Κρήτη

Ηράκλειο

Χωρίς φως και νερό τον Δεκέμβρη τα Λιοντάρια

Λιονταρια

Άνυδρο και αφώτιστο θα είναι το ενετικό μνημείο των Λιονταριών το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου καθώς θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο … check up τους από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων επέλεξε τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου, που είναι εκτός τουριστικής περιόδου για το Ηράκλειο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική επιθεώρηση του μνημείου με στόχο να αποτυπωθεί η κατάστασή του και να καταγραφούν τυχόν φθορές.

Προκειμένου να ολοκληρωθούν με ασφάλεια οι εργασίες το εν λόγω διάστημα- που υπολογίζεται γύρω στις 10 ημέρες εκτός απροόπτου- θα γίνει διακοπή της υδροδότησης από τη ΔΕΥΑΗ και θα αφαιρεθεί το νερό από το μνημείο.

Παράλληλα, όπως σημειώνει στο ekriti.gr ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Άρδευσης Γιώργος Βουρεξάκης, θα γίνουν και εργασίες μόνωσης του δαπέδου του μνημείου καθώς και η αντικατάσταση των κατεστραμμένων φωτιστικών με λαμπτήρες τύπου LED.

Υπενθυμίζεται ότι από το καλοκαίρι το μνημείο είναι...ετερόφωτο με το φως των παρακείμενων καταστημάτων μιας και έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και τα 16 φωτιστικά- μια σειρά από 8 στα Λιοντάρια και μια δεύτερη σειρά βυθισμένα στο νερό.

Τώρα τα Λιοντάρια θα πρέπει να περιμένουν και την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησής τους προκειμένου να επαναφωτιστούν!

                                                                                                Μ.Ζ. 

Κρήτη

Χανιά

Τραγικό τέλος για άνδρα σε παραλία της Κρήτης

Ομπρος Γυαλός

Μία νέα τραγωδία, 24 ώρες μετά την τελευταία, σημειώθηκε σήμερα σε παραλία της Κρήτης με έναν ακόμη άνθρωπο να κάνει το τελευταίο του μπάνιο.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία Ομπρόσγυαλος του Δήμου Αποκορώνου  με θύμα έναν 80χρονο άνδρα.

Ο άτυχος ηλικιωμένος παρασύρθηκε από τα κύματα με συνέπεια να παγιδευτεί σε βράχια.

Στο σημείο επιχείρησε και δύτης ωστόσο όταν ο ηλικιωμένος ανασύρθηκε στη στεριά, ήταν κιόλας αργά...