Κρήτη

Ηράκλειο

Χωρίς φως και νερό τον Δεκέμβρη τα Λιοντάρια

Λιονταρια

Άνυδρο και αφώτιστο θα είναι το ενετικό μνημείο των Λιονταριών το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου καθώς θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο … check up τους από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων επέλεξε τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου, που είναι εκτός τουριστικής περιόδου για το Ηράκλειο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική επιθεώρηση του μνημείου με στόχο να αποτυπωθεί η κατάστασή του και να καταγραφούν τυχόν φθορές.

Προκειμένου να ολοκληρωθούν με ασφάλεια οι εργασίες το εν λόγω διάστημα- που υπολογίζεται γύρω στις 10 ημέρες εκτός απροόπτου- θα γίνει διακοπή της υδροδότησης από τη ΔΕΥΑΗ και θα αφαιρεθεί το νερό από το μνημείο.

Παράλληλα, όπως σημειώνει στο ekriti.gr ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Άρδευσης Γιώργος Βουρεξάκης, θα γίνουν και εργασίες μόνωσης του δαπέδου του μνημείου καθώς και η αντικατάσταση των κατεστραμμένων φωτιστικών με λαμπτήρες τύπου LED.

Υπενθυμίζεται ότι από το καλοκαίρι το μνημείο είναι...ετερόφωτο με το φως των παρακείμενων καταστημάτων μιας και έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και τα 16 φωτιστικά- μια σειρά από 8 στα Λιοντάρια και μια δεύτερη σειρά βυθισμένα στο νερό.

Τώρα τα Λιοντάρια θα πρέπει να περιμένουν και την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησής τους προκειμένου να επαναφωτιστούν!

                                                                                                Μ.Ζ. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Θρίλερ με τις εκλογές στο Δικηγορικό σύλλογο - Ποιοι πάνε στο δεύτερο γύρο

Από τις εκλογές στο δικηγορικό σύλλογο Ηρακλείου

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η εκλογική αναμέτρηση στο δικηγορικό σύλλογο Ηρακλείου καθώς η μάχη της κάλπης για την προεδρία θα επαναληφθεί και την ερχόμενη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Οι τρείς υποψήφιοι Κατερίνα Κοσμαδάκη,Νίκος Λογοθέτης και Μιχάλης Σφακιανάκης έδωσαν σκληρό αγώνα που ανέδειξε νικητή όχι όμως και πρόεδρο.

Συγκεριμένα πρώτος σε ψήφους αναδείχτηκε ο κ.Νίκος Λογοθέτης με 273, δεύτερη η κ.Κατερίνα Κοσμαδάκη με 189 και τρίτος ο κ.Μιχάλης Σφακιανάκης με 181. Άρα στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο κ.Λογοθέτης με την κ.Κοσμαδάκη.

Οι δύο πρώτοι πάνε σε δεύτερη Κυριακή καθώς κανείς δεν συγκέντρωσε το ποσοστό 50 συν 1 για να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.Συνολικά ψήφισαν 660 δικηγόροι επί σύνολου 800.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Επιτροπάκη Γεωργία του Στεφάνου

Λασηθιωτάκης Μιχαήλ του Εμμανουήλ   
Ξενάκης Μανούσος του Αλεξάνδρου

Ξυριτάκης Απόστολος του Δημητρίου

Σαπουντζάκης Θωμάς του Μιχαήλ

 Τιτομιχελάκη Καλλιόπη του Στέλιου
 Φανταουτσάκης Νικόλαος του Νικολάου

Χρυσός Νεκτάριος του Κωνσταντίνου

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Καστελλάκης Γεώργιος του Αντωνίου    

Στεφανάκης Αδαμάντιος του Θεοδώρου

Στρατάκης Γεώργιος του Σταύρου

Στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης

Στα Χανιά νέος πρόεδρος εξελέγη ο κ. Χρήστος Πραματευτάκης που διαδέχεται τον κ.Γιάννη Δασκαλάκη, στο Λασίθι εξελέγη η κ. Σοφία Τσαγκαράκη και στο Ρέθυμνο ο κ.Θωμάς Λεχωβίτης.

63 Δικηγορικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα διεξήγαγαν εκλογές την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: 193 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Τους συνέλαβαν την ώρα που παραλάμβαναν την ηρωίνη από τη μεταφορική (φωτο)

ESPA BANNER