Δευτέρα 16 ΔΕΚ 2019 16:10
 • Ηρακλειο
  19°C
 • Χανια
  19°C
 • Ρεθυμνο
  19°C
 • Λασιθι
  19°C
Ekriti.gr Logo

Χωρίς φως και νερό τον Δεκέμβρη τα Λιοντάρια

Χωρίς φως και νερό τον Δεκέμβρη τα Λιοντάρια

Λιονταρια

Άνυδρο και αφώτιστο θα είναι το ενετικό μνημείο των Λιονταριών το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου καθώς θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο … check up τους από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων επέλεξε τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου, που είναι εκτός τουριστικής περιόδου για το Ηράκλειο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική επιθεώρηση του μνημείου με στόχο να αποτυπωθεί η κατάστασή του και να καταγραφούν τυχόν φθορές.

Προκειμένου να ολοκληρωθούν με ασφάλεια οι εργασίες το εν λόγω διάστημα- που υπολογίζεται γύρω στις 10 ημέρες εκτός απροόπτου- θα γίνει διακοπή της υδροδότησης από τη ΔΕΥΑΗ και θα αφαιρεθεί το νερό από το μνημείο.

Παράλληλα, όπως σημειώνει στο ekriti.gr ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Άρδευσης Γιώργος Βουρεξάκης, θα γίνουν και εργασίες μόνωσης του δαπέδου του μνημείου καθώς και η αντικατάσταση των κατεστραμμένων φωτιστικών με λαμπτήρες τύπου LED.

Υπενθυμίζεται ότι από το καλοκαίρι το μνημείο είναι...ετερόφωτο με το φως των παρακείμενων καταστημάτων μιας και έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και τα 16 φωτιστικά- μια σειρά από 8 στα Λιοντάρια και μια δεύτερη σειρά βυθισμένα στο νερό.

Τώρα τα Λιοντάρια θα πρέπει να περιμένουν και την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησής τους προκειμένου να επαναφωτιστούν!

                                                                                                Μ.Ζ. 

Διαβάστε επίσης. . .

Στις εκλογές του σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ για την ανάδειξη του νέου ΔΣ και εκπροσώπων στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου, τα...
Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του Επισκόπου Κνωσσού κ. Προδρόμου, μελών της...
Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmous+ KA229 : Steam and Culture, καθηγητές του Γενικού Λυκείου...