Κρήτη

Ηράκλειο

Έτοιμο το Μαλεβίζι για την δακοκτονία

Δακοκτονία Μαλεβίζι

Ολοκληρώθηκε στο Δήμο Μαλεβιζίου ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων που οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου στους Δήμους για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας.

Η εκδήλωση, με την στήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο στο Γάζι, και είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους, από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη και τον Δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ειρήνη Χουδετσανάκη, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Δημήτρης Λιδάκης, ο Πρόεδρος της ΕΑΣΗ Σταύρος Γαβαλάς, το μέλος της διοίκησης Νίκος Μπορμπουδάκης, εκπρόσωποι φορέων, υπηρεσιών και οι προσωρινοί ανάδοχοι του προγράμματος δακοκτονίας στη περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες για την υλοποίηση της συνάντησης, επεσήμανε με έμφαση στους αναδόχους, ότι ,οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Ηρακλείου αλλά και του Δήμου είναι στην διάθεση τους προκειμένου να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το πρόγραμμα της δακοκτονίας ώστε να υπάρξει το μέγιστο όφελος για τους παραγωγούς μας, τον πρωτογενή τομέα αλλά και την οικονομία του τόπου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου για την οργάνωση και της εκδήλωσης όπως επίσης για την συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Ηρακλείου με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Μαλεβιζίου προκειμένου να είναι θετικό το ισοζύγιο στην φετινή παραγωγή ελαιοκάρπου προς όφελος των παραγωγών.

 

 

Κρήτη

Κρήτη: Κινδύνευσαν να πνιγούν - Κινητοποίηση από το λιμενικό για κολυμβητές

Λιμενικό

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη δύο κολυμβητών σε δυσχερή θέση δηλ κίνδύνευαν να πνιγούν, ηλικίας 25 και 26 ετών, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΦΩΤΕΙΝΑΡΙ» Πλακιά Δ. Αγίου Βασιλείου .

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα και το Ε/Π-Α/Κ σκάφος «ΘΕΟΛΟΓΟΣ» Σ.Ρ. 109, το οποίο εντόπισε τους δύο κολυμβητές και περισυνέλεξε σώο τον 26χρονο μεταφέροντας τον στο Α/Κ καταφύγιο Πλακιά, ενώ ο 25χρονος βγήκε στην ακτή με ίδιες δυνάμεις.

Οι κολυμβητές δήλωσαν καλά στην υγεία τους, χωρίς να επιθυμούν την διακομιδή τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Περιπέτεια στη θάλασσα για ένα 6χρονο παιδάκι

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...