Κρήτη

Ηράκλειο

Γ. Κουράκης: «Επιτέλους το Πολιτιστικό Κέντρο να αποδοθεί στους Ηρακλειώτες»

κουρακης πολιτιστικο.jpg

Ο Γιάννης Κουράκης με ομάδα εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξης του επισκέφτηκε σήμερα το Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, λίγες ώρες πριν την πρώτη συναυλία που έχει προγραμματιστεί από την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, στην κεντρική αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων.

Αμέσως μετά, ο υποψήφιος Δήμαρχος προέβει στην ακόλουθη δήλωση:
«Με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε σήμερα την Κεντρική Αίθουσα των Πολλαπλών Χρήσεων του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου, έργου που απετέλεσε κεντρικό στόχο της Δημοτικής μας Αρχής,  να βρίσκεται σε φάση ωριμότητας για να φιλοξενήσει μία μουσική παράσταση.
Ελπίζουμε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμο και αδειοδοτημένο ολόκληρο το ΠΣΚΗ, με την υπογραφή της βεβαίωσης περαίωσης για να ξεκινήσουν πλέον οι προβλεπόμενες 10 δοκιμαστικές παραστάσεις ώστε να αποδοθεί επιτέλους το έργο στους Ηρακλειώτες για να υπηρετήσει κορυφαίες δράσεις  Πολιτισμού και Ανάπτυξης».

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο πολύπαθος κόμβος αργεί ακόμη - Πότε φεύγουν οι εγκαταστάσεις από τα Λινοπεράματα

κόμβος Αγίας πελαγίας

Τη δέσμευση του εργολάβου ότι ο πολύπαθος κόμβος Αγίας Πελαγίας θα παραδοθεί στην κυκλοφορία 16 Ιουνίου ή και λίγες ημέρες νωρίτερα έχει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ.Μενέλαος Μποκέας όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Ο κ.Μποκέας αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που υπήρχαν σε ένα έργο που εκτελείται απ ευθείας από το υπουργείο υποδομών και μεταφορών με κυριότερο τη μη πρόβλεψη στην αρχική μελέτη των λωρίδων επιτάχυνσης και επιβάδυνσης.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να εκπονηθεί νέα μελέτη και ενώ ο κόμβος ήταν έτοιμος, να σημειωθεί νέα μεγάλη καθυστέρηση αφού το οδικό έργο δεν μπορούσε να παραδοθεί καθώς δεν πληρούσε τους κανόνες ασφαλείας.

Κίνδυνος - θάνατος για τους οδηγούς

Σε μια άκρως τουριστική περιοχή όπου όμως διαμένουν μόνιμα χιλιάδες Ηρακλειωτών αυτό το σημείο καρμανιόλα ακόμη ταλαιπωρεί τους οδηγούς και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους αφού καθημερινά υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος την ώρα που θρηνούμε ήδη δεκάδες νεκρούς δηλ αποτελεί κίνδυνο- θάνατο..

Σε κάθε περίπτωση το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία και μένει να δούμε εάν τελικά παραδοθεί στο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν.

"Ανάσα" το 2032 για τα Λινοπεράματα

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό που υπάρχει για την ανάπλαση των Λινοπεραμάτων όταν απομακρυνθούν οι δραστηριότητες που φιλοξενούνται στην περιοχή όπως το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται ανάδειξη του φυσικού κάλους της περιοχής,με υποδομές για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και πλήθος άλλων δράσεων.

Το εργοστάσιο της ΔΕΗ θα σταματήσει να λειτουργεί μόλις ολοκληρωθεί το μέγαλο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής δηλ τα επόμενα 5 χρόνια ενώ συνολικά όλες οι υποδομές και δραστηριότητες που φιλοξενούνται εκεί για δεκαετίες αναμένεται να έχουν απομακρυνθεί έως το 2032 και να μεταφερθούν στην Κορακιά.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Αυξάνονται οι γονείς που αντιδρούν - Εκτός σχολείου τα παιδιά τους

Ποιοι εργαζόμενοι θα χρειάζονται self test από Δευτέρα για να προσέλθουν στην εργασία τους