Κρήτη

Ηράκλειο

Φέρνουν και... κλισιόμετρο για τις ρωγματώσεις στον Βόρειο Οδικό Άξονα

ΡΩΓΜΑΤΩΣΕΙΣ.jpg

Την ανάγκη για πρόσθετες μετρήσεις επέβαλαν οι πρώτες διερευνητικές τομές που πραγματοποιήθηκαν στο Βόρειο Οδικό Άξονα λίγο πριν από την Αχλάδα. 

Οι τομές, έχουν ολοκληρωθεί και με βάση την ενημέρωση που υπάρχει, το έδαφος χαρακτηρίζεται από  μια «γενικότερη κατάτμηση» και από έναν έντονο «κατακερματισμό των πετρωμάτων». 

Για το λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαία μια πρόσθετη διερεύνηση με την εγκατάσταση ενός “κλισιόμετρου”. 
Το “κλισιόμετρο” είναι ένα εργαλείο με σωλήνα και ειδικού τύπου έλασμα, που μπορεί να ελέγξει μετρικά, σε ποιο βαθμό επηρεάζονται οι κλίσεις και από ποιους παράγοντες στο συγκεκριμένο σημείο. 

Ακόμα και μετά από αυτή την εξέλιξη βέβαια, οι τελικές απαντήσεις για τον τρόπο παρέμβασης στο  προβληματικό τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα, θα δοθούν εφόσον ολοκληρωθούν και οι εργαστηριακές αναλύσεις των ευρημάτων που έχουν ήδη σταλεί σε ειδικά εργαστήρια στην Αθήνα. 
Οι απαντήσεις δεν αναμένονται νωρίτερα από ένα εικοσαήμερο και με δεδομένη την εορταστική περίοδο, εκτιμάται πως το Υπουργείο και τα αρμόδια εργαστήρια δεν θα έχουν δώσει απαντήσεις πριν από το τέλος του Ιανουαρίου. 

Υπενθυμίζεται ότι το όλο πρόβλημα στο ύψος της «κακιάς στροφής» είχε προκληθεί αρχικά από ρωγματώσεις που είχαν παρατηρηθεί στο σημείο, οι οποίες και αντιμετωπίστηκαν σε πρώτη φάση από συνεργεία του Υπουργείου, που τοποθέτησαν ειδικού τύπου υλικό για τον περιορισμό του φαινομένου. Παρ’ όλα αυτά όμως και παρά τις διαβεβαιώσεις των μηχανικών πως δεν θα υπάρξουν πρόσθετα προβλήματα, δυστυχώς χρειάστηκε να φθάσει στο σημείο ειδικό γεωτρύπανο για να πραγματοποιήσει συνολικά τρεις διερευνητικές τομές, ώστε να γίνει γνωστό το ποια παρέμβαση χρειάζεται. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εντόπισαν νεκρό άνδρα - Συναγερμός στις αρχές

πτωμα

Μπροστά σε ένα τραγικό θέαμα ήρθε ένας αλλοδαπός, σήμερα το απόγευμα στο σπίτι όπου διαμένει στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στο Ηράκλειο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του ένας ομοεθνή του, με τον οποίο συγκατοικούσαν. Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν πως ο 42χρονος άνδρας ήταν νεκρός.

Την υπόθεση εξετάζει η Αστυνομία ενώ φως στα αίτια θανάτου θα ρίξει ο ιατροδικαστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Εξαφανίστηκε ανήλικη τουρίστρια

Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό σε μονοπάτι στην Αγία Ρουμέλη

Ηράκλειο: Παρ'ολίγον πνιγμός σε πισίνα ξενοδοχείου