Κρήτη

Ηράκλειο

Η ΑΝΕΚ LINES τίμησε ως Χορηγός τους πανελλήνιους πρωταθλητές (φωτο)

foto_no_1.jpg

H ΑΝΕΚ LINES, με πίστη στα αθλητικά ιδεώδη, τίμησε την Παρασκευή 27 Απριλίου ως χορηγός τρία σπουδαία σωματεία του τόπου, τρεις συλλόγους που εστέφθησαν πρωταθλητές Ελλάδος τη χρονιά που πέρασε, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της 50χρονης διαδρομής της εταιρείας και υπογραμμίζουν την αρωγή της στα τοπικά δρώμενα: 
τον “Γυμναστικό Σύλλογο Ελευθέριο Βενιζέλο”, τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων (ΝΟΧ) Κανόε Καγιάκ, και τον Ποδηλατικό Σύλλογο ΤΑΛΩΣ-ΑΝΕΚ LINES. 

Σε μία χαρούμενη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο της εταιρείας στα Χανιά, παρουσία των Διοικήσεων της ΑΝΕΚ και των Συλλόγων τα “φώτα” έκλεψαν οι μεγάλοι και οι κυρίως οι μικροί πρωταθλητές των σωματείων. 

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο κ. Γεώργιος Κατσανεβάκης, Πρόεδρος της ANEK LINES  μίλησε για τη σημασία της χορηγίας ως πολύτιμο θεσμό που ενισχύει την κοινωνία και τον πολιτισμό, συμβάλλοντας στην πρόοδο του τόπου. Επιδίδοντας τιμητική πλακέτα στον Αθλητικό Γυμναστικό Συλλόγο Ελ.. Βενιζέλο”  υπογράμμισε «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που τιμάμε σήμερα έναν σύλλογο που εδώ και 22 χρόνια έχει κάνει πολλές φορές περήφανη την Κρήτη μας. Γράφοντας τη δική του ιστορία στον κλασσικό στίβο, ο Σύλλογος αποτελεί κεφάλαιο στην ιστορία του Ελληνικού Κλασικού Αθλητισμού, έχοντας ξεχωρίσει για τις μοναδικές του επιτυχίες.»

Ο κ. Γεώργιος Γιατρουδάκης, Πρόεδρος του ΔΣ του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Ελ. Βενιζέλος, ευχαρίστησε από καρδιάς την ΑΝΕΚ LINES, η οποία παραμένει στο πλευρό των αθλητών σε κάθε  προσπάθεια 20 χρόνια τώρα & θα συνεχίσει να βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό του συλλόγου ως το τέλος του χρόνου, μέσα από μία συνεργασία που θεμελιώνεται στην αγάπη για την Κρήτη, στο ήθος και τις αξίες που πρεσβεύουν από κοινού.
Και «περνώντας» από τις “στεριανές πρωτιές” στις πρωτιές της θάλασσας, ο κ. Σπύρος Πρωτοπαπαδάκη, Αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES, βραβεύοντας το ΝΟΧ Κανόε Καγιάκ τόνισε: «Με μεγάλη χαρά, τιμούμε σήμερα έναν μεγάλο αθλητικό όμιλο του τόπου μας, ένα “χρυσό” σωματείο που αποτελεί κορυφαία δύναμη του Κανόε Καγιάκ, στην Ελλάδα. Με τον ΝΟΧ μας συνδέουν ισχυροί δεσμοί που βρίσκονται ριζωμένοι σε κοινές αξίες». Ο κος Πρωτοπαπαδάκης με αφορμή τις δυσκολίες των ημερών και τις επιτυχίες των αθλητών έκλεισε με την φράση του  Henry Ford.: “Όταν όλα φαίνονται να είναι εναντίον σου, θυμήσου ότι το αεροπλάνο απογειώνεται κόντρα στον άνεμο”.

Η πρόεδρος του ΝΟΧ, κ. Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη, παραλαμβάνοντας την πλακέτα, ευχαρίστησε θερμά την ΑΝΕΚ LINES για τη διαρκή ενίσχυση που προσφέρει τόσο στον όμιλο, όσο και στον αθλητισμό του τόπου, καθώς και για την ανανέωση της συνεργασίας μέχρι το Φεβρουάριο του 2019. Ανανέωση που αποτελεί την κινητήρια δύναμη του Συλλόγου, στις αλλεπάλληλες συμμετοχές του σε αγώνες εκτός Κρήτης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση του Ποδηλατικού Συλλόγου ΤΑΛΩΣ – ANEK LINES, από τον κ. Αντώνη Καλαμάρα Εμπορικό Δ/ντή της ΑΝΕΚ LINES. Κατά την απονομή ο κ. Καλαμάρας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε περήφανοι που έχουμε σήμερα την ευκαιρία να βραβεύσουμε τον Σύλλογο “ΤΑΛΩΣ", οι αθλητές του οποίου με τις χρυσές ρόδες των ποδηλάτων τους, έχουν καταφέρει να κερδίσουν μεγάλες διακρίσεις και να μεταφέρουν το όνομα της πατρίδας μας εντός και εκτός συνόρων.

Ένα συμβολικό ευχαριστώ λοιπόν σήμερα και από όλους εμάς εδώ στην ΑΝΕΚ, συνοδοιπόρο τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια του δουλευταρά ποδηλατικού “γίγαντα” ΤΑΛΩΣ”, για τις  μεγάλες στιγμές συγκίνησης, χαράς και περηφάνιας που μας χάρισε μέσα από τις δύσκολες πρωτιές του στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο.»  
Ο κ. Γιάννης Κοπανάκης, πρόεδρος του ΤΑΛΩΣ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πολυετή  και καθοριστική στήριξη της ΑΝΕΚ LINES, και παράλληλα ευχαρίστησε από καρδιάς την εταιρεία για την ανανέωση της χορηγίας μέχρι το τέλος του 2020. “Επτά πρωταθλήματα σε δέκα χρόνια. Δεν θα φτάναμε εκεί που έχουμε φτάσει χωρίς την καθοριστική βοήθεια της ΑΝΕΚ. Η αρωγή της μεγάλης Κρητικής Ναυτιλιακής Εταιρείας μας “οδήγησε” στην επίτευξη των στόχων μας” ανέφερε ο κος Κοπανάκης που έκλεισε ευχόμενος πάντα καλά ταξίδια στην ΑΝΕΚ.
Κατά την αποχώρηση, οι παρευρισκόμενοι έλαβαν ένα καλαίσθητο αναμνηστικό, με την υπογραφή της ΑΝΕΚ LINES.

Η ΑΝEK LINES, με πίστη στις αρχές και το όραμα της, ανανεώνει τη δέσμευσή της απέναντι στους πρωταθλητές του τόπου και συνεχίζει το ταξίδι της με διαχρονικούς συνοδοιπόρους, που κάνουν περήφανη την Κρήτη σε στεριά και θάλασσα. Με συνέπεια και αφοσίωση η εταιρεία, στέκεται σε όλη της πορεία σταθερή αρωγός σε κάθε προσπάθεια που εκφράζει τις αρχές και τις αξίες της και γίνεται το όχημα που μεταφέρει τον κρητικό αθλητικό παλμό σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο.

 

ανεκ 2.jpg

ανεκ 2.jpg, by andreas

(Μικροί και μεγάλοι πρωταθλητές λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης)

 

ανεκ 3.jpg

ανεκ 3.jpg, by andreas

 (Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ κος Γ. Κατσανεβάκης έχοντας επιδώσει την τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του “Γυμν. Συλ. Ελ. Βενιζέλος” κο Γ. Γιατρουδάκη)

 

ανεκ 4.jpg

ανεκ 4.jpg, by andreas

(Η Πρόεδρος του ΝΟΧ κα Χαρά Πράπα Μυλωνάκη παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα από τον Αντιπρόεδρο της ΑΝΕΚ κο Σπ. Πρωτοπαπαδάκη).

 

ανεκ 5.jpg

ανεκ 5.jpg, by andreas

 
(Ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου “ΤΑΛΩΣ” κος Γιάννης Κοπανάκης μόλις έχει παραλάβει την τιμητική πλακέτα από τον Εμπορικό Δ/ντη της ΑΝΕΚ κο Αντώνη Καλαμάρα)

 

ανεκ 6.jpg

ανεκ 6.jpg, by andreas

(Πρόεδροι, στελέχη, προπονητές, αθλητές σε αναμνηστική φωτογραφία αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης)

Κρήτη

Εκκλησία της Κρήτης: Αυτές είναι οι προτάσεις για Μεγάλη Εβδομάδα και Ανάσταση

εκκλησια της κρητης ιεραρχες.jpg

Συνοδική επιστολή συνέταξε η Εκκλησία Κρήτης, η οποία εστάλη στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμένως, όπου αναφέρονται οι θέσεις και η προτάσεις της Εκκλησίας της Κρήτης για τον εορτασμό της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και της Πασχαλινής περιόδου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής: 

«Εξοχωτάτη κ. Υπουργέ,

Με το άνα χείρας Συνοδικό Γράμμα επικοινωνούμε με την εξοχότητά σας ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, για να διατυπώσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις της Εκκλησίας Κρήτης, σχετικώς προς την περίοδο αυτή, η οποία κατέχει κεντρική θέση στη ζωή των Ορθοδόξων Χριστιανών και νοηματοδοτεί τον πνευματικό τους αγώνα.

Βεβαίως, εξ αρχής, χαιρετίζουμε την υπεύθυνη στάση της Ελληνικής Πολιτείας και τις επαινετές προσπάθειες για την καίρια αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ομολογουμένως, ενώπιον πρωτόγνωρων συνθηκών η έντιμη Ελληνική Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με υπεύθυνο τρόπο όλες τις έκτακτες δυσκολίες και εργάζεται φιλότιμα για την αποφυγή δυσκολότερων καταστάσεων.

Επίσης, είναι αλήθεια ότι η Εκκλησία εν γένει και δη η Εκκλησία Κρήτης, από την αρχή αυτής της "δοκιμασίας" έδειξε υπεύθυνη στάση και συνέβαλε καθοριστικά στην ορθή αντιμετώπιση αυτής της κρίσεως, της όντως πρωτόγνωρης και στη ζωή της Εκκλησίας και στην έκφραση των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, τα οποία έχουν συνταγματικά κατοχυρωθεί.

Η Εκκλησία της Κρήτης θα συνεχίσει σε αυτή την υπεύθυνη στάση να συμβάλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην ορθή ενημέρωση των ανθρώπων της Μεγαλονήσου και στην ανάγκη της ενότητας όλων των ανθρώπων για την καταπολέμηση του κοινού εχθρού μας, δηλαδή του κορωνοϊού.

Είναι αλήθεια, ότι, η περσυνή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, η οποία εορτάστηκε "κεκλεισμένων των θυρών" και άνευ της συμμετοχής πιστών αποτέλεσε μία τραγική εμπειρία στη ζωής της Αγίας μας Εκκλησίας και όλων των πιστών μελών Της. Πολλοί άνθρωποι στερήθηκαν την προσκύνηση των Θείων Παθών, τη συμμετοχή τους στη Θεία Κοινωνία και στη Μυστηριακή ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας. Το γεγονός αυτό επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την ψυχική ηρεμία και την εσωτερική ειρήνη πλήθους ανθρώπων, οι οποίοι ως μοναδική πολλές φορές διέξοδο στα αδιέξοδα και στα προβλήματα της ζωής τους έχουν την πίστη και την Εκκλησία.

Εξοχωτάτη κ. Υπουργέ,

Καθώς πλησιάζουμε για δεύτερη χρονιά στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και έχοντας ήδη την εμπειρία της διαχειρίσεως της πανδημίας, σε διάφορα επίπεδα περιορισμού συμμετοχής πιστών στη Λατρεία της Εκκλησίας καταθέτουμε, ως Εκκλησία Κρήτης, συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να τύχουν της κατάλληλης επεξεργασίας από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, με στόχο τη διακριτική διαχείριση του θέματος, σε αυτή τη κεντρική περίοδο της Εκκλησιαστικής ζωής.

Συγκεκριμένα προτείνουμε, ως Εκκλησία Κρήτης, για την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και της Διακαινησίμου Εβδομάδας, να εφαρμοσθούν τα παρακάτω:

1.Παρουσία πιστών εντός των Ιερών Ναών, με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και με αναλογία 1 άτομα ανά 20 τ.μ. σε όλους ανεξαιρέτως τους Ιερούς Ναούς (Μητροπολιτικούς, Καθεδρικούς, Μοναστηριακούς, Ενοριακούς), με ανώτατο όριο τα εκατό (100) πρόσωπα.

Παρουσία πιστών στους προαύλιους χώρους των Ιερών Ναών και τη χρήση των εξωτερικών μεγαφώνων, τηρουμένων πάντοτε των απαραιτήτων μέτρων προστασίας (αποστάσεις 2 μέτρων σε κάθε πλευρά, χρήση μάσκας κ.λπ.).

Τέλεση δύο ή περισσοτέρων Ιερών Ακολουθιών σε διαφορετικές ώρες, όπου υπάρχει δυνατότητα, για την μεγαλύτερη συμμετοχή των πιστών χωρίς φαινόμενα συνωστισμού, καθώς και δυνατότητα τελέσεως υπαίθριων Ιερών Ακολουθιών σε ανοιχτούς χώρους.

Περικοπή της λιτανεύσεως του Επιταφίου μόνον πέριξ των Ιερών Ναών, δίχως την πραγματοποίηση της καθιερωμένης μεγάλης πομπής - λιτανείας διά των οδών των ενοριών, στις πόλεις και στα χωριά της υπαίθρου.

Αλλαγή του περιορισμού του ωραρίου κυκλοφορίας στις 11:00 μ.μ., τουλάχιστον για τις ημέρες, Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή, καθώς και στις 2:00 π.μ. για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι πιστοί αν μετάσχουν απρόσκοπτα στις ιερές Ακολουθίες.

Διενέργεια εβδομαδιαίων ελέγχων (self test, rapid test) στους κληρικούς, ιεροψάλτες, εκκλησιαστικούς συμβούλους και συνεργάτες των Ιερών Ναών.

Εξοχωτάτη κ. Υπουργέ,

Στις δυσκολίες των τελευταίων μηνών και στην κοινή προσπάθεια όλων των Ελλήνων για την υπέρβαση της πανδημίας και την επαναφορά στα δεδομένα και αυτονόητα της ζωής μας, η Εκκλησία μας, έρχεται να ενδυναμώσει και να επιστηρίξει πρωτίστως πνευματικά τους ανθρώπους και μάλιστα αυτές τις ιδιαίτερες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, που είναι συνυφασμένες με τη ζωή και την πορεία του τόπου μας.

Προσβλέπομε στην κατάλληλη αξιολόγηση των παραπάνω προτάσεων και θέσεών μας και ευελπιστούμε ότι με την εντατική προσπάθεια όλων μας και τη βοήθεια του Τρισαγίου Θεού, θα οδηγηθούμε σύντομα στην έξοδο από αυτή την παγκόσμια δοκιμασία.

Επί τούτοις, ευχόμενοι καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση, διατελούμε.

Με θερμές ευχές και ιδιαίτερη τιμή,

ο Πρόεδρος,

Ο Κρήτης Ειρηναίος"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Εκκλησία της Ελλάδος: Ανάσταση στις 9.00 το βράδυ - Νωρίς και τα "Θεία Πάθη"

- Μπορμπουδάκη στο Ράδιο Κρήτη: Οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν το εμβόλιο που θα κάνουν

- Πάσχα στην πόλη και φέτος - Γιατί η κυβέρνηση απορρίπτει μετακινήσεις εκτός νομού