πιεζόμαστε καθημερινά"

Κρήτη - κορωνοϊός: Το μεζεδοπωλείο σέρβιρε πελάτες εν μέσω πανδημίας

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Μέχρι σήμερα η παράταση για την πληρωμή

 

Κρήτη

Κρήτη: Ισόβια Ισόβια στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη για το φονικό στα Ανώγεια

29χρονος ανώγεια

Tην ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επτά χρόνια φυλάκισης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη, γιό του δολοφονημένου Λευτέρη Καλομοίρη, ένοχο ανθρωποκτονίας σε ήρεμη κατάσταση, όπως αποφάσισε η Δικαιοσύνη.

Ο Καλομοίρης δικάστηκε για το φόνο του Γιώργου Ξυλούρη, που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον πατέρα του Λευτέρη Καλομοίρη.

Ο εισαγγελέας αρχικά πρότεινε 15 χρόνια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 4 χρόνια για την οπλοφορία, την οπλοχρησία και την οπλοκατοχή, χωρίς να γίνει δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Θρίλερ με εκταφή νεκρής - Εισαγγελική έρευνα σε γηροκομείο

Κρήτη: Το κιβώτιο με τα ναρκωτικά την πρόδωσε - Χειροπέδες σε 45χρονη (φώτο)

"Όχι" από την ΕΤΑΔ για παραχώρηση δημόσιων κτιρίων στον Δήμο Ηρακλείου