Κρήτη

Ηράκλειο

Η ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων στο επίκεντρο συνάντησης Μαμουλάκη - Συθιακάκη

μαμουλάκης συθιακάκη

Με την Προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ηρακλείου Βασιλική Συθιακάκη συναντήθηκε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η πορεία ανάδειξης πολλών αρχαιολογικών χώρων σε διάφορες περιοχές του ν. Ηρακλείου, καθώς και οι ιδιαιτερότητες αλλά και οι δυσκολίες της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν τα στελέχη της υπηρεσίας.

«Ο τόπος μας έχει την ευλογία να διαθέτει ένα εξαιρετικά πλούσιο αρχαιολογικό υπόβαθρο, με πολλούς και σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την επικράτεια του νομού Ηρακλείου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η προστασία, η ανάδειξη και η αξιοποίηση του αρχαιολογικού μας πλούτου, πέραν από τα πολύπλευρα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν στο Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα, μας δίδουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Αποτελεί δε υποχρέωσή μας, έναντι των επόμενων γενιών, να διαφυλάξουμε με τον ιδανικότερο τρόπο την πολιτιστική μας κληρονομιά. Σε αυτή την προσπάθεια, το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας είναι καθοριστικό και η πολιτεία οφείλει να το υποστηρίξει με κάθε διαθέσιμο τρόπο».

 

 

Κρήτη

Προβλήματα στην Κρήτη από τους ισχυρούς νοτιάδες

αεροπλάνο

Οι ισχυροί νοτιάδες που σε ορισμένες περιοχές όπως το Ρέθυμνο, ξεπερνούν σε ένταση τα 8 μποφόρ, προκαλούν προβλήματα στην Κρήτη.

Μέχρι στιγμής τρεις πτήσεις από το εξωτερικό δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου και προωθήθηκαν στα αεροδρόμια των Χανίων, της Κω και της Ρόδου.

Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για κοπές δέντρων σε δύο περιστατικά στο Ρέθυμνο και σε ένα στην περιοχή του Αποκόρωνα.

Την ίδια ώρα παρατηρούνται συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης σε διάφορα σημεία, χωρίς όμως να προκαλεί ανησυχία.

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς είναι υψηλός ο κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς.

Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από νωρίς το απόγευμα.