Κρήτη

Ηράκλειο

H καρδιά του Βασιλιά... στα Παραμύθια του Σαββάτου

γιγαντας

Κάποτε στην Αστροχώρα ζούσε ένας γίγαντας  καλός και αγαθός σαν να΄τανε μικρό παιδί κι είχε ένα όνομα παράξενο και αγαπητό. Τον φωνάζανε Ασηλάμπα Ντελασύ κι ήταν ντελάλης ξακουστός στα πέρατα της Φαντασίας  και του Ουρανού! Στην Ουρανοχώρα πάλι ζούσε κι ένας βασιλιάς, ο Τρανός. Ξακουστός κι αγαπητός κι εκείνος, δίκαιος και καλός με τους ανθρώπους της χώρας  του μα με έναν κρυφό καημό. Ήθελε να παντρευτεί την πιο καλή, την πιο όμορφη,  την πιο παινεμένη γυναίκα του κόσμου  αλλά....

Οι περιπέτειες του καλοκάγαθου γίγαντα Ασηλάμπα Ντελασύ  στα Παραμύθια του Σαββάτου στις Φυλλο…σοφίες, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στις 17.00  με αφηγήτρια την Ελένη Μπετεινάκη  και τις κούκλες της που θα ζωντανέψουν ένα υπέροχο μαγικό παραμύθι!
«Θα δοκιμάσουμε το "βασιλικό λικέρ" , θα  φτιάξουμε αστέρια σαν του γίγαντα Ντελασύ και καρδιές σαν του βασιλιά Τρανού!», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

(* Το παραμύθι είναι διασκευή από το βιβλίο της Μαριβίτας Γραμματικάκη  με εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντης: Η Καρδιά του Βασιλιά)
 

Κρήτη

Νίκος Τζανάκης στο Ράδιο Κρήτη: Πότε θα "πρασινίσει" όλο το νησί -Τι είπε για τους εμβολιασμούς

κορωνοιός μεταλλάξεις

Αισιοδοξία για την συνεχή μείωση των κρουσμάτων στο νησί μας εκφράζουν οι επιστήμονες με τον καθηγητή Πνευμονολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ.Νίκο Τζανάκη να δηλώσει στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ότι η Κρήτη θα πρασινίσει τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα όπως είπε ο κ.Τζανάκης, εκτίμησή του είναι ότι ίσως και την ερχόμενη Παρασκευή ο νομός Ηρακλείου θα αλλάξει χρώμα και από “κίτρινος” θα γίνει “πράσινος” και τις επόμενες ημέρες τα Χανιά. Για το Ρέθυμνο ο καθηγητής εξέφρασε τον προβληματισμό του καθώς ο δείκτης θετικότητας πέφτει με δυσκολία ωστόσο εκτίμησε ότι αυτό θα συμβεί αρχές Ιουλίου.

Για το δε Λασίθι είπε χαρακτηριστικά ότι εδώ και πολύ καιρό παραμένει στο “πράσινο” και αυτό είναι θετικό.

Η εικόνα της Κρήτης φαίνεται εξαιρετική ανέφερε ο καθηγητής και σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι (75%) του Ελληνικού πληθυσμού έχει αποφασίσει να εμβολιαστεί, ενώ το 29.7% έχει ήδη ολοκληρώσει.Στην Κρήτη είπε ο εμβολιασμός θα μπορούσε να είναι σε καλύτερο επίπεδο.

Οι εμβολιασμοί όμως επεσήμανε πρέπει να συνεχιστούν και να αυξηθούν καθώς μπορεί οι τουρίστες παρά τα μέτρα που λαμβάνονται μπορεί να μας φέρουν το στέλεχος Δ του ιού, που είναι τρομερά μεταδοτικό και μπορεί να πυροδοτήσει 4ο κύμα εντός του καλοκαιριού αν δεν προσέξουμε…

“Χρειάζεται τεράστια προσοχή στην υποδοχή των τουριστών, ακριβής ιχνηλασία και απόλυτη καραντίνα των θετικών.

Εμείς θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό μας κανονικά καθότι τα εμβόλια αντιμετωπίζουν και το στέλεχος Δ, ενώ οι συμπολίτες που το σκέφτονται, να τρέξουν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους ώστε να αποφύγουν τις περιπέτειες μέσα στο καλοκαίρι...

Αν περάσουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι, το κύμα του φθινοπώρου θα αφορά εκείνο το 1.5 εκατομμύριο Έλληνες που αλόγιστα θα αποφασίσουν να μείνουν ανεμβολίαστοι...” τόνισε ο κ.Τζανάκης

Να θυμίσουμε ότι ο επιδημιολογικός χάρτης τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 4 χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Οι "ξεχασμένοι" Μύλοι θα γίνουν μουσεία και αιολικά πάρκα - Όλος ο σχεδιασμός

Έρχεται καύσωνας διαρκείας