Κρήτη

Ηράκλειο

GIS: Ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των Ηρακλειωτών (φωτο)

GIS

Παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου η Διαδικτυακή Εφαρμογή του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών GIS του Δήμου Ηρακλείου,  σε ειδική εκδήλωση της Πολεοδομίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο. 

To GIS δημιουργήθηκε από τις διευθύνσεις Πολεοδομίας και Προγραμματισμού του Δήμου , σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία. Πρόκειται για μια εξελιγμένη εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνει πληθώρα δεδομένων πολεοδομικού ενδιαφέροντος της έκτασης του καλλικρατικού Δήμου Ηρακλείου.  Συγκεκριμένα, περισσότερα από 700 διαγράμματα – χάρτες με την αντίστοιχη τεκμηρίωση ΦΕΚ και υπηρεσιακά έγγραφα «τροφοδοτούν» το διαδραστικό χάρτη της εφαρμογής και είναι διαθέσιμα στο χρήστη με ένα απλό κλικ στον υπολογιστή του, χωρίς απαίτηση ειδικού λογισμικού. 

ινιωτακης

ινιωτακης, by gpapadakis

Ο Πέτρος Ινιωτάκης

Ο χρήστης , δίχως τη χρονοβόρα διαδικασία της επίσκεψης στην υπηρεσία,  μπορεί να πληροφορηθεί οποιαδήποτε ώρα και μέρα με ευχέρεια, αμεσότητα και διαφάνεια τα πολεοδομικά δεδομένα που τον ενδιαφέρουν (όροι δόμησης, σχέδια πόλης, χρήσεις γης, κ.ά.), να αποθηκεύσει χάρτες και έγγραφα κ.α. Με πιο απλά λόγια , η εφαρμογή GIS αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους απλούς δημότες.   

Ο Γιάννης Αναστασακης

αναστασακης, by gpapadakis

Ο Γιάννης Αναστασάκης

Την χρησιμότητα της εφαρμογής αλλά και την δουλειά που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί εξήραν, μιλώντας στην εκδήλωση,  ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Γιάννης  Ρασούλης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Πέτρος Ινιωτάκης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης. Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των φορέων της πόλης, μηχανικοί αλλά και πολίτες. 

ρασουλης

ρασουλης, by gpapadakis

Ο Γιάννης Ρασούλης

Το GIS εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες του με χρήση των τελευταίων τεχνολογιών ακολουθώντας τον επιχειρησιακό, στρατηγικό σχεδιασμό του. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν και να το χρησιμοποιήσουν στην διεύθυνση: http://gis.heraklion.gr/

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ενεργοποιήθηκε το "Σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ" μετά τους αλλεπάλληλους σεισμούς

Πολιτική Προστασία

Οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται καθημερινά στην περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, έχουν προκαλέσει εύλογη ανησυχία στους πολίτες, ενώ κινητοποιεί τους αρμόδιους φορείς.

Ήδη, από την περασμένη Παρασκευή (23/7), η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με έγγραφό της προς την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, ζήτησε να ενεργοποιηθεί το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ», το οποίο καθορίζει τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από τους φορείς που εμπλέκονται με το ζήτημα.

Το Σχέδιο - μεταξύ άλλων - προβλέπει ελέγχους στατικότητας στα κτίρια της ευρύτερης περιοχής από κλιμάκια μηχανικών και ειδικών, αλλά και ενημέρωση των πολιτών για τους χώρους καταφυγής και συγκεντρώσεως. Επίσης, οι εμπλεκόμενοι φορείς (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Μινώα Πεδιάδας) θα πρέπει να έχουν σε άμεση διαθεσιμότητα τα μηχανήματα και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται γι αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Λεονταράκη, ο οποίος μίλησε στο ekriti.gr, υπάρχουν συνεχείς επαφές της Περιφέρειας Κρήτης με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλεπει το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ»:

Συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Όλα τα παραπάνω, αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, το οποίο και θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο 31 Ιουλίου στις 11 το πρωί, στο Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση έχει κληθεί να παρευρεθεί και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας κ. Ευθύμιος Λέκκας

Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπαζάχος στο Ράδιο Κρήτη: Δεν αποκλείεται μεγαλύτερος σεισμός - Κίνδυνος τα παλιά σπίτια

Ζημιές σε χωριά του Ηρακλείου μετά τον σεισμό (φωτογραφίες)

Τσελέντης στο Ράδιο Κρήτη: Καμία σχέση οι σεισμοί, με τα έργα στο αεροδρόμιο Καστελίου